reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

:baffled: skoro tak bolało, to napewno będziesz plamić..
mój gin bardzo delikatny, ale na przedostatniej wizycie sam powiedział, ze będę plamić, bo teraz jest bardziej wszystko ukrwione.. i miał rację, 2 dni plamiłam..
ale teraz jak byłam w piątek to nic nie plamiłam..

reklama
JustMe, a nie mozesz umowic sie na to ktg na konkretna godzine, zeby nie czekac. Ja chodze raz w tygodniu i umawiane jest na godziny, to zawsze od reki jest i nic nie czekam. Z tym, ze tych lozek z ktg to maja w tym szpitalu od groma i zawsze pelno wolnych jest, to i bez umawiania nie czekaloby sie. Poza tym, to mam i polozna, ktora przychodzi robic mi ktg do domu raz w tygodniu, czyli mam 2 ktg w tygodniu, jedno w domu i jedno w szpitalu, w ktorym bede rodzic. A niemozliwe jest, zeby do ciebie polozna do domu przyszla na miejscu ci ktg zrobic? To tez byloby rozwiazanie, ze nie musialabys czekac w szpitalu.

Niestety Agate, właśnie nie ma takiej możliwości:-( KTG robią tylko w szpitalu i w tym, w którym chcę rodzić jest....tylko jedno! Nieźle, co?;-) Zadzwonię jeszcze dzisiaj do swojej prywatnej przychodni i dowiem się, może jakimś cudem robią, ale jakoś mi się nie wydaje...... Innym wyjściem jest KTG w prywatnej klinice, tylko kurcze nie wiem ile kosztuje, może sprawdzę, ale średnio chce mi się akurat za to dodatkowo płacić.... Chociaż jak sobie przypomnę wczorajsze czekanie, to się zaczynam zastanawiać;-)

JustMe5-wcale nie masz malo wod,ja mam gora 6,5 dm wiec u ciebie spoko jest,kurcze troche z ta szyjka nie bardzo,czemu ona nie chce sie skracac itp no!
juz powinna zaczac sie przygotowywac chyba ze zrobi to w ekspresowym tempie:-)

no to tak jak u mnie, szyjka zamknięta od środka, długa na 1,5 cm,
a rozwarcie zewnętrzna na opuszek - nic z tego nie rozumiem, bo skoro szyjka długa i zamknięta, to o co chodzi z tym rozwarciem na opuszek??

No chodzi o to, ze szyjka otwiera sie od wew i od zew.
Ujscie zew szyjki i wew jeszcze musi sie ustawic w odpowiednim kącie i skrócic :)

czyli od środka szyjka jest zamknieta, ale od zewnatrz przepuszcza juz opuszek palca

U mnie dwa tyg temu bylo tak samo, ujscie wew zamkniete i zew na 1,5 cm, ale juz 4 dni pozniej szyjka byla otwarta cała na 2 cm... no i widzisz łaże tak juz od tygodnia...

JustMe - wspołczuje tak długiego czekania na ktg. Ale wiadomo do Zofii ciezko sie dostać...
Na ktg mozesz jechac do kazdego szpitala na IP i o nie poprosić... jedz sobie raz tu raz tu np. do Bielanskiego, na Karową...

Masażu szyjki - ja szczesliwie nie czuje... juz kiedys o tym pisałam... lekarz do mnie ostatnio mówił, ze mnie zbada i bedzie nieprzyjemnie, bo chce rozruszać troche szyjke- ale ja tego nie czułam... i bardzo mnie to cieszy, bo mam troche nadzieje, ze urodzę teraz tak samo łatwo i szybko jak Antosia

JustMe, Julienx ma rację pojedź do jakiegokolwiek szpitala i poproś o KTG nawet mówiąc że ruchów nie czujesz ;) Tylko że ja polecam szpitale typowo ginekologiczno-położnicze tam napewno zrobią od ręki: m.in.: Madalińskiego, Karowa, Inflancka. Do Bielańskiego nie polecam jechać bo to szpital ogólny i mogą robić problemy, znam ten szpital od podszewki niestety...

reklama
JustMe ale się oczekałaś:szok:
U mnie szyjka skrócona była od baaardzo dawna, z rozwarciem na 2 cm tez chodze tydzien conajmniej i NIC:baffled:

Do góry