reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
Oświećcie mnie proszę, mam skierowanie na cc, czy w związku z tym mogę liczyć na konkretną datę porodu, czy mam czekać aż akcja porodowa się rozpocznie? Jutro mam wizytę u lekarza i chciałabym być przygotowana na rozmowę z lekarzem. Ostatnio dał nam do zrozumienia, że mam czekać aż poród się rozpocznie. Po wizycie rozmawiałam z kilkoma osobami i bardzo się zdziwiły.
Z ich doświadczenia wynika, że na cc lekarz powinien podać mi konkretny termin. Tylko u mnie jest jeszcze jeden problem mój gin już nie pracuje państwowo. Ale mam rodzić w szpitalu, w którym jeszcze do niedawna pracował.

Ostatnia edycja:
andziak zdania nt takiej typowej zaplanowanej cesarki sa podzielone, czesto mowi sie ze lepiej zeby porod zaczal sie sam bo wtedy wyjecie z brzucha jest dla dziecka mniejszym szokiem i jest mniejsze prawdopodobienstwo problemow z karmieniem. tylko trzeba tez odpowiednio szybko jechac do szpitala bo jak dziecko za nisko wejdzie w kanal rodny to moze byc problem zeby je cofnac. moja znajoma ze skierowaniem na cc dotarla juz z 6cm rozwarcia i zgarnela ochrzan ze pozno ale jakos sie udalo.

Hej laseczki, jestem zameldowana w szpitalu.
Przyjęto mnie przed 9.00 rano. Od razu poproszono mnie o próbkę moczu, pobrano krew, zmierzono ciśnienie. Poleżałam pod KTG, odczyt gra i buczy.
Potem miałam bliskie spotkanie z "niemoim" doktorem, który dość solidnie potraktował mnie żelastwem zwącym się rozwieraczem ginekologicznym. Od spodu też ok.
Przedstawiłam wszelkie moje dokumenty z badaniami kardio, teraz czekam co dalej ze mną zrobią. Póki co zaraz obiad - a ja taka głodna jestem.....

andziak zdania nt takiej typowej zaplanowanej cesarki sa podzielone, czesto mowi sie ze lepiej zeby porod zaczal sie sam bo wtedy wyjecie z brzucha jest dla dziecka mniejszym szokiem i jest mniejsze prawdopodobienstwo problemow z karmieniem. tylko trzeba tez odpowiednio szybko jechac do szpitala bo jak dziecko za nisko wejdzie w kanal rodny to moze byc problem zeby je cofnac. moja znajoma ze skierowaniem na cc dotarla juz z 6cm rozwarcia i zgarnela ochrzan ze pozno ale jakos sie udalo.

No właśnie w tym sęk. Jestem z poza W-wy a rodzić mam w Bielańskim i martwię się czy dotrę na czas i też czytałam, że dziecko lepiej znosi cc gdy poród już się rozpocznie. No nic, zobaczymy co mi jutro powie lekarz, muszę zdać się na jego zdrowy rozsądek.

wszystko zalezy od tego jak daleko masz do szpitala i jak szybko bedzie psotepowal porod. ta moja znajoma juz jak sie kladla spac to miala skurcze ale to zignorowala i do szpitala dojechala dopiero na 9 rano wiec troche czasu minelo ;) jesli to Twoje pierwsze dziecko to jest duza szansa ze ekspresowo nie bedzie ;)

reklama
No właśnie w tym sęk. Jestem z poza W-wy a rodzić mam w Bielańskim i martwię się czy dotrę na czas i też czytałam, że dziecko lepiej znosi cc gdy poród już się rozpocznie. No nic, zobaczymy co mi jutro powie lekarz, muszę zdać się na jego zdrowy rozsądek.

ja tez mam skierowanie na cc ale mam właśnie czekać, az się akcja porodowa sama rozpocznie. Rzeczywiście, opinia mojego lekarza jest taka, że lepiej zrobić cc gdy dzidziuś sam zaczyna pchac się na świat, bo wtedy jest mniej komplikacji ze zdrowiem maluszka związanych z szokiem.
Tyle tylko, że mam nadzieję, że gdy akcja porodowa się nie zacznie do terminu - to idę do szpitala 2-3 dni po i liczę, że wtedy juz nie będą czekać.. taki mój plan, zobaczymy co z tego wyjdzie

Do góry