reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

gratuluję wizyt, Agnieszka dasz radę..
Justme5, ten mak to na mojego brzdąca nie działa. my co niedzielę kupujemy makowiec i we 2 wcinamy a mały wniebowzięty czka sobie ;-)
no i fajnie, ze masz tylko 8 kg na plusie, też bym tak chciałą, a mi poszły wszystkie kg w górę, nawet nie wiem kiedy, tzn domyślam się, że to było spowodowane małym ruchem, jak było tak zimno i nigdzie się nie wychodziło :-(

reklama
Agnieszka77 i Malina29 - z Antosiem brałam fenoterol (+izoptin) do 37 tygodnia + zdjeli mi szew... mialam prawie 3 cm rozwarcia...

lekarz mi mowił w każdej chwili możesz urodzić....

a ja chodziłam jeszcze do 39ti2d - macica przez te leki tak byla wyciszona, a porod byl wywoływany...

takze to baaaaaaardzo róznie.... ale rzeczywiscie czasem słysze ze dziewczyny po rozszyciu i odstawieniu leków odrazu rodzą...

ciekawe jak ja teraz. Lekarz wspomniał ze chcialby mi zdjąć szew na wizycie 8 kwietnia... ale leki bede jeszcze brała do 20-ego... zobaczymy

dziewczyny gratuluję i ja udanych wizyt! napewno wszystko będzie oki .. ważne że maluszki zdrowiutkie są....
ja dzis ide podgladac z mężem moja kruszynke popoludniu więc albo wieczorem albo rano zdam relację:) trzymajcie sie cieplutko

ahhh dobrze że ja makowca nie lubię- ale może mała była by chwilke spokojniejsza

Ja tez biore leki. Luteine i diprophyline na skurcze. Lekarz kazał mi je odstawić jak się skończą, a skończą się zaraz po świętach w 35/36 tc. Też obawiam się reakcji odstawienia.

Witam Dziewczyny:-)
Gratuluje udanych wizyt:)!!!
Ja równiez mialam dzis wizytę, bez USG.
"Maleństwo juz odwrócone główką na dół, ułożone dość nisko, raczej wielkich rozmiarów, sądząc po rozmiarch brzucha. Porodu mogę się spodziewać raczej 2 tyg przed terminem:confused:"

iwi - :szok::-) dwa tygodnie ?! nieźle:tak::tak: i jak cieszysz sie, czy Cię to przeraża ? bo ja Ci zazdroszcze :)

Troche mnie to przeraza, bo nie mam jeszcze nic praktycznie przygotowane(poprane i poprasowane)
Ale szwagierki i tesciowa zaoferowaly swoja pomoc, ze jak bede w szpitalu to one wszystkim sie zajma a ja mam tylko teraz odpoczywac:)

reklama
Do góry