reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!
Ja po wizycie i jestem trochę zawiedziona,bo moja szyjka sie nawet nie rozwiera i nie skraca.Moja szyjka jest niedorozwinięta,na to wygląda ze się nie nadaje do normalnego porodu :-(Ginka się obudziła i wysłała jeszcze mnie na wyniki,pewnie nie zdąze.No i oczywiscie jak mnie badala to az mnie bolało,mam nadzieje ze przez noc sie nic nie wydarzy.I tez mnie wysłala na ktg i w szpitalu sie zdziwili ze moja ginka jeszcze nie dala mi skierowania na cesarkę bo oni tam w szpitalu nie praktykuja porodu naturalnego po cieciu cesarskim.I powiedzieli ze jak się zaczną bóle to zeby przyjechać.A jak sie do 17 maja nic nie ruszy to pójdę na stół i będą mnie tnąc na ktg tylko jeden skurcz sie pojawil.A teraz to cały czas mnie skurcze lapia
Dziewczyny życzę powodzenia na wizytach!

Martika, mój lekarz w Polsce też nie robi porodów naturalnych po cesarkach... jest tego zdania, że podczas sn po cc może dojść do pęknięcia macicy.. on woli tego unikać.. i jesli ktos chce sn rodzic po cc to nie z nim.... w sumie dobrze i logicznie mowi, zwlaszcza jeśli ciaze nie sa w wielkiej odleglosci...

reklama
wg mnie te usg co w szpitalach mają to są o niebo lepsze niż te w gabinetach.... także nie martw się tym, że lekarz ci powiedział, że waga stoi.... na pewno mała dobrze przybywa....
a tym ze sie nic nie dzieje, to popatrz na inne laski co jednego dnia nie mialy żadnej akcji a na drugi dzień tuliły już swoje maluszki... takie akcje potrafią się w zawrotnym tempie rozwijać...

Dziewczyny gratuluję Waszych udanych wizyt i pięknych wag dzieciaczków....

dzieki wiolan, bedę musiała chyba poprosic o zrobienie usg w szpitalu przed porodem jak bedzie czas, wtedy wynik bedzie miarodajny, bo ja mojej kluseczce ok 4 kilo spokojnie daje.
a jesli chodzi o porod to wiem ze jeszcze kilka z Was jest przede mna i nie powinnam sie wychylac przed szereg, ale zla jestem ze dostalam w zeszym tygodniu taka nadzieje na szybki koniec, a teraz dupa... ja z nadmiaru tych kg, przez te obrzeki naprwde ledwo dycham i co wieczor idac spac modle sie zeby JUZ sie zaczelo.
nie pozostaje mi nic innego jak liczyc, ze maluszka zrobi mamie niespodziewanke ;)

noi ja po wizycie

dupa jak nic,wszystko bez zmian od 2 tyg

szyjka skrocona,rozwarcie na 1,5 cm i glowka nisko,ale to samo bylo ostanio,wiec hmmmmmmm wkurzam sie!!

na 12 jade w sobote wkoncu na moje 1 ktg

komi kto jak kto, ale Ty doskonale wiesz, że akcja może zacząć się w najmniej oczekiwanym momencie, kiedy nic na to nie wskazuje więc może nie taka doooopa ;-)

Ja po wczorajszej wizycie spodziewam sie wszystkiego :) szyjka skrócona całkowicie i mała główkę ma juz na samym dole :) pan dr jak mnie badał to paluchem dotykał główki śmieszne uczucie :) ale rozwarcia brak poki co ... zatem czekam sobie czasem mnie brzuch zaboli taki kujący szybki ból podbrzusza, wszyscy pytają czy mam jakies skurcze a ja nie za bardzo wiem jak powinnam je odczuwać;) ktg w normie Majce ładnie serducho pracuje :) ale surczy brak.
Corina mi tez ciężko zwłaszcza w nocy :( i stawy mnie bardzo bolą :(
Komi cierpliwości :) no i życzę owocnego weekendu

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!
Ja po wizycie i jestem trochę zawiedziona,bo moja szyjka sie nawet nie rozwiera i nie skraca.Moja szyjka jest niedorozwinięta,na to wygląda ze się nie nadaje do normalnego porodu :-(Ginka się obudziła i wysłała jeszcze mnie na wyniki,pewnie nie zdąze.No i oczywiscie jak mnie badala to az mnie bolało,mam nadzieje ze przez noc sie nic nie wydarzy.I tez mnie wysłala na ktg i w szpitalu sie zdziwili ze moja ginka jeszcze nie dala mi skierowania na cesarkę bo oni tam w szpitalu nie praktykuja porodu naturalnego po cieciu cesarskim.I powiedzieli ze jak się zaczną bóle to zeby przyjechać.A jak sie do 17 maja nic nie ruszy to pójdę na stół i będą mnie tnąc na ktg tylko jeden skurcz sie pojawil.A teraz to cały czas mnie skurcze lapia
Dziewczyny życzę powodzenia na wizytach!
Martika ja też uważam, że mam jakąś niedorozwiniętą szyję. Od połowy ciąży chodzę z twardniejącym brzuchem mocno naciskającym na szyjkę macicy i d..a :-(szyjka moja jest nie do zdarcia...cały czas długa, twarda...:szok:
jestem po cesarce z powodu braku rozwarcia, zielonych wód, spadającego tętna u dziecka i dwóch tyg. przenoszenia z wywołaniem i boję się, że teraz czeka mnie to samo...myślałam,że po cesarce teraz w drugiej ciąży szybciej podejmą decyzję o rozwiązaniu i tak nie zwlekają...
Czytałam gdzieś, że jak szyjka nie ma tendencji do rozwierania się to podobno ten problem wystąpi też przy następnym razie...pocieszające co? i biorą do szpitala jak się nic nie zadzieje dopiero tydzień po terminie na patologię... ja niewiem po co tak ryzykować zdrowiem matki i dziecka...:angry:

reklama
Julienx to max 4 dni,:-):-)
Tiger jakie obawy przecież wszystko ok
Corina nie martw się rozkręci się :-) a swoją droga od 15 do 24 maja to sporo czasu

Do góry