reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
Iwi, biorąc pod uwagę, tak jak pisała Agate, że 2 tyg przed terminem, to w sumie termin, to ja Ci zazdroszczę, że znasz przybliżoną datę........ wytrzymaj jeszcze troszkę i będzie dobrze!

Wiecie co dziewczyny?Jak tak czytałam posty, to widzę, że wy na skurcze to przyjmujecie leki.Ja mam non stop skurcze brzuch się robi jak kamień, a jak pojechałam na pogotowie to lekarz na skurcze nic nie dał tylko powiedział, że tak może być.Na szczęście mam z Pl nospę to sobie łykam, jak mam bardziej bolesne.A teraz jeszcze odebrałam wyniki i mam bardzo wysoki poziom leukocytów.Wiedziałam już wcześniej ,że coś jest nie tak, ale po poprzednich wynikach lekarz powiedział, że nie może nic wypisać i kazał mi pić dużo wody.No i świetnie teraz ciekawe co zaleci:-(Tutaj służba zdrowia jest jeszcze lepsza niż w Pl:wściekła/y:Mam nadzieję, że jednak gin coś mi na to poradzi.Pozdrawiam was wszystkie

dziewczynki czy wy jeszcze przyjmujecie kwas foliowy bo mi moja gin kazała przez całą ciążą pomomo tego ze w witaminach w których przyjmuje sa one?pozdrawiam zycze miłego dnia i udanych wizyt ja mama swoja dopiero 30 marca ale za to sie ciesze bo bedzie usg i znów zobacze swojego synka :)ciekawa jestem ile wazy i jak sie ułożył?

Polozna mi mowila, na mojej ostatniej szkole rodzenia w ten wtorek, ze do 10 skurczy dziennie jest o.k. Jak wiecej niz 10 to wtedy dopiero trzeba sie zaczac martwic. Normalnych skurczy nie specjalnie bolesnych, tego wlasnie twardnienia brzucha.

Kwas foliowy to ja przed zajsciem w ciaze pare miesiecy przyjmowalam i w pierwszych trzech miesiacach ciazy. Potem juz nie, zastapila to mieszanka witamin dla ciezarnych, ktora przyjmuje sie do konca ciazy i przy karmieniu piersia, jezeli kobieta tak karmi. I tutaj jeszcze daja ciezarnym dodatkowo w 6 lub 7 miesiacu ciazy taka jednorazowa wieksza dawke witaminy D. Ja ja mialam na poczatku 7 miesiaca.

witam:) zdaje juz relacje z wizyty wczorajszej....
mała dalej jest Gabrysią jak to pani dr stwierdziła dziewuszka jak malowanie!! robiła sliczne minki nadymała policzka i chyba posyłała tatusiowi buziaki:)) rozwija sie podobno idaelnie z wikiem ciązy z miesiaczki dokladnie wazy 1650g na 31 tydz 3 dzien. Obrocona głowka w dół..
niestety bardzo sie wierci i istnieje zagrożenie że może sie pępowinka owinąc bo jest jej dużo koło buzi:((( więc od 36 tyg bede regularnie chodzić na ktg!
jesli chodzi o mnie szyjka dalej kurcze miękka jakos nie skaraca sie ale mała napiera na nią głowką ... i mam brać luteinke dopochwowo 2 na noc:( i wiecej odpoczywac mniej chodzić. Kolejna wizyta 15 kwietnia. pozdr

Katagorka gratuluje miłego podglądania córeczki... a szyjka niedługo i tak zacznie się skracać... ja w 36tc szyjki miłam zero a i tak urodziłam w 41tc...
tylko cały czas się zastanawiam co ma luteina wspólnego z skracającą się szyką? co lekarz to inna metoda...

reklama
Do góry