reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

u mnie w szpitalu z kolei jest baaaardzo dużo przeterminowanych - byłam w szoku.. i to wiele nie-pierwiastek. I okazywało się, że większość dziewczyn było na podtrzymaniu i na lekach a teraz urodzić nie mogą - są po skończonym 41 tyg a lekarze wciąż czekają...

Malina, błagam... ja nie chce przenosić... :/

reklama
Corina nie martw się, mi wyhodowali gronkowca złocistego, pojęcia nie mam skąd on się wziął u mnie. Wykonano w laboratorium antybiogram i wypisali mi Augmentin. Gin mówił że to często u kobiet w ciąży występuje, tak jak i paciorkowce.

Byłam dziś na kontroli i termin przesunął mi się już o cały tydzień, czyli na 17 maja. Ola waży 3300 g i wszystko jest ok. Mam tylko co 3-4 dni chodzić na ktg.
A miałam nadzieję że już niedługo urodzę:dry: a tu jeszcze tyle czasu...
Ola-nie sugeruj sie tak poznym USG! teraz na te USG to juz nie masz co patrzec jezeli cos to sugeruj sie USG robionym miedzy 10-14 tyg ciazy

na kiedy masz tremin z OM?

Z OM mam na 2 maja i mam nadzieję że w tym terminie już coś zacznie się dziać. Może nie powinnam pisać tego i mówić głośno ale już mam po prostu dość, ruchy dziecka czasami mnie dobijają są tak silne że zdarza mi się krzyknąć z bólu. Malutka z dnia na dzień jest coraz silniejsza.

Malina, błagam... ja nie chce przenosić... :/

a myślisz, ze ja chcę??? Normalnie mnie to przeraża.... bo te dziewczyny juz fiksowały w tym szpitalu... Np rozwarcie na 4 cm a tu zero skurczy, a lekarze trzymali je w szpitalu nie podejmując żadnej akcji...
Jak tak się czeka i czeka to kazda godzina wydaje się trwać wiecznie... mordęga że hej!

Mój A. wymyslił sobie i od miesiąca mi powtarza, że Młoda urodzi się 05.05.2010 ;-) Oby miał rację hihi

Ja po dzisiejszej wizycie w szpitalu. Ktg o.k., usg, ok, dziecko nie ma oznak anemii, mialam okazje zobaczyc aktualna twarz dzidziusia na 4d. Pobrano mi krew, wynikow jeszcze nie mam. I za 15 dni znow pobiora mi krew na to samo, jezeli do tej pory nie urodze. Ale wszystko na usg wyglada dobrze.

Ja po dzisiejszej wizycie w szpitalu. Ktg o.k., usg, ok, dziecko nie ma oznak anemii, mialam okazje zobaczyc aktualna twarz dzidziusia na 4d. Pobrano mi krew, wynikow jeszcze nie mam. I za 15 dni znow pobiora mi krew na to samo, jezeli do tej pory nie urodze. Ale wszystko na usg wyglada dobrze.

Agate to super że wszystko OK:))

reklama
Do góry