reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Aga, Tiger no żeby się u Was ruszyło:tak:
Właśnie to jest najgorsze że jakby lekarz nic nie mówił że to może byc już to inaczej by się czekało, bo to przecież nie po terminie jeszcze a jak tak się człowiek podjarał to czeka i się wkurza bo tu nic:baffled:
Ja jak do czwartku nie urodze to mam się stawić do szpitala, tylko się nie dopytałam co i jak bo właśnie po wieści ze na dniach urodzę taka byłam pewna że przed 13 napewno się rozpakuje, że już nie dociekałam:baffled:
A to po ilu dniach się biorą za wywoływanie pewnie tylko od zdania lekarza i polityki szpitala zależy, bo inaczej to by było jakoś znormalizowane wydaje mi się..

reklama
awru po czym tak myślisz? ja już jestem zrezygnowana, lekarz od 3 tygodni bębnił, że na dniach urodzę itd, a tu szyjka nadal trzyma :-( dziś mój M przemawiał nawet do Tomka, opowiadał mu jak tu fajnie jest, że cycusia dostanie i spacerki w nowym wózeczku :-)

aga nie wiem.. po prostu tego Ci życzę :-)
ja swojego malucha też dziś kusiłam na wózek, nowy pokój itd itp hehe

Czynność serduszka Małej wzorowa. :dry:

i to jest świetna wiadomość :-)

aga nie wiem.. po prostu tego Ci życzę :-)
ja swojego malucha też dziś kusiłam na wózek, nowy pokój itd itp hehe

i to jest świetna wiadomość :-)

dziękuję :))

dopiero teraz zobaczyłam, że ta buźka przy tym moim radosnym stwierdzeniu jakby trochę nie pasuje, ale pewnie miała być gdzie indziej, tylko jak zwykle coś kliknęłam nie tam gdzie trzeba

Idę wykonać edit... ;)

Ile dni po terminie wywołują zależy od szpitala, mój gin starannie mnie uprzedził że nigdzie nie jest napisane że (!) dwa tygodnie po terminie to już trzeba wywoływać:dry:
A ten mój szpital po prostu oszczędza na oksytocynie, no i pewno na czym się da, tylko ciekawe czy na odprawie dwóch poprzednich dyrektorów oszczędzali?!!:wściekła/y: W ciągu pół roku już jest trzeci dyrektor:angry: :-(

nIE MAM GŁOWY DO PISANIA
Gratuluję udanych wizyt i życzę szybkiego rozpakowania:-):-):-)terminowym i przeterminowanym majóweczkom.Dzisiaj ladna data 10.05.2010:tak::tak::tak:

Ile dni po terminie wywołują zależy od szpitala, mój gin starannie mnie uprzedził że nigdzie nie jest napisane że (!) dwa tygodnie po terminie to już trzeba wywoływać:dry:
A ten mój szpital po prostu oszczędza na oksytocynie, no i pewno na czym się da, tylko ciekawe czy na odprawie dwóch poprzednich dyrektorów oszczędzali?!!:wściekła/y: W ciągu pół roku już jest trzeci dyrektor:angry: :-(

Tak, to chyba polityka danego szpitala - ale wg mojej oceny i w to chce wierzyc, kierują sie przy tym nie liczbami, ale dobrem pacjentki i dobrostanem płodu - co najważniejsze...

W szpitalu gdzie rodze- najdalej wywołuja 10 dni po... ale wczesniej biorą na patologię ciązy i codziennie monitorują dobrostan płodu... a mając pod okiem pacjentke - mogą w kazdej chwili zareagowac...

Tiger - Twoje skrzepy po badaniu to stan normalny. Nie martw sie - to efekt macanka głebokiego...
ja po kazdym - a ze mam luzno dwa palce - to leci az taka brunatna maź...... feeee :( (sorki)

Agulam - data wymarzona przeze mnie na porod! ehhhhhhhhh

Dla mnie wywoływanie porodu 2 tyg. po terminie to głupota... jeśli ciążę można uznać za donoszoną od 38 tyg.. to na co czekać do 42 tyg. Na to, aż dziecko wydali smółkę i pojawią się zielone wody? Jeśli ciąża jest dobrze monitorowana to ok, niech trochę poczekają, ale jeśli tak jak było w moim przypadku, że nie mogli sprawdzić stanu wód, bo byłam tak zamknięta, że nie dało rady zrobić amnioskopii, to bez sensu było tyle czekać...A jeszcze mi wmawiano,że może nie pamiętam daty ostatniej miesiączki :angry:
Dzisiaj jak będę na wizycie i okaże się, że moja szyjka nadal bez jakiejkolwiek zmiany, to nagadam lekarzowi, że nie chcę przechodzić przez to samo co poprzednio i chyba się normalnie popłaczę... przepraszam,że was tak nastrajam z rana, ale musiałam się wyżalić, jestem podminowana bardzo czekaniem na to dzisiejsze badanie...

Julienx czasami marzenia się spełniaja,czego oczywiście Ci życzę:-):-):-)
Jeszcze ok 15 h zostało:tak::tak::tak:moze się coś rozkręci

reklama
iwona76 wcale Ci się nie dziwię że tak reagujesz,tym bardziej że poprzednim razem było nieciekawie.Ja z kolei urodziłam przed czasem poprzednim razem,ale też dziecku zanikało tętno, dostał tylko 5 punktów...ah nawet nie chce tego wspominać.
I masz rację,ciąże uznaja za donoszoną w 38tg a potem czekają do 42,bez sens.A chodzisz do tego samego gin co poprzednio,bo jeśli tak to powinien wiedzieć jak było.Trzymam kciuki aby wizyta przebiegla po twojej myśli,będzie dobrze:-):-):-)

Do góry