reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Gratuluję udanych wizyt.

Macie okazy wagowe, nie ma co :) Agate, agulam i Nikita.
W takim wypadku dobrze żeby ten margines błędu był u Was na minus cobyście miały łatwiejszy poród :tak:

Ja wczoraj miałam USG. Szacunkowa waga Małej 3340, położenie główkowe II, dojrzałość łożyska III stopień, głównie ściana tylna bez ryzyka przodowania, AFI 8
Serducho ok.

Poza główką, która była wiekowo na 39 tc, to reszta średnio na 37 z kawałkiem.
A ogólnie średni wiek ciąży wg USG 38
Już głupia jestem....a ponoć na tym etapie ciąży już się nie bierze tego pod uwagę.

Co prawda sam lekarz zaczął się zastanawiać i aż porównał te pomiary z USG z końca marca. Wzbudził we mnie pewne obawy...

Macanka nie było.

megid, a Ty masz ten sam termin co ja. Jaki masz opis położenia główki? Kiedy miałaś USG?
Może więcej chodź, kucaj itp. Co na to lekarz?

julienx, komi (masz chyba dzisiaj, tak?)- udancy wizyt :))

reklama
U mnie w 38 i 0 dni, dojrzalosc lozyska byla pomiedzy 2, a 3 stopniem. Dzis po monitoringu robionym przez polozna w domu, jezeli chodzi o dziecko, to monitoring wypadl bardzo dobrze, jezeli chodzi o mnie to zarejestrowal 1 skurcz ale jakis bezbolesny, bo nawet go nie czulam. Ale pierwszy raz zostal skurcz zarejestrowany na moich licznych monitoringach, byl w skali do 40.

Ostatnia edycja:
julienx-no to kurde laska i tak zaraz urodzisz,juz zobacz jak blisko:-)

tiger-bardzo ladna waga coeczki:-)

noi ja po USG maly wazy 3100 lezy sobie glowka w dol jak juz od dluzszego czasu,wody 9,5 cm wiec suuuuuuupe:-) lozysko 3 stopien,takze nie poztsaje mi nic innego jak juz go urodzic:-)

na 19 wizyta i macanko juuuuuupi:-)

julenx to fanie ze już na dniach ja jak byłam wczoraj na IP to szyja bardzo długa i całkowicie zamknięta wiec nawet podanie oxy by nic nie dało wiec na pewno przeterminujemy sie z małym zwłaszcza ze główka małego jest jeszcze wysoko.
Tiger Tobie również gratki za udana wizyte.

Julienx to na dniach powinnaś urodzić... Niech Malutka jak najszybciej będzie przy Tobie:tak:
Tiger to kiedy się rozpakowujesz?:-)
Komi pozostaje życzyć owocnego macanka:tak:

Ja po wizycie i załamana jestem.... tydzien temu było wszysko pięknie ładnie,szyjka krótka, zgładzona. Poród miał teoretycznie w ciągu paru dni nastąpić i dupa...
Dzisiaj dowiedziłam się, że wszystko stoi w miejscu, rozwarcie na 1 cm dalej i tym razem nic nie zapowiada porodu... wg USG lekarza mała ma NADAL 3200 g (tyle miala 2 tyg temu), dziwne... bo wg USG szpitalnego w 34 tyg bylo 3300 g, ehh.. Jestem załamana, bo ja lewo sie ruszam, przytyłam prawie 30 kg!!! każda noc to dla mnie dramat, ledwo się do kibelka podnosze ;( Do tego od poniedzielaku co wieczor wymiotuje.
Wizyt wiecej juz nie bedzie, jak nie urodze w terminie (ktory jest 15go w sobote) to mam zgłosic sie 24 w poniedzialek.
Ja sie pochlastam do tej pory ;(((

corina ty to masz przynajmniej jakieś rozwarcie a ja nadal zamknięta, a może spróbuj domowych sposobów prasowanie wieszanie firanek mycie okien może nie jest to rewelka ale znam dziewczyny którym to bardzo pomogło.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!
Ja po wizycie i jestem trochę zawiedziona,bo moja szyjka sie nawet nie rozwiera i nie skraca.Moja szyjka jest niedorozwinięta,na to wygląda ze się nie nadaje do normalnego porodu :-(Ginka się obudziła i wysłała jeszcze mnie na wyniki,pewnie nie zdąze.No i oczywiscie jak mnie badala to az mnie bolało,mam nadzieje ze przez noc sie nic nie wydarzy.I tez mnie wysłala na ktg i w szpitalu sie zdziwili ze moja ginka jeszcze nie dala mi skierowania na cesarkę bo oni tam w szpitalu nie praktykuja porodu naturalnego po cieciu cesarskim.I powiedzieli ze jak się zaczną bóle to zeby przyjechać.A jak sie do 17 maja nic nie ruszy to pójdę na stół i będą mnie tnąc na ktg tylko jeden skurcz sie pojawil.A teraz to cały czas mnie skurcze lapia
Dziewczyny życzę powodzenia na wizytach!

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt.
Corina nie martw się u mnie tydzień temu w czwartek wszystko było pozamykane, jak wcześniej. Wizyt już nie mam, a we wtorek KTG. Zostaje nam wierzyć, że się rozbuja i nie przeterminujemy ;-) Z córcią pogadałam, żeby wyskakiwała w przyszłym tygodniu :-D Zobaczymy, czy posłucha mamę :-D

reklama
Ja po wizycie i załamana jestem.... tydzien temu było wszysko pięknie ładnie,szyjka krótka, zgładzona. Poród miał teoretycznie w ciągu paru dni nastąpić i dupa...
Dzisiaj dowiedziłam się, że wszystko stoi w miejscu, rozwarcie na 1 cm dalej i tym razem nic nie zapowiada porodu... wg USG lekarza mała ma NADAL 3200 g (tyle miala 2 tyg temu), dziwne... bo wg USG szpitalnego w 34 tyg bylo 3300 g, ehh.. Jestem załamana, bo ja lewo sie ruszam, przytyłam prawie 30 kg!!! każda noc to dla mnie dramat, ledwo się do kibelka podnosze ;( Do tego od poniedzielaku co wieczor wymiotuje.
Wizyt wiecej juz nie bedzie, jak nie urodze w terminie (ktory jest 15go w sobote) to mam zgłosic sie 24 w poniedzialek.
Ja sie pochlastam do tej pory ;(((

wg mnie te usg co w szpitalach mają to są o niebo lepsze niż te w gabinetach.... także nie martw się tym, że lekarz ci powiedział, że waga stoi.... na pewno mała dobrze przybywa....
a tym ze sie nic nie dzieje, to popatrz na inne laski co jednego dnia nie mialy żadnej akcji a na drugi dzień tuliły już swoje maluszki... takie akcje potrafią się w zawrotnym tempie rozwijać...

Dziewczyny gratuluję Waszych udanych wizyt i pięknych wag dzieciaczków....

Do góry