reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Agnieszko, u ciebie 36 i 1, fajnie by bylo, zebys przynajmniej do 37 jednak doczekala. Tego ci zycze. Ja z rozwarciem na 3 palce, nie wiem ile to cm., chodzilam jeszcze 10 dni. Roznie to bywa, mi tez wrozyli, ze urodze wczesniej niz 10 dni, a jednak 10 bylo. To dziecko decyduje kiedy wychodzi i jak przyjdzie na nie ten czas, no to odwrotu nie ma. Jedne sa gotowe do wyjscia wczesniej inne pozniej. U ciebie po odstawieniu lekow tez moze byc roznie, np. Julienx wcale tak szybko po odstawieniu nie urodzila, a nawet trzeba bylo wywolywac porod. A tak wogole to jestes chyba druga na tym forum, ktorej sie nie spieszy, oprocz mnie.

reklama
Iwona jeśli jest jeszcze troszkę szyjki to ma ona dwa ujścia i każde z nich może być inne, po spłaszczeniu się szyjki pozostaje tylko jedno i fakt że najbardziej liczy sie to wewnętrzne

Afiliacja niestety sam brak rozwarcie nie jest od razu powodem do cc... najpierw próbują tych super metod... u mnie wody sprawdzali 2 razy dziennie i po tym z bólu ledwo złaziłam z fotela... wogóle to najlepiej nie leżeć wcześniej w szpitalu bo te badania to tylko wykańczają człowieka

I ja też po kolejnej wizycie i po KTG. Oto relacja:

Przy okazji pobierania krwi w Enel Med dzisiaj rano poprosiłam o RR. Było ok 125/75, czyli świetne jak na mnie.

Stwierdziłam jednak, że pójde na KTG do szpitala Bródnowskiego, skoro tak
wcześnie jest i pogoda taka ładna ;)
Tam tez zmierzyli mi ciśnienie i miałam 140/80

Przy czym w Enel Med aparat nie był elektroniczny, a w szpitalu był.
Zapytałam się u obydwu pielęgniarek jak to jest z tymi automatycznymi
właśnie. I obie odpowiedziały żeby brac poprawkę o 10 w dół, a nawet do
20.

A co do KTG, to wyszło super. Piekna praca serducha małej, ale i żadnych
zapisów skurczybyków, niestety łeee
Zostałam też zbadana przez Panią dr, która stwierdziła, że jak na
wieloródkę, to nie mam niestety warunków do szybkiego porodu, kolejne
łeee
Szyjka na ok 2 cm, l e k k o miękka i l e d w o opuszek przepuszcza, z
mojej strony nadal łeeee ;)) A ta wewn. szyjka nie jest nawet jeszcze w jakiejś tam osi, co by to nie miało znaczyć :sorry:

Zwiększyla mi dawkę dopegytu (na nadciśnienie) i powiedziała żebym 4
maja przyszła kontrolnie do nich.

No i mamy zielone światło z wyjazdem na działkę. Lekarka powiedziała, że
nie ma zagrożenia. Biorę leki, a rodzić szybko nie będę...
Mam się relaksować i nie wystawiac na słońce.

I jak widać troche ruchu w moim wypadku, czyli jednak cyborga, będzie
wskazane.

Widzę żę sporo z was miała wizyty wczoraj!
Gratuluje tych udanych i trzymam kciuki jeśli coś jest nie tak.
Komi rzeczywiście szybko urodzilaś poprzednim razem,pozazdrościć tylko
Magda102 dziwny lekarz,współczuje a na temat służby zdrowia to nawet nie chcę j€ż komentować
Julinex to zaciskaj nóżki,dasz radę.A jaki antybiotyk dostałaś?
Ja już swój skończyłam brać i całe szczęście bo już żołądek zaczynał mi szwankować:crazy: przez moje wrzody
agnieszka77 ja po odstawieniu fenoterolu urodziłam bardzo szybko chyba na drugi dzień

Alutka17;5357558]Afiliacja niestety sam brak rozwarcie nie jest od razu powodem do cc... najpierw próbują tych super metod...

Niestety nie jest, u mnie tak było,najpierw te wszystkie metody,które w moim przypadku mało skutkowały,tzn w bardzo zwolnionym tempie,z moich błagań o cc nic sobie nie robili,a urodziłam po dobie a praktycznie małego wypchnęli bo zanikało tetno

Tiger to dobrze że ciśnienie w miarę i twoje przeczucia co do szpitala się nie sprawdziły.
także zostaje mi życzyć udanego weekendu :-)

czytalam o tym ostatnio, dojrzewajaca szyjka macicy przemieszcza sie od kosci krzyzowej w os kierunkowa porodu.

cos podobnego gdzieś też wyczytałam, ale dla mnie szyjka zawsze była jedna i nie wędrowała, a teraz jakich to rzeczy człowiek się dowiaduje przy trzeciej ciąży i na forum :))

reklama
czytalam o tym ostatnio, dojrzewajaca szyjka macicy przemieszcza sie od kosci krzyzowej w os kierunkowa porodu.

Mi właśnie lekarz coś właśnie wspominał, że szyjka u mnie jeszcze nie jest skierowana tak jak być powinna...więc to pewnie chodziło o to przemieszczanie... jejku,niedojrze cały czas długa i zamknięta wewnątrz, to jeszcze nie tak skierowana

Do góry