reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

:baffled: skoro tak bolało, to napewno będziesz plamić..
mój gin bardzo delikatny, ale na przedostatniej wizycie sam powiedział, ze będę plamić, bo teraz jest bardziej wszystko ukrwione.. i miał rację, 2 dni plamiłam..
ale teraz jak byłam w piątek to nic nie plamiłam..

reklama
JustMe, a nie mozesz umowic sie na to ktg na konkretna godzine, zeby nie czekac. Ja chodze raz w tygodniu i umawiane jest na godziny, to zawsze od reki jest i nic nie czekam. Z tym, ze tych lozek z ktg to maja w tym szpitalu od groma i zawsze pelno wolnych jest, to i bez umawiania nie czekaloby sie. Poza tym, to mam i polozna, ktora przychodzi robic mi ktg do domu raz w tygodniu, czyli mam 2 ktg w tygodniu, jedno w domu i jedno w szpitalu, w ktorym bede rodzic. A niemozliwe jest, zeby do ciebie polozna do domu przyszla na miejscu ci ktg zrobic? To tez byloby rozwiazanie, ze nie musialabys czekac w szpitalu.

Niestety Agate, właśnie nie ma takiej możliwości:-( KTG robią tylko w szpitalu i w tym, w którym chcę rodzić jest....tylko jedno! Nieźle, co?;-) Zadzwonię jeszcze dzisiaj do swojej prywatnej przychodni i dowiem się, może jakimś cudem robią, ale jakoś mi się nie wydaje...... Innym wyjściem jest KTG w prywatnej klinice, tylko kurcze nie wiem ile kosztuje, może sprawdzę, ale średnio chce mi się akurat za to dodatkowo płacić.... Chociaż jak sobie przypomnę wczorajsze czekanie, to się zaczynam zastanawiać;-)

JustMe5-wcale nie masz malo wod,ja mam gora 6,5 dm wiec u ciebie spoko jest,kurcze troche z ta szyjka nie bardzo,czemu ona nie chce sie skracac itp no!
juz powinna zaczac sie przygotowywac chyba ze zrobi to w ekspresowym tempie:-)

no to tak jak u mnie, szyjka zamknięta od środka, długa na 1,5 cm,
a rozwarcie zewnętrzna na opuszek - nic z tego nie rozumiem, bo skoro szyjka długa i zamknięta, to o co chodzi z tym rozwarciem na opuszek??

No chodzi o to, ze szyjka otwiera sie od wew i od zew.
Ujscie zew szyjki i wew jeszcze musi sie ustawic w odpowiednim kącie i skrócic :)

czyli od środka szyjka jest zamknieta, ale od zewnatrz przepuszcza juz opuszek palca

U mnie dwa tyg temu bylo tak samo, ujscie wew zamkniete i zew na 1,5 cm, ale juz 4 dni pozniej szyjka byla otwarta cała na 2 cm... no i widzisz łaże tak juz od tygodnia...

JustMe - wspołczuje tak długiego czekania na ktg. Ale wiadomo do Zofii ciezko sie dostać...
Na ktg mozesz jechac do kazdego szpitala na IP i o nie poprosić... jedz sobie raz tu raz tu np. do Bielanskiego, na Karową...

Masażu szyjki - ja szczesliwie nie czuje... juz kiedys o tym pisałam... lekarz do mnie ostatnio mówił, ze mnie zbada i bedzie nieprzyjemnie, bo chce rozruszać troche szyjke- ale ja tego nie czułam... i bardzo mnie to cieszy, bo mam troche nadzieje, ze urodzę teraz tak samo łatwo i szybko jak Antosia

JustMe, Julienx ma rację pojedź do jakiegokolwiek szpitala i poproś o KTG nawet mówiąc że ruchów nie czujesz ;) Tylko że ja polecam szpitale typowo ginekologiczno-położnicze tam napewno zrobią od ręki: m.in.: Madalińskiego, Karowa, Inflancka. Do Bielańskiego nie polecam jechać bo to szpital ogólny i mogą robić problemy, znam ten szpital od podszewki niestety...

reklama
JustMe ale się oczekałaś:szok:
U mnie szyjka skrócona była od baaardzo dawna, z rozwarciem na 2 cm tez chodze tydzien conajmniej i NIC:baffled:

Do góry