reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Ja płaciłam 25 zł, wynik po dwóch dniach.

A oto przebieg mojej dzisiejszej wizyty lekarskiej:
Szyjka długa jeszcze nie gotowa pod kątek pozycji :-( (nadal)
główka dość wysoko :-( (nadal)
z nowości: pierwszy raz usłyszałam, że wewnętrzne rozwarcie na 1 cm :-)
Za tydzień znów mam się stawić.
Oczywiście tak jak wcześniej pisałam, powiedziałam,że nie chcę przez to samo przechodzić co w poprzedniej ciąży i czekać do 42 tyg. W razie czego mam być za tydzień przygotowana, bo równie dobrze mogę mieć 4 cm rozwarcia. Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, wydaje mi się, że mnie tylko pocieszał...

reklama
Ja płaciłam 25 zł, wynik po dwóch dniach.

A oto przebieg mojej dzisiejszej wizyty lekarskiej:
Szyjka długa jeszcze nie gotowa pod kątek pozycji :-( (nadal)
główka dość wysoko :-( (nadal)
z nowości: pierwszy raz usłyszałam, że wewnętrzne rozwarcie na 1 cm :-)
Za tydzień znów mam się stawić.
Oczywiście tak jak wcześniej pisałam, powiedziałam,że nie chcę przez to samo przechodzić co w poprzedniej ciąży i czekać do 42 tyg. W razie czego mam być za tydzień przygotowana, bo równie dobrze mogę mieć 4 cm rozwarcia. Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, wydaje mi się, że mnie tylko pocieszał...
Iwona oby jednak szybko wszystko postępowało i trzymam kciuki żebyś nie musiała aż do 42tyg czekać

iwona, obyś nie musiała czekać :))

Mi jutro wybija termin i teoretycznie na środę byłam umówiona na macanko, a na czwartek na indukcję, ale musiałam przełożyć.
Ustaliłam nowy ostateczny termin z lekarzem z Wołomina - poniedziałek 17-tego :))

Haaa, chyba że zacznie sie samo, w co wątpię....

Jutro idę na KTG i jestem ciekawa, czy też mnie zbadają...Po ostatnim molestowaniu plamienia były, nawet dzisiaj jeszcze późnym popołudniem, a myślałam, ze już koniec.
Jak sie wycierałam, to pociągnął się śluz podbarwiony krwią...Pewnie to nie fragment czopa, co?
Zwalam to na niedzielne mocne badanie, poza tym nie było tego za dużo.

iwona, obyś nie musiała czekać :))

Mi jutro wybija termin i teoretycznie na środę byłam umówiona na macanko, a na czwartek na indukcję, ale musiałam przełożyć.
Ustaliłam nowy ostateczny termin z lekarzem z Wołomina - poniedziałek 17-tego :))

Haaa, chyba że zacznie sie samo, w co wątpię....

Jutro idę na KTG i jestem ciekawa, czy też mnie zbadają...Po ostatnim molestowaniu plamienia były, nawet dzisiaj jeszcze późnym popołudniem, a myślałam, ze już koniec.
Jak sie wycierałam, to pociągnął się śluz podbarwiony krwią...Pewnie to nie fragment czopa, co?
Zwalam to na niedzielne mocne badanie, poza tym nie było tego za dużo.

A ja po wczorajszym badaniu, nawet plamień nie miałam,a lekarz uprzedzał, że mogę zakrwawić...ta moja szyjka naprawdę jest jakaś nie do zdarcia...a badanie naprawdę bolało...
Za to moje gardło jest dzisiaj zdarte, wstałam dzisiaj rano z takim bólem, chrząkaniem, że ledwo głos wydobyłam z siebie. A teraz skrzeczę jak wrona, niewiem może to krtań...też mnie nie miało co na koniec złapać...

Iwona, w wątku majówkowe przepisy na pierwszej stronie zaraz są przepisy na syrop z cebuli i kilka sposobów na choróbska w ciąży. Można też brać dużą ilość witaminy c (tu nie ma ryzyka przedawkowania)

Iwona, w wątku majówkowe przepisy na pierwszej stronie zaraz są przepisy na syrop z cebuli i kilka sposobów na choróbska w ciąży. Można też brać dużą ilość witaminy c (tu nie ma ryzyka przedawkowania)

Już zajrzałam na tę stronę. Syrop z cebuli już robiłam kilka razy w ciąży, ale stosowałam bardziej na kaszel, ale jest tam też roztwór soli z wodą o którym nie pamiętałam, także lecę sobie popłukać ... :)

Iwona ja zażywałam musujące calcium z witaminą c, możesz też np ssać łyżeczkę miodu mi to tez pomagało.Acha i jeszcze tantum verde możesz psikać.

hej hej "forumowiczki" ;-)

właśnie się zbieram na wycieczkę do Krakowa na wizytę .... ta niepewność już mnie wykańcza .... bo w sumie to nie wiem co lekarz zdecyduje czy mam już się do szpitala zgłosić czy jeszcze czekać .... zobaczymy co się okaże po badaniu ... proszę trzymajcie kciuki co bym dostała dobre wieści ... może następnym razem jak się odezwę to już Krzyś będzie ze mną ...

pozdrawiam Was wszystkie

reklama
Do góry