reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
ciesze sie bardzo dziewczyny ze po wizytach wszystko ok :)
I tak inomama- bardzo dobrze robisz!!!!! Widac ze lekarz tez ma ardzo fachowe podejscie do tematu! Brawo! Zawsze jak to sie mowi lepiej zapobiegac niz leczyc skutki wiec decyzja bardzo sluszna kochana~!!!!!

czyli dobrze robię,ze podjęłam taką decyzję, mimo braku skurczy i dobrej szyjki?
Moim zdanie tak...ryzyko jest zawsze,tak jak pisałas przecież możesz "nagle" rodzić i co wtedy że dobrze się czułaś...? Tym bardziej zważywszy na Twoją historię...A Laurka ma już prawie 30tyg więc pfu pfu pfu nawet w razie czego da se baba radę:tak:

Hope, super , ze wszystko ok, a pijesz sok z burakow, szpinak na podbicie zelaza?

Inomama, oczywiscie , ze sluszna decyzja, tylko sie cieszyc , ze masz tak fajnego lekarza , ktory tak sie Toba opiekuje i Laurka, wiec sie nie stresuj, 3 dni zleci szybciutko, chlopaki dadza rady , mozesz im podpowiedziec co moga sobie robic na szybko do jedzenia.

inomama- bardzo dobra decyzja! ja wczoraj jak dowiedzialam sie o fifce i o tym,ze tak szybko wszystko sie zaczelo to dziekuje Bogu za mojego lekarza i ze zapobiegawczo dal mi juz te sterydy:-) bo " w razie czego" to byloby ok z pluckami. a w ciazy to nigdy nic nie wiadomo:-(

Inomama bardzoooo mądra decyzja...lepiej robić wszystko niz potem sobie pluć w twarz...3 dni szybko zlecą...:tak::tak: a myśle , że chłopaki się uciesą z 3 dniowych wakacji jedzeniowych:tak::-D:-D

Ja dzisiaj zauwazyłam ze moj Maluszek jak długo pochodzę, potem siadam, to ma cos na kształt czkawki na dole...albo sobie tak tm harcuje/:p...Tylko ze u mnie długie chodzenie oznacza spacer tak jak dzisiaj 3 godzinny:p

Ikasia mozliwe , ze ma czkawke, nalykasz sie swiezego powietrza i pozniej maly ma czkawke ale to tylko na zdrowie dla niego, w ten sposob rozwija sobie plucka. Moj Dawid wlasnie czesto mial czkawke i jak sie urodzil tak samo co chwile, czkał:-) A u Wiktorka jeszcze nie czulam nic.

ale mnie zmartwila informacja o tym fenoterolu bo ja juz biore od 24 tygodnia i to co 3 godziny, ale z córka tez bralam fakt ze pozniej zaczelam ale nie widze zeby jakos zle na nia to wplynelo, oby nie wyszly dopiero jakies dziadostwa. mam nadzieje ze to chodzi bardziej o jakies porachunki firm farmaceutycznych i chec wprowadzenia na rynek nowego leku

Dona mozliwe, bo w koncu do dzisiaj lekarze go przepisywali i musieli wiedziec wszystko o tym leku, o wszystkich wadach i zaletach, przeciez lek ten ratowal nie jedna mame przed wczesniejszym porodem, a same wiecie ze branie go tez nie powodowalo nic szkodliwego u malenstw. Nie ma co sobie głowy trapic, na pewno bedzie jego zamiennik.

reklama
Do góry