reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

A tak wogóle pytanie z podobnej beczki:))))
CZY MACIE WRAŻENIE ŻE WAM ZA CHWILKĘ BRZUCH PĘKNIE??? ja mam już tak od tygodnia, jakby mała rosła a brzuch wcale nie.... i chyba mi się ostro skóra naciąga, bo czasem mam wrażenie że mi wszystko przez pępek wyskoczy...:szok::szok::szok::szok::szok:
macie macie ;-) szczególnie jak coś zjem lub wypiję litr wody za jednym razem (mam takie smocze napady)

reklama
Ja po usg..
Maluszek waży 1670g .Martwi mnie ta waga bo to malutko choć lekarz powiedział że źle nie jest..
Co oznacza BPD, znaczy wiem że wymiar dwuciemieniowy ale niewiele mi to mówi i co tzn jak u mnie jest ponad tydz do przodu??A obwod brzuszka mam ponad 2 tygodnie do tyłu:-:)-:)-(
BPD 33w2d
HC 32w3d
AC 29w2d
FL 33w0d
Zdołowałam się:-(

Nie martw się,u mnie była odwrotna sytuacja,obwód brzuszka był o dwa tygodnie do przodu:baffled:( za duży cukier u mnie),lekarz powiedział,że odpowiednia dieta i wszystko wróci do normy i sie wyrówna.Co do brzucha,to juz tak mnie wywaliło....ehhh,no cóż ale te najwieksze rozmiary jeszcze przede mną...:dry:

o matko juz 35 tydzien sie zaczyna a mnie sie wydaje ze brzuch osiągnał swoje max, mam nadzieje ze duzo wiekszy nie urosnie, bo mnie zza niego nie będzie widać :-D

Po wczorajszej wizycie trochę czuję niedosyt, kurcze ci lekarze czasami mnie strasznie wkurzają!!!
Zobaczył tylko wyniki, wypisał zwolnienie, zbadał...nic nie powiedział więc chyba wszystko jest OK, dał skierowanie tylko na morfologie.
Chciałam zeby zrobił usg to 4d ale malutka spała i zasłaniała sobie buzie więc nie dało się nic nagrać, zrobił tylko zdjęcie!!!
Nawet nie wiem ile maluszek waży:-(
Za to ja ważę 63kg czyli 1,5 kg do przodu przez 4 tygodnie:szok:
Nie wiem ale mnie juuuuż jest niewygodnie z takim wystającym brzuchalem a przez te 2 miesiące jeszcze urośnie!!!

Jullita1212 nie martw się ,mój gin też jest uparty jak osioł nigdy mi nie mówi ile mała warzy ,ile ma cm już. Gdyby nie to Ze leżałam w szpitalu to do dziś bym nie widziała ile mała warzy. Ale teraz idę do gina w środę i się nie dam bez wagi jak się nie dowiem to nie wyjdę:-)

Co do brzucha a raczej brzuchala, ja też mam wrażenie, że za chwilę wybuchnie.I jeszcze jak na złość wciąż chce mi się pić:wściekła/y: Czy któraś z was też tak ma.Wypijam codziennie ok 3 l , w tym ze 2 wody:szok: Co do usg ja miałam 3, a dodatkowo na każdej wizycie lekarz sprawdzał czy z malą wszystko oki. Tutaj we Włoszech robią tylko 3 refundowane usg.Myślę więc, że jeszcze przed porodem będę miała tylko takie, żeby sprawdzili jak mała się ułożyła:confused:

Wstawiam zdjęcie mojej Kruszynki:) Czy wg Was też nic nie widać na tym zdjęciu??? Bo u mnie w domu to mówią że oni nic tu nie widza:szok: a ja jak nic widzę twarzyczkę:-D

Załączniki

• MAJECZKA..jpg
    MAJECZKA..jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 37
Co do brzucha a raczej brzuchala, ja też mam wrażenie, że za chwilę wybuchnie.I jeszcze jak na złość wciąż chce mi się pić:wściekła/y: Czy któraś z was też tak ma.Wypijam codziennie ok 3 l , w tym ze 2 wody:szok: Co do usg ja miałam 3, a dodatkowo na każdej wizycie lekarz sprawdzał czy z malą wszystko oki. Tutaj we Włoszech robią tylko 3 refundowane usg.Myślę więc, że jeszcze przed porodem będę miała tylko takie, żeby sprawdzili jak mała się ułożyła:confused:

Ja też mam meeeeega pragnienie!!! Na dzień wypiję ze 4-5 litrów!!!

reklama
Gratuluję udanych wizyt:-)

Mój brzuch to pewnego dnia pęknie na pewno, widziałyście mnie w albumiku? A ja mam termin jako jedna z ostatnich! Zwłaszcza mi skóry brakuje gdy synuś wypina się do przodu, potrafi tym dodać 10 centymetrów do obwodu:szok:
Asieek, mam identycznie jak Ty: brzuszek mojego maleństwa też jest 2tygodnie mniejszy, a łepek tydzień większy, ale gin powiedział że nie ma powodu do niepokoju, jeszcze swobodnie mieści się w normie :tak: Tak że nie dołuj się, wszystko ok:-)

Do góry