reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Witajcie.. ja właśnie też z wizyty u mojej Pani doktor wróciłam...:-D:-D

Mała waży około 1600 gram :szok: chyba duża jak na ten wiek ciąży... ale mnie to jednak nie martwi...
przepływy przez pępowinę, łożysko super i w normie.. nic sie nie dzieje....:-D:-D

Piszecie o USG.. ja to chyba rekordzistka jestem.. nie z każdej wizyty mam zdjęcia ale podglądanek było minimum 12.... (mam 2 lekarzy, jeden w Niemczech i jeden w Polsce plus inny lekarz genetyczne i połówkowe usg).. a USG będę miała jeszcze minimum 3-4, bo dalej USG dopplerowskie trzeba robić....

Dzisiaj się dowiedziałam, że jednak będę mogła rodzić gdzie chcę, bo też mają dobrą stację do ratowania noworodków, jakby co.....:-):-):-)

No i diabetolog zadowolona z moich wyników cukru.... YUPI!!!!!!!!!!\

Mała od 5 tygodni ułożona główkowo....:-D:-D

reklama
Takich podglądań u lekarki to ja nie liczyłam bo to tylko takie krótkie usg były żeby sprawdzić serduszko czy ok :) Jeśli liczymy z takimi to miałam wszystkich 10 :)

Piszecie o USG.. ja to chyba rekordzistka jestem.. nie z każdej wizyty mam zdjęcia ale podglądanek było minimum 12.... (mam 2 lekarzy, jeden w Niemczech i jeden w Polsce plus inny lekarz genetyczne i połówkowe usg).. a USG będę miała jeszcze minimum 3-4, bo dalej USG dopplerowskie trzeba robić....
gratuluję wizyty
P.S. rekordzistką to ja jestem :-p

Ja również mam robione na każdej w poniedziałek bedzie 10 + jedno w szpitalu i 2 na dodatkowych badaniach u innego lekarza...:-)
We wtorek mam wizytę w Bielsku w eskulapie....na umówienie się a poród...troszkę sie boję jak to będzie wygladało. Ma ktoś jakies doświadczenie w tej kwesti?

Wiolan mój synuś w 29 tygodniu miał 1700 gram:-):-)

No to jak widać moja do jakiś rekordzistek nie należy.. i dobrze.. bo po co już na początku ma się wybijać...:-D:-D:-D:-D

ja właśnie po świętach wielkanocnych dostanę już skierowanie do szpitala na umówienie się na poród... :tak:;-) fajnie, bo już będę wiedziała co i jak choć z grubsza...:blink:

A tak wogóle pytanie z podobnej beczki:))))
CZY MACIE WRAŻENIE ŻE WAM ZA CHWILKĘ BRZUCH PĘKNIE??? ja mam już tak od tygodnia, jakby mała rosła a brzuch wcale nie.... i chyba mi się ostro skóra naciąga, bo czasem mam wrażenie że mi wszystko przez pępek wyskoczy...:szok::szok::szok::szok::szok:

Ostatnia edycja:
Ja po usg..
Maluszek waży 1670g .Martwi mnie ta waga bo to malutko choć lekarz powiedział że źle nie jest..
Co oznacza BPD, znaczy wiem że wymiar dwuciemieniowy ale niewiele mi to mówi i co tzn jak u mnie jest ponad tydz do przodu??A obwod brzuszka mam ponad 2 tygodnie do tyłu:-:)-:)-(
BPD 33w2d
HC 32w3d
AC 29w2d
FL 33w0d
Zdołowałam się:-(

reklama
asiek, a lekarz co na te pomiary??
powiem Ci, że u mnie też zawsze brzuszek jest mniejszy w porównaniu z całą resztą, po prostu szczuplaczek będzie :-)
nie stresuj się :-)

Do góry