reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

kasia gratulacje że wszystko ok., maleństwo zdrowe i szyjka czytam że bez żadnych szaleństw:-)

szyjkowe mamy trzymajcie się - mam nadzieje że dobiorą Wam jakieś zamienniki dobre a nie że połowa z nas będzie w szpitalu:no:

reklama
Skopiowane z ulotki :
Często: kołatania serca, drżenia mięśniowe, bóle i zawroty głowy, osłabienie siły mięśni, nudności, zwiększenie stężenia glukozy we krwi, wzmożona potliwość, uczucie niepokoju. Niezbyt często: zaburzenia EKG, bóle w klatce piersiowej, wymioty, spowolnienie perystaltyki jelit, spadek ciśnienia tętniczego krwi, reakcje alergiczne. Ponadto podczas stosowania dużych dawek fenoterolu opisywano przypadki tachykardii, hipowolemii i obrzęku płuc. Przedawkowanie, szczególnie po podaniu i.v. lub p.o. może być powodem zaburzeń rytmu serca i ciężkich zaburzeń hemodynamicznych, mogących prowadzić do zgonu. W razie przedawkowania stosuje się oprócz leczenia objawowego, leki blokujące receptory β-adrenergiczne, np. propranolol, sotalol, tymolol, należy jednak wziąć pod uwagę, że nieselektywne β-adrenolityki mogą wywołać skurcz oskrzeli u chorych na astmę.

W zasadzie gin mi powiedział ze wali po sercu, krążeniu, zna tez przypadek ze walilo nawet po wątrobie i nerkach

Aha... ;/ A jeszcze mi powiedzcie, czy ten lek wycofuja z powodu skutkow ubocznych zaobserwowanych u ciezarnych , czy tez wplywa jakos na dzidziola?? NIe wiecie?

dzis lekarz mi np powiedzial,ze po fenoterolu malenstwo moze slabiej na wadze przybierac. no i ze nie stosuje sie go do konca ciazy tylko do bezpiecznego terminu,wspominal o 35 tyg, bo lek nigdy obojetny nie jest i jakis wplyw zawsze ma.

Przepraszam, że tak późno zdaję relację, ale od rana młyn w pracy mam, a wczoraj wróciłam straszliwie późno.
U nas też ok. Szyjka zamknięta. Choć lekarz kazał uważać na te twardnienia i w miarę możliwości odpoczywać. Usg nie miałam więc nie wiem co u malutkiej, ale miałam tydzień temu więc nie jest źle.
Wyniki też w miarę ok, nawet hemoglobina ciut podskoczyła po tym nowym żelazie.
Proszę o dopisanie kolejnej wizyty 25.11.

Gratulacje dla pozostałych dziewczyn dobrych wizyt i kciuki za dzisiaj &&&&

Kasia - gratulacje:) bez tych zabójczych tabletek tylko lepiej Ci będzie:)

Hope - ciesze się bardzo, bardzo:)

to teraz ja...jest ok, glukoza, szyjka, szwy i Laurka, nadal główa w dół, ale...poniewaz lekarz boi się o mnie ze względu na historię poprzednią i jak powiedział "nie zniósłby drugi raz, gdyby zobaczył mnie zawsze uśmiechniętą, tak płaczącą i opuchniętą jak rok temu", to...za tydzień idę do szpitala. Na 3 dni, od środy 13. 11...będą podawać sterydy na płucka, żeby nie daj Bóg nie było, ze za późno poda. Woli dmuchać na zimne. A ponieważ zastrzyki te mogą wywoływać bardzo szybko poród, to musze zostać te 3 dni pod obserwacją:( Ale wiecie co? chyba rzeczywiscie tak wolę...bo co z tego,ze dziś jest dobrze, jak jutro może być beznadziejnie...Wole mieć świadomość, ze robię wszystko co mogę. Oczywiście moze termin ten się przesunąć, bo dziś pobrał z cipuchy wymazy - nie moze być zadnej infekcji, tak więc zobaczymy...
Szkoda mi Kajtka, bo jednak 3 dni sam do szkoły, ze szkoły, ciekawam co będą jedli chłopy me...ale trudno, muszą sobie poradzić!

Hope super :)) Gratulacje. Oszczędzaj sie

Anbas dziecku też sporo daje popalic. Dlatego tak jak Kasia napisała odstawiaja w 35 tygodniu z nadzieją ze poród nie wystąpi od razu i zdązy sie choć trochę usunąć z małego organizmu. dzieci fenomam są pod szczególną opieką neonatologów. ale w wiekszości to jest lepsze niz np poród w 26 tygodniu albo i wcześniej

Inomama będą jedli barowe jedzenie :) u mnie mimo ze ja w domu teraz często jemy barowo bo ja nie mam szans stać przy garach ;) dadzą sobie radę . A Ty masz racje, lepiej dmuchać chuchać niz doprowadzić do najgorszego

Ostatnia edycja:
Inomama pewnie popieram Twego lekarza, super, że ma takie fachowe podejście. Lepiej dmuchać na zimne:tak:. A chłopy dadzą se radę;-)

reklama
Inomama i taki lekarz mi się podoba!!!!!!!!!!!! Uważam że podjął super decyzję...

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt:-)

Co do fenaterolu to gdyby nie on bliźniaki urodziły by się pewnie w 33tc!!!A odstawili dopiero w równo 37tc i od razu urodziłam...więc po mimo ogromnych skutków ubocznych był skuteczny...(tylko ja miałam pompy w szpitalu,nie tabl)

Do góry