reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Asieek ja tez uważam że nie powinnaś sie martwić, przecież nawet dorośli ludzie nie sa identyczni... różne sa brzuchy, nogi i głowy... najważniejsze że rośnie... a te róznice to przecież mogą też wynikać z błędu pomaru... gin też tylko człowiek... zobaczysz że wszystko jest ok

Julita no przecież buziunia jak malowana...

Gratuluje wam kochane udanych wizyt... ja jeszcze tydzień czasu

reklama
Ja po usg..
Maluszek waży 1670g .Martwi mnie ta waga bo to malutko choć lekarz powiedział że źle nie jest..
Co oznacza BPD, znaczy wiem że wymiar dwuciemieniowy ale niewiele mi to mówi i co tzn jak u mnie jest ponad tydz do przodu??A obwod brzuszka mam ponad 2 tygodnie do tyłu:-:)-:)-(
BPD 33w2d
HC 32w3d
AC 29w2d
FL 33w0d
Zdołowałam się:-(

Nic się nie martw kochana :)
BPD (wymiar dwuciemieniowy - szerokość główki); mierzy się go od 10-12 tygodnia ciąży do końca ciąży. Ponieważ nie uwzględnia kształtu głowy, jest mniej dokładny w ocenie wieku ciążowego.
HC (obwód głowy); mierzy się go od 12-14 tygodnia ciąży. Ponieważ uwzględnia kształt głowy, jest bardziej dokładny od BPD w ocenie wieku ciążowego.

ciśnienie zmierzyłam przed chwilą i tylko 134/74 wiec nie ma powodu do paniki, jeszcze jutro zrobie ten mocz. jesli to nie zatrucie, to co sie z ta waga dzieje?!?! nie jest normalne 3 kg w tydzien wrzucic (dodam że jem normalnie, ostatni posiłek o 19). tesciowa mowila ze przed jej porodem trafiła do szpitala tez opuchnieta i jeszcze przed urodzeniem zeszło jej 7 kg samej wody.

mam wynki moczu i dobra widomosc ze nie jest to zatrucie, nie ma białka w moczu, pozatym waga "spadła" dzis o 2,5kg (mam widocznie spierdzieloną wagę, że wczoraj pokazała mi az tyle na +, choc wazylam sie nie raz) i cisnienie tez sie ustabilizowało.
zla wiadomosc ze mam leukocyty w osadzie moczu 15-20 wpw i to swiadczy o zapaleniu, tyle zdazylam uslyszec od swojego lekarza przez tel (nie mogl rozmawiac) i ze przepisze mi cos na to, maz ma podjechac po recepte... takze pozniej bede wiedziec co dostałam.

corina - :-) jedno zmartwienie z głowy

cholestaza - trzeba badać i zwracać uwagę na "swędzionki" ;) Ale moja bratowa dostała w ostatnich tyg. ciązy w zeszłym roku i ona i dzidzia super zdrowe mimo to :)))

Dzięki Dziewczyny.
Dziś juz lepiej, mam nadzieje że mój prawdopodobnie synuś ;-)pomieszka sobie w swoim dotychczasowym lokum jeszcze troszke i nabierze ciałka.

ja też dziś robiłam próby wątrobowe, bo od pewnego czasu swędzi mnie całe ciało, ale na szczęście wyszły perfekt, a to swędzenie, to od cukrzycy...
Co do pragnienia i częstego picia, to też może byc przez za wysoki cukier, echhh..., że też wcześniej tego nie zauważyłam:(((

nataliak-trzymam kciuki

co do wymiarow to u mnie tez zawsze jest jakas roznica np glowka na 29 tydzien byla a kosc udowa na 18 wiec roznie jest

kurde estragon u ciebie zaraz juz bedzie lecial 36 tydzien wow!!!!!!juz mozesz rodzic:-)

reklama
Do góry