reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
Agate to fanie ze wszystko w porządku, Nikita ale macie razem z Agate duże dzieciaczki. Ja miała wczoraj usg na wizycie ale nie było możliwości zmierzenia małego , gim mi powiedział ze jak będę w niedziele w szpitalu to tam postarają się zrobić dokładne pomiary

Aga0411,fornetka trzymam kciuki za rozwinięcie akcji,żebyście jak najszybciej miały maluszki przy sobie:-) i nie musiały długo czekać
Przez takie czekanie to człowiek tylko się stresuje:-(
JustMe do super że wyniki ok teraz to możesz zmykać na porodówkę

Agate rzeczywiście maluszek spory,ale powiem że to czasami możliwe że tyle przybrał na wadze w ciągu tyg. W poprzedniej ciąży w 34 tyg synek ważył 2000g i lekarz wtey powiedział że dziecko będzie duże a równiutko za 2 tyg się urodzil i ważył 3000g.
Teraz tez 2 tygodnie temu waga 2700 a we wtorek przedwczoraj 3500:szok:

Agate! Faktycznie waga konkretna! Ale powiem Ci, że moja bratowa urodziła córeczkę 4200, a z reguły dziewczynki rodzą się mniejsze i to siłami natury. Niewiem jakim cudem ona tego dokonała, zawsze wydawała mi się taka drobna i wąska w biodrach...
Ale dobrze Ci się maluszek u Ciebie w brzuszku odżywia i czuje, jeśli tyle w tak krótkim czasu przytył...:-)

Niki i Agate - no kawał chłopa nosicie - nie ma co. Ale Agate jak patrzyłam na fotkę twojego małża to ja nie wiem na co ty liczyłaś - że mikrusa urodzisz? :-D Jaki ojciec - taki syn, więc to do starego z pretensjami ;-).
A co do policzków to mój na 4d miał dwa pączusie - takie grubaśne i jeszcze połykał płyn owodniowy to tak śmiesznie nimi ruszał jak chomik, a ważył we wtorek 3200, więc chyba te poliki za dużo mu nie dowaliły wagi ;-)

Lenkaa moj tez tak wlasnie ten plyn jeszcze lykal, no i tak wygladal z tymi polikami jak chomik, no tak smiesznie wlasnie. No ciekawe, jak naprawde dojdzie do ponad 4 kg, to jak ja go wypchne, jak zadecyduja moze, ze jednak sn, bo 5 kg nie wazy... A 3200 w 37 tygodniu jak ty, to tez spora waga.

Lenkaa, a zajrzyj w albumik na mojego męża, szczypiorek od cebuli, ja nie wiem skąd taki grubas u mnie w brzuchu:-D Na usg całkiem go z buzi przypomina, ale z postury....

Niki ja dostępu do albumiku nie mam, bo nie małam kabla do aparatu - gdzieś wcięło, więc fotek nie mogłam wstawiać, dlatego nawet nie brałam od komi nowych namiarów - na samym początku miałam dostęp, ale też ze wzgledu na brak swoich fotek, nie wchodziłam żeby innych podglądać. Teraz dokupiliśmy ten kabel - bo na porodówkę musi być, ale jak Nataliak zrobiła grupę do zdjęć to już też dałam spokój z albumikiem, będę na grupie grasować. A co do wagi Twojego małego - to pewnie jest nabity i duży, a nie gruby, Agate też nie ma grubego małża, tylko wielkiego chłopa to i synek będzie spory. Mój małż też gruby nie jest, ale ma okrągłą twarz i też jak był mały to takie poliki papuśne, więc wiem po kim Jasiek dziedziczy :), u Agate to też pewnie kwestia tego że niemowlęta mulatki są w większości takie papuśne, okrąglutkie.

Nikita a lekarz coś Ci mówił o cc w razie nadmiernej wagi małego? czy wogóle tej opcji nie rozważaliście?

reklama
ja wlasnie po wizycie... Mała waży 2900 g.. więc jest szansa że dobije do 3100 do dnia cc... ma jeszcze 10 dni... do grubych raczej nie nalezy ale tak jak u Agate ma papusne policzki.... ale to chyba większośc dzieciaczków takie papuski.. potem po porodzie robią się jeszcze fajniejsze papuski....
A więc na ktg tylko jeden skurcz.. co jest chyba juz sukcesem, bo do tej pory ani jednego ktg nie zarejestrowało.. szyjka twarda długa i zamknieta... skurcze to ja mam ale nie tak rano.. zawsze są popołudniami.. i wtedy nie mogę oddychać... no może przesadzam, ale trudności też są.... Doppler wyszedł super, z czego jestem Happy... no i chyba dociągnę do tego 17 pomimo straszliwych problemów z chodzeniem...

Do góry