reklama
martina969
Filipowa mama
na 11:50
martina969
Filipowa mama
Wytrzymasz Ja się boję że mały się nie da zobaczyć, chciałabym zobaczysz jeszcze potwierdzenie że to chłopczyk, choć nie wyobrażam sobie innej opcji
jaszczurka86
Fanka BB :)
Ja jestem po wczorajszej wizycie...:-) Wszystko jest w najlepszym porządku...kolejna wizyta 12 kwietnia, Wojtuś waży 2100g:-):-) A w przyszły wtorek 30 marca mam wizyte w szpitalu w Bielsku, umawiać się będe na porod....To już tak blisko:-)
Agnieszka77
U mnie po 2 tygodniach było już ok.Tylko ja najpierw biorę isoptin,a za 10-15 min.fenoterol,wtedy delirki nie ma.Szykuję się do gina.Odezwę sie później.Agnieszka77 - zdradź no - jak długo organizm Ci sie przyzwyczajał do fenoterolu? Bo ja już 2 tydzien zaczynam na tym świństwie a delirkę mam cały czas niezmiennie, zastanawiam sie kiedy wreszcie to minie...dżizas???
elizka-gtaruluje drugiego synka:-)
julinex-ja tez tak mam cos ze urodze 17 maja,nie wiem skad he he moze dlatego ze to termin porodu z USG a z krystiankiem sprawdzil sie wiec jakos teraz tez tak czuje,acha i tez ide na USG 8 kwietnia:-) rowniez odliczam dni
Może obie urodzimy 17 maja Oba terminy z om i usg u mnie tak mówią także zobaczymy na usg ide 31 marca, a doczekać się już tak nie mogę bo ja dopiero pierwszy raz od długieeego czasu dowiem się ile córcia waży i mierzy...ostatnia jej waga jaką znam to coś koło 600 gram z usg połówkowego...
o rany - zaczynam na poważnie się drapać.......
mam nadzieje, ze to jednak nie cholestaza...
mialam wizyte na 30-ego marca - ale umowilam sie na jutro zeby wziac skierowanie na badania z krwi w tym kierunku. Zrobie je we czwartek..
juz nawet głowa mnie swędzi...
z Antosiem dostałam cholestazy w 32 tyg - wiec wiek mniej wiecej podobny ...
brrrrrrrr.... jak nie urok ... wrrrrrrrrrr
mam nadzieje, ze to jednak nie cholestaza...
mialam wizyte na 30-ego marca - ale umowilam sie na jutro zeby wziac skierowanie na badania z krwi w tym kierunku. Zrobie je we czwartek..
juz nawet głowa mnie swędzi...
z Antosiem dostałam cholestazy w 32 tyg - wiec wiek mniej wiecej podobny ...
brrrrrrrr.... jak nie urok ... wrrrrrrrrrr
Agnieszka77
Witam.Jestem po wizycie.Bez usg,więc nie znam wagi dziecka.Wszystko ok.Następna wizyta 13 kwietnia,wtedy usg będzie.Fenoterol mam brać do 37 tyg.,po odstawieniu mogę szybko urodzić,więc nie sądzę,żebym dotrwała do terminu
Agnieszka, czyli jeśli NIE odstawisz, będzie wszystko OK? No to łykaj, moja droga!!
Ja też miałam dzisiaj wizytę- standardową + małe podglądanko i słuchanie serduszka. Na wadze plus kolejne 2 kg, czyli razem +8. Mój mąz natomiast tak sobie zafiksował 12kg, że ciągle mi powtarzał, że przecież mogę przytyć jeszcze 4kg Niby mogę, ale z drugiej strony mam nadzieję, że mi tyle przez miesiąc nie wskoczy.......... Wody OK, przepływy OK, junior złożony w scyzoryk, buźka oczywiście zasłonięta rączkami, ale główka wciąż w dole.
Doktor instruował mnie, żebym nie jadła w święta maku (bo dziecko robi się senne, mniej się rusza i matki wariują), ja na to, że to chyba nie te święta, doktor: "nie? A moja mama zawsze robi coś z makiem..."
Druga rada: "jak mama będzie w Panią wciskać jedzenie, bo niby źle Pani wygląda, to proszę nie słuchać, żeby potem nie musiała Pani nic zrzucać"
Kolejna wizyta za 3 tyg.
Ja też miałam dzisiaj wizytę- standardową + małe podglądanko i słuchanie serduszka. Na wadze plus kolejne 2 kg, czyli razem +8. Mój mąz natomiast tak sobie zafiksował 12kg, że ciągle mi powtarzał, że przecież mogę przytyć jeszcze 4kg Niby mogę, ale z drugiej strony mam nadzieję, że mi tyle przez miesiąc nie wskoczy.......... Wody OK, przepływy OK, junior złożony w scyzoryk, buźka oczywiście zasłonięta rączkami, ale główka wciąż w dole.
Doktor instruował mnie, żebym nie jadła w święta maku (bo dziecko robi się senne, mniej się rusza i matki wariują), ja na to, że to chyba nie te święta, doktor: "nie? A moja mama zawsze robi coś z makiem..."
Druga rada: "jak mama będzie w Panią wciskać jedzenie, bo niby źle Pani wygląda, to proszę nie słuchać, żeby potem nie musiała Pani nic zrzucać"
Kolejna wizyta za 3 tyg.
reklama
malina29
Mama debiutująca
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt - madziamadzia, jaszczurka, Agnieszka77 i JustMe :-)
Agnieszka - ja mam to samo z fenoterolem (biorę też izoptin 15 przed) - mam brac do końca 36tc a potem niech się dzieje co chce - nawet bym chciała urodzić wczesniej - oczywiście pod warunkiem, ze Tosia już będzie ready :-)
Agnieszka - ja mam to samo z fenoterolem (biorę też izoptin 15 przed) - mam brac do końca 36tc a potem niech się dzieje co chce - nawet bym chciała urodzić wczesniej - oczywiście pod warunkiem, ze Tosia już będzie ready :-)