reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

hej mamusie! :-) ja juz po wizycie:) lekarz powiedzial,ze wszystko ok z szyjka, ma tyle ile miala wiec skracanie sie zatrzymalo:) malenstwo dzisiaj glowka w dol ulozone, wszystko ok tylko,ze jest na ten tydz "chudziutkie" bo ma tylko 1300g. Bedziemy kontrolowac wage,ale zapowiada sie maly okruszek;-)
lekarz zmniejszyl mi dawke fenoterolu do 0,5 tabletki co 6 godzin, wiec o polowe. W zwiazku z tym,ze nie mam skurczy oraz tym zakazem sprzedazy fenoterolu w tabletkach;/ troszke sie tym martwie,bo jak skonczy sie fenoterol to musze na buscopan przejsc a on slabszy jest... a i nie musze caly czas lezec:) nawet na maly spacer moge isc wiec jest dobrze:-)

reklama
Kasia gratulacje!!! A ta waga to nie ma co sie tak bardzo przejmowac bo sam lekarz mi mowil ze to jest bardziej "orientacyjne" niz rzeczywiste. Koncowa waga z usg moze sie roznic nawet do +- 0.8kg od wagi rzeczywistej.

Trzymam kciuki za wizyty
Kasia a czemu Fenoterol w tabletkach wycofali??
U mnie dzidzia w 29tyg i 5 dniach ważyła 1200g i ta waga jest, jak najbardziej ok. U ciebie 2 dni dzidzia starsza na USG i 1300g waży

Każde leki mają mniejszy lub większy wpływ, nawet Nospa. Ta decyzja pozostawia tylko to, ze ze skurczami będzie trzeba leżeć w szpitalu pod pompą

Kasia wcale nie takie maleńkie ;) Jak patrze na wykresy z moich usg to wygląda jakby był akurat w samym środeczku :)) ( ja dostaje wykresy ala siatka centylowa )
Super ze ok :))

Co do feno dzwoniłam do gina zapytać. Ja mam po pól tabletki na 3 tygodnie, potem zobaczymy co zrobic . Z tego co on mówił to strasznie sie boja własnie o te skutki uboczne których jest masa i faktycznie czasem przewyższają pozytywy z nim związane :(

A jakie moga byc skutki uboczne zazywania tego leku?? Sorki za pytanie ale ja w dziedzinie fenoterolu kompletnie zielona... ;/

reklama
no tez sie tego obawiam... jak beda jakies silniejsze skurcze to teraz tylko szpital pozostanie...troche marna perspektywa dla "szyjkowych" mam:-( ja mam zapas do konca listopada fenoterolu, liczac po 0,5 tabletki co 6 godz;-)

Do góry