reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

JustMe super że wynik w porządku teraz nic tylko rodzić:-D
Katagorka ale fajnie że wiesz kiedy będziesz miała malutką przy sobie,za tydzień już będzie z Tobą:-)

reklama
Dziewczyny wielkie dzięki za wsparcie! Jesteście kochane:***

Bara, dużo zdróweczka dla Zuzi:tak:

Alutka dasz radę! Trzymam kciuki żebyś tym razem już urodziła:-)

Aga, siadam od rana do butków, przypomnij mi jakbym zapomniała, jak już je będziie miał gotowe to wylezie tak jak Jasio Oleśki, nie zdążyłam wysłać:-)

Uuu, Fornetka, oby się ruszyło żebyś w szpitalu nie musiała kisnąć...

JustMe, super że wyniki ok, to teraz leć rodzić:-)

Katagorka
, zazdroszczę że wiesz kiedy będziesz mieć swoją niunie:tak:

Julienx, padłam:-D "Wietrzę dziecko" no tekst stulecia!:-D

Po wczorajszej wizycie z ginekologiem i ktg, ktore bylo dobre jezeli chodzi o bicie serca i aktywnosc dziecka, a ja zero skurczy, tak jak do tej pory. Zrobili mi je wczoraj zebym nie musiala na nie dzisiaj jeszcze raz isc i usg na estymacje wagi dziecka zrobili mi tez od razu na poczekaniu. Z usg wynika, ze maly wazy juz 3700, w 38 tygodniu 0 dni, a wiec duzo, nawet biorac pod uwage granice bledu jaka moze byc plus, minus 300 gram i chyba bedzie najwiekszym dzieckiem na tym forum. Bedzie jeszcze wiekszy niz jego brat. Tak to jest, ze kolejne dziecko z reguly jest wieksze. To nie wina cukrzycy, bo cukry mam dobre, sama nie przytylam na tej diecie ani kilograma, tylko po prostu rodze takie duze dzieci. Tak twierdzi moj ginekolog. Ciekawe, czy zarzadzi on z tego powodu cesarke, czy nie. Jak do tej pory nie urodze to za 2 tygodnie bede miala jeszcze jedno usg na estymacje wagi dziecka, ktore bedzie jeszcze blizsze wadze koncowej. Nie bardzo tylko rozumiem skad taki skok wagowy w 36 tygodniu 2700, a w 38, 3700, czyli przez 2 tygodnie 1 kg utyl, czyli 500 gram na tydzien, czyli bardzo duzo. Chyba mi wtedy musieli zle zmierzyc. Jak przelaczyli mi wczoraj twarz dziecka na 4 d to, jest taki pucaty, ze az sie sama smialam, ze to bebe takie tlusciutkie jest. Wyglada jak juz taki dojrzaly slusznej wagi noworodek. I ginekolog zarzadzil teraz w koncowce ciazy 3 ktg, jedno w szpitalu, a polozna do domu ma teraz 2 razy w tygodniu przychodzic robic mi ktg.

Ostatnia edycja:
Agate super że wszystko ok :-)a synuś wagę ma porażającą:szok: choć może jakiś błąd jest bo 1kg w 2 tyg to strasznie dużo

Blad moze i byl, ale mysle, ze raczej za pierwszym razem, bo jak widzialam te jego pucy na 4d, to wierze w to, ze ma te 3700. No, a waga jest wow. :szok:Jak mi powiedzieli 3700, to myslalam, ze jest to estymacja koncowa i mowie, ze super, a oni mowia, ale to nie jest koncowa waga, to w tej chwili tyle wazy. :szok:Musze zadzwonic teraz do mojej poloznej, jak ma czas to niech przyjdzie jutro mi to ktg robic. Bo byla we wtorek, w srode robili mi w szpitalu, dzisiaj nie mam, to jutro moze mi zrobic, skoro teraz ginekolog chce zeby ona robila 2 razy w tygodniu i raz w szpitalu. Zobaczymy, ile beda estymowac z ta waga za 2 tygodnie, jezeli do tej pory nie urodze.

Agate-wow ale waga kurcze!!!! ja jutro na 14 na USG sprawdzic jak tam wody,ciekawo ile moj damianek teraz wazy pewnie tez ponad 3 kg

reklama
Do góry