reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
Wampi - a zaobserwowałaś jakąś zmiane w "wyglądzie" brzuszka? Czy nadal tak samo? Kurcze, ja mam jakieś schizy juz na tym tle - dziś w nocy wkręciłam sobie, ze Mała się obróciła i dzis brzuch wydaje mi się miec inny kształt niz wczoraj... normalnie sfiksować można

Zauważyłam, że teraz wybrzuszenia pojawiają mi się bardziej u góry tuż pod żebrami, a wcześniej pojawiały się raczej na boku, ale czy dzidzia się obróciła na 100% nie jestem pewna, bo maleństwo wierci się dość często i czasem mam wrażenie, że już jest ułożone prawidłowo, a za chwilkę tak fika, że znów wydaje mi się, że się przekręciło poprzecznie, a jak jest na prawdę dowiem się dopiero jutro.

Mi 3 tygodnie temu gin tłumaczył tak, że jeśli do jutrzejszej wizyty bym nie dotrwała, to jak dostane jakiś bóli, itp. to mam sama jechać zgłosić się do szpitala na cc, a jeśli dotrwam do 27 kwietnia i nadal będzie konieczna cesarka, to da mi skierowanie i po weekendzie majowym będę musiała się zgłosić do szpitala i tam zadecydują czy dzidzia jest gotowa na cc czy mam czekać.

a jutro ma zamiar Ci robić USG i ocenić położenie płodu? Czy tylko na podstawie macanka przez brzuch?

dziewczyny mam wyniki badania GBS i czy wynik "wyhodowano" jest jednoznaczny z tym ze jest on "dodatni" ?

tak, zglos sie szybko do lekarza bo moze dostaniesz jakies antybiotyki jeszcze przed porodem, no i mozliwe ze w czasie porodu beda podawane leki, dlatego koniecznie poinformuj tez o tym wyniku szpital jak pojedziesz rodzic.

no to kiepsko...
ale z tego co wiem, nie tyle grozna jest ta bakteria teraz dla mnie, co przy porodzie dla noworodka, zeby mozna bylo mu od razu antybiotyki podac.
mam nadzieje ze zadnych innych powiklan z tego powodu nie ma :(

W dobie postępu dzisiejszejmedycyny to nie stanowi dla lekarzy większego problemu.. obecnie stanowisko Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego jest takie, że wczesniej sie nie leczy kobiety w ciązy, bo paciorkowiec ma tendencje do szybkich nawrotów... zatem podczas porodu mama i dziecko dostają ten antybiotyk... jeżeli poród jest SN.. bo przy cesarce jest inaczej... antybiotyku już dziecko nie dostaje...
nie martw się, bo tego paciorkowca ma wiele kobiet... ważne aby przy wyniku bylo równiez wykonanie antybiogramu, na co ten paciorkowiec jest wrażliwy.. wtdey dobór antybiotyku nie jest na chybil-trafił ale dokładny...

reklama
Do góry