reklama
delewarre
Fanka BB :)
Milusia, to podły ten lekarz. Ale dobrze, że idziesz prywatnie to się wszystkiego dowiesz i wypytasz. Zwolnienie też Ci na pewno wypisze.
Ja też się przymierzam powoli do tej glukozy, tzn końcem września mam zrobić. A ponieważ moja mama ma cukrzycę i cały "sprzęt" mam w domu, to sobie zrobię nie wychodząc z domu Moja siostra (pracuje w naszym ośrodku zdrowia) tylko przybije mi piecząteczkę na wyniku. I chociaż nie będę tam sterczeć dwie godziny :-)
Poprzednio z cytryną nie piłam, ale za to wodę do rozpuszczenia miałam bardzo zimną i dobrze się piło. Teraz siostra mówi, żeby pić w zimnej ale gazowanej. Przetestuję
Ja też się przymierzam powoli do tej glukozy, tzn końcem września mam zrobić. A ponieważ moja mama ma cukrzycę i cały "sprzęt" mam w domu, to sobie zrobię nie wychodząc z domu Moja siostra (pracuje w naszym ośrodku zdrowia) tylko przybije mi piecząteczkę na wyniku. I chociaż nie będę tam sterczeć dwie godziny :-)
Poprzednio z cytryną nie piłam, ale za to wodę do rozpuszczenia miałam bardzo zimną i dobrze się piło. Teraz siostra mówi, żeby pić w zimnej ale gazowanej. Przetestuję
Marika30708
Fan(ka)
Milusia brrr co za wstrętny typ. Nie chodź do niego więcej. Znajdź lekarza który rozwieje wszystkie wątpliwości, to jest najważniejsze
Kasieńka no to pójdź za 2 tyg jak ta lekarka nie chciała nic popatrzeć
Dziewczyny a czy ten test obciążenia glukozą jest na prawdę taki istotny, ja w pierwszej ciąży miałam. Niektóre moje koleżanki w ogóle tego nie miały zleconego. Mi lekarz nie dał skierowania, powiedział, ze nie ma, ale żeby zrobiła przed kolejna wizytą. Wizytę mam w 25tyg i 5 dni. Ciekawe ile kosztuje takie badanie
Kasieńka no to pójdź za 2 tyg jak ta lekarka nie chciała nic popatrzeć
Dziewczyny a czy ten test obciążenia glukozą jest na prawdę taki istotny, ja w pierwszej ciąży miałam. Niektóre moje koleżanki w ogóle tego nie miały zleconego. Mi lekarz nie dał skierowania, powiedział, ze nie ma, ale żeby zrobiła przed kolejna wizytą. Wizytę mam w 25tyg i 5 dni. Ciekawe ile kosztuje takie badanie
Marika30708
Fan(ka)
Z tym się nie zgodzę, mój lekarz przyjmuje na NFZ i jeszcze takiego lekarza nie widziałam, a byłam na prawdę u wielu. Wiecie istnieją jeszcze ci z powołaniem, tylko trzeba na nich trafićMilusia - nie przejmuj się. Tacy są lekarze na NFZ. Trzeba było mu nagadać!
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne Kto jeszcze nie zna płci?
Kaha, jeszcze ja żyję w niewiedzy ale mam nadzieję że we wtorek to się zmieni;-) Dobrze że jestem już na L4 bo przynajmniej mogłam umówić się wcześniej na wizytę i po 15 będę już wiedziała co u dzidzi, a normalnie umawiałam się na mniej więcej 17;-)
Dziewczyny a tą glukozę robi się tam gdzie badania typu krew i mocz?
Milusia nie przejmuj się tym burakiem, całe szczęście masz tą prywatną wizytę i nie będziesz musiała długo czekać by dowiedzieć się czegoś konkretnego
juliana
Hej
Ja wczoraj miałam połówkowe i tak jak myślałam ,wyszłam zawiedziona.Bylo dosyć krótkie ,powiedział ze wszystkie pomiary ok ,ale sama o to pytałam ,nic od siebie nie powiedział,poza tym ze jest główką do dołu i czy znam plec ,tak jakby to było w tym wszystkim dla matki najważniejsze.Dal 4 zdjęcia i powiedział ze opis jest w karcie dla mojego gina. Buc pie....ony.Mam nadzieje ,ze rzeczywiście wszystko jest dobrze ehhhhhhhhhh.
Nadal jest chłopaczek ,Nathaniel......
Pozdawiam wszystkie mamuśki i male okruszki .......aha zapomniałabym wazy 584g.Kawał chlopa
Ja wczoraj miałam połówkowe i tak jak myślałam ,wyszłam zawiedziona.Bylo dosyć krótkie ,powiedział ze wszystkie pomiary ok ,ale sama o to pytałam ,nic od siebie nie powiedział,poza tym ze jest główką do dołu i czy znam plec ,tak jakby to było w tym wszystkim dla matki najważniejsze.Dal 4 zdjęcia i powiedział ze opis jest w karcie dla mojego gina. Buc pie....ony.Mam nadzieje ,ze rzeczywiście wszystko jest dobrze ehhhhhhhhhh.
Nadal jest chłopaczek ,Nathaniel......
Pozdawiam wszystkie mamuśki i male okruszki .......aha zapomniałabym wazy 584g.Kawał chlopa
vinga89
mamusia syneczków
poczytaj sobie Cukrzyca ciążowaDziewczyny a czy ten test obciążenia glukozą jest na prawdę taki istotny, ja w pierwszej ciąży miałam. Niektóre moje koleżanki w ogóle tego nie miały zleconego. Mi lekarz nie dał skierowania, powiedział, ze nie ma, ale żeby zrobiła przed kolejna wizytą. Wizytę mam w 25tyg i 5 dni. Ciekawe ile kosztuje takie badanie
cukrzyca ciężarnych stanowi zagrożenie dla życia zarówno dziecka jak i matki, to chyba wystarczający argument. (oczywiście nie leczona, niezdiagnozowana cukrzyca)
co do lekarzy NFZ, to jest różnie, nie ma co wrzucać wszystkich do jednego wora
Juliana, gratuluję wizytki
Ostatnia edycja:
P
Pustiszi
Gość
Ja tam chocbym miala wymiotowac pic i tak w kolko to chce ten test, nie pytalam po co na co bo przeczytalam kiedys artykuł pytan nie zadaje robie ...
Malinka &&&&&&&&&&&!!!!!!!
Malinka &&&&&&&&&&&!!!!!!!
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dona_76
Juliana gratuluję dużego chłopaka
moja gin (chodze na NFZ) super lekarz, kazal mi zrobic te glukoze koniecznie po 24 tygodniu wiec potwierdzam jak ktoras z dziewczyn pisala powyzej ze termin tego jest bardzo wazny, a nieleczona cukrzyca ciazowa jest bardzo niebezpieczna
nie wiem czy dzisiaj ktos ma wizytację ale jezeli tak to juz trzymam kciuki zaciśnięte
moja gin (chodze na NFZ) super lekarz, kazal mi zrobic te glukoze koniecznie po 24 tygodniu wiec potwierdzam jak ktoras z dziewczyn pisala powyzej ze termin tego jest bardzo wazny, a nieleczona cukrzyca ciazowa jest bardzo niebezpieczna
nie wiem czy dzisiaj ktos ma wizytację ale jezeli tak to juz trzymam kciuki zaciśnięte