reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Julita widzę buzię, słodka dziewuszka:-) Obrysuj ją w paincie na kopii zdjęcia to każdy zobaczy jak ma patrzeć, ja tak zrobiłam bo moja rodzina też nic nie widziała. A jak zobaczyli rysunek to "O, faktycznie" :-) syn..jpgKopia 16-29-46..jpg
pencil.png

reklama
co do brzucha, to mam wrażenie, że miwybuchnie- ale to wieczorem jak po całym dniu najedzona jestem.
a w ciągu dnia mam wrażenie, że mi zaraz dołem wypadnie i często sobie podtrzymuję go.. nie wiem czemu..
w ogóle w ciągu dnia zmienia kaształt, raz jest fajna kuleczka, a po chwili kształt arbuza :-)
później wstawię wczorajszą fotkę wielkiego brzuchala..

ide jutro na badania w kierunku cholestazy...
w nocy mnie strasznie dlonie swedzialy, nie mialam do tej pory takich problemow ze skora wiec sie troche przestraszylam. zadzwonilam do przychodni i kazali przyjechac jutro rano na pobranie krwi... trzymajcie kciuki...

odebrałam wyniki moczu, niestety urinal chyba nie za bardoz pomógł :-(
nadal mam dośćliczne bakterie
a leukocyty2-4 wpw (ostatnio były3-5 wpw)
a co oznaczają nabłonki płaskie? bo ostatnio był nieliczne a teraz 4-5wpw??

ide jutro na badania w kierunku cholestazy...
w nocy mnie strasznie dlonie swedzialy, nie mialam do tej pory takich problemow ze skora wiec sie troche przestraszylam. zadzwonilam do przychodni i kazali przyjechac jutro rano na pobranie krwi... trzymajcie kciuki...
Trzymamy kciuki!!!
Ale teraz to mnie wystraszyłaś bo mnie też ręce swędzą ale myślałam że to od suchej skóry:-(

jak Was cos swedzi to lepiej zrobic sobie dodatkowe badanie krwi bo to w 3trymestrze sie dzieje jak jest najwieksze stezenie hormonow ciazowych a skutki nieleczenia moga byc fatalne...

Julita - córeczka jak malowana :-)

Z ta cholestazą to rzeczywiście niezły syf - jesli macie jakies podejrzenia warto szybciutko to sprawdzić. Ja gdy czekałam na wyniki tej biochemii to byłam blada ze strachu.

reklama
Ja po usg..
Maluszek waży 1670g .Martwi mnie ta waga bo to malutko choć lekarz powiedział że źle nie jest..
Co oznacza BPD, znaczy wiem że wymiar dwuciemieniowy ale niewiele mi to mówi i co tzn jak u mnie jest ponad tydz do przodu??A obwod brzuszka mam ponad 2 tygodnie do tyłu:-:)-:)-(
BPD 33w2d
HC 32w3d
AC 29w2d
FL 33w0d
Zdołowałam się:-(

Asieek - u mnie jak pewnie wiesz, tez te wymiary nie są najwieksze, ale jednak mieszcza sie w nomie .. najwazniejsze, zeby ta dysproporcja sie nie powiekszała... 1670 g na ten wiek ciązy moze kolosalnym nie jest, ale nie jest tez wskazaniem do łez i zamartwiania sie...

głowa do góry

kiedy masz kolejne usg?

BTW zauważyłam porównując nawet z usg z Antosiem, ze zawsze brzuszek był mniejszy od głowy - i to własnie ok 2 tyg

Poza tym pomysl, ze dzieci rodzą sie... 4 kg i są zdrowe oraz 2-2,5 kg i tez są zdrowe
taka juz natura ludzka.. jeden bedzie mial 2 metry a drugi 1,5 m ... każdy jest inny...

Ostatnia edycja:
Do góry