reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

kasia gratulacje że wszystko ok., maleństwo zdrowe i szyjka czytam że bez żadnych szaleństw:-)

szyjkowe mamy trzymajcie się - mam nadzieje że dobiorą Wam jakieś zamienniki dobre a nie że połowa z nas będzie w szpitalu:no:

reklama
Skopiowane z ulotki :
Często: kołatania serca, drżenia mięśniowe, bóle i zawroty głowy, osłabienie siły mięśni, nudności, zwiększenie stężenia glukozy we krwi, wzmożona potliwość, uczucie niepokoju. Niezbyt często: zaburzenia EKG, bóle w klatce piersiowej, wymioty, spowolnienie perystaltyki jelit, spadek ciśnienia tętniczego krwi, reakcje alergiczne. Ponadto podczas stosowania dużych dawek fenoterolu opisywano przypadki tachykardii, hipowolemii i obrzęku płuc. Przedawkowanie, szczególnie po podaniu i.v. lub p.o. może być powodem zaburzeń rytmu serca i ciężkich zaburzeń hemodynamicznych, mogących prowadzić do zgonu. W razie przedawkowania stosuje się oprócz leczenia objawowego, leki blokujące receptory β-adrenergiczne, np. propranolol, sotalol, tymolol, należy jednak wziąć pod uwagę, że nieselektywne β-adrenolityki mogą wywołać skurcz oskrzeli u chorych na astmę.

W zasadzie gin mi powiedział ze wali po sercu, krążeniu, zna tez przypadek ze walilo nawet po wątrobie i nerkach

Aha... ;/ A jeszcze mi powiedzcie, czy ten lek wycofuja z powodu skutkow ubocznych zaobserwowanych u ciezarnych , czy tez wplywa jakos na dzidziola?? NIe wiecie?

dzis lekarz mi np powiedzial,ze po fenoterolu malenstwo moze slabiej na wadze przybierac. no i ze nie stosuje sie go do konca ciazy tylko do bezpiecznego terminu,wspominal o 35 tyg, bo lek nigdy obojetny nie jest i jakis wplyw zawsze ma.

Przepraszam, że tak późno zdaję relację, ale od rana młyn w pracy mam, a wczoraj wróciłam straszliwie późno.
U nas też ok. Szyjka zamknięta. Choć lekarz kazał uważać na te twardnienia i w miarę możliwości odpoczywać. Usg nie miałam więc nie wiem co u malutkiej, ale miałam tydzień temu więc nie jest źle.
Wyniki też w miarę ok, nawet hemoglobina ciut podskoczyła po tym nowym żelazie.
Proszę o dopisanie kolejnej wizyty 25.11.

Gratulacje dla pozostałych dziewczyn dobrych wizyt i kciuki za dzisiaj &&&&

Kasia - gratulacje:) bez tych zabójczych tabletek tylko lepiej Ci będzie:)

Hope - ciesze się bardzo, bardzo:)

to teraz ja...jest ok, glukoza, szyjka, szwy i Laurka, nadal główa w dół, ale...poniewaz lekarz boi się o mnie ze względu na historię poprzednią i jak powiedział "nie zniósłby drugi raz, gdyby zobaczył mnie zawsze uśmiechniętą, tak płaczącą i opuchniętą jak rok temu", to...za tydzień idę do szpitala. Na 3 dni, od środy 13. 11...będą podawać sterydy na płucka, żeby nie daj Bóg nie było, ze za późno poda. Woli dmuchać na zimne. A ponieważ zastrzyki te mogą wywoływać bardzo szybko poród, to musze zostać te 3 dni pod obserwacją:( Ale wiecie co? chyba rzeczywiscie tak wolę...bo co z tego,ze dziś jest dobrze, jak jutro może być beznadziejnie...Wole mieć świadomość, ze robię wszystko co mogę. Oczywiście moze termin ten się przesunąć, bo dziś pobrał z cipuchy wymazy - nie moze być zadnej infekcji, tak więc zobaczymy...
Szkoda mi Kajtka, bo jednak 3 dni sam do szkoły, ze szkoły, ciekawam co będą jedli chłopy me...ale trudno, muszą sobie poradzić!

Hope super :)) Gratulacje. Oszczędzaj sie

Anbas dziecku też sporo daje popalic. Dlatego tak jak Kasia napisała odstawiaja w 35 tygodniu z nadzieją ze poród nie wystąpi od razu i zdązy sie choć trochę usunąć z małego organizmu. dzieci fenomam są pod szczególną opieką neonatologów. ale w wiekszości to jest lepsze niz np poród w 26 tygodniu albo i wcześniej

Inomama będą jedli barowe jedzenie :) u mnie mimo ze ja w domu teraz często jemy barowo bo ja nie mam szans stać przy garach ;) dadzą sobie radę . A Ty masz racje, lepiej dmuchać chuchać niz doprowadzić do najgorszego

Ostatnia edycja:
Inomama pewnie popieram Twego lekarza, super, że ma takie fachowe podejście. Lepiej dmuchać na zimne:tak:. A chłopy dadzą se radę;-)

reklama
Inomama i taki lekarz mi się podoba!!!!!!!!!!!! Uważam że podjął super decyzję...

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt:-)

Co do fenaterolu to gdyby nie on bliźniaki urodziły by się pewnie w 33tc!!!A odstawili dopiero w równo 37tc i od razu urodziłam...więc po mimo ogromnych skutków ubocznych był skuteczny...(tylko ja miałam pompy w szpitalu,nie tabl)

Do góry