reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

elma - jak masz możliwość to zadzwoń do swojego lekrza i zapytaj. Ale wydaje mi się, że vinga ma rację. Więc możliwe, że będziesz musiała powtórzyć. Dziwne że Panie z przychodni nie zapytały w którym tygodniu jesteś.

reklama
Milusia, to podły ten lekarz. Ale dobrze, że idziesz prywatnie to się wszystkiego dowiesz i wypytasz. Zwolnienie też Ci na pewno wypisze.

Ja też się przymierzam powoli do tej glukozy, tzn końcem września mam zrobić. A ponieważ moja mama ma cukrzycę i cały "sprzęt" mam w domu, to sobie zrobię nie wychodząc z domu :tak: Moja siostra (pracuje w naszym ośrodku zdrowia) tylko przybije mi piecząteczkę na wyniku. I chociaż nie będę tam sterczeć dwie godziny :-)
Poprzednio z cytryną nie piłam, ale za to wodę do rozpuszczenia miałam bardzo zimną i dobrze się piło. Teraz siostra mówi, żeby pić w zimnej ale gazowanej. Przetestuję :tak:

Milusia brrr co za wstrętny typ. Nie chodź do niego więcej. Znajdź lekarza który rozwieje wszystkie wątpliwości, to jest najważniejsze
Kasieńka no to pójdź za 2 tyg jak ta lekarka nie chciała nic popatrzeć

Dziewczyny a czy ten test obciążenia glukozą jest na prawdę taki istotny, ja w pierwszej ciąży miałam. Niektóre moje koleżanki w ogóle tego nie miały zleconego. Mi lekarz nie dał skierowania, powiedział, ze nie ma, ale żeby zrobiła przed kolejna wizytą. Wizytę mam w 25tyg i 5 dni. Ciekawe ile kosztuje takie badanie

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :) Kto jeszcze nie zna płci?

Kaha, jeszcze ja żyję w niewiedzy ale mam nadzieję że we wtorek to się zmieni;-) Dobrze że jestem już na L4 bo przynajmniej mogłam umówić się wcześniej na wizytę i po 15 będę już wiedziała co u dzidzi, a normalnie umawiałam się na mniej więcej 17;-)

Dziewczyny a tą glukozę robi się tam gdzie badania typu krew i mocz?

Milusia nie przejmuj się tym burakiem, całe szczęście masz tą prywatną wizytę i nie będziesz musiała długo czekać by dowiedzieć się czegoś konkretnego:tak:

Hej
Ja wczoraj miałam połówkowe i tak jak myślałam ,wyszłam zawiedziona.Bylo dosyć krótkie ,powiedział ze wszystkie pomiary ok ,ale sama o to pytałam ,nic od siebie nie powiedział,poza tym ze jest główką do dołu i czy znam plec ,tak jakby to było w tym wszystkim dla matki najważniejsze.Dal 4 zdjęcia i powiedział ze opis jest w karcie dla mojego gina. Buc pie....ony.Mam nadzieje ,ze rzeczywiście wszystko jest dobrze ehhhhhhhhhh.
Nadal jest chłopaczek ,Nathaniel......
Pozdawiam wszystkie mamuśki i male okruszki .......aha zapomniałabym wazy 584g.Kawał chlopa:-D

Dziewczyny a czy ten test obciążenia glukozą jest na prawdę taki istotny, ja w pierwszej ciąży miałam. Niektóre moje koleżanki w ogóle tego nie miały zleconego. Mi lekarz nie dał skierowania, powiedział, ze nie ma, ale żeby zrobiła przed kolejna wizytą. Wizytę mam w 25tyg i 5 dni. Ciekawe ile kosztuje takie badanie
poczytaj sobie Cukrzyca ciążowa
cukrzyca ciężarnych stanowi zagrożenie dla życia zarówno dziecka jak i matki, to chyba wystarczający argument. (oczywiście nie leczona, niezdiagnozowana cukrzyca)

co do lekarzy NFZ, to jest różnie, nie ma co wrzucać wszystkich do jednego wora :)
Juliana, gratuluję wizytki :)

Ostatnia edycja:
Ja tam chocbym miala wymiotowac pic i tak w kolko to chce ten test, nie pytalam po co na co bo przeczytalam kiedys artykuł pytan nie zadaje robie ...

Malinka &&&&&&&&&&&!!!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Juliana gratuluję dużego chłopaka

moja gin (chodze na NFZ) super lekarz, kazal mi zrobic te glukoze koniecznie po 24 tygodniu wiec potwierdzam jak ktoras z dziewczyn pisala powyzej ze termin tego jest bardzo wazny, a nieleczona cukrzyca ciazowa jest bardzo niebezpieczna

nie wiem czy dzisiaj ktos ma wizytację ale jezeli tak to juz trzymam kciuki zaciśnięte

Do góry