reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

A u nas na położniczym dwóm dziewczynom odszedł i mówiły, ze to taka galareta z krwią. Dwie przed porodem też tak to dokładnie opisały. Więc może to nie było to, bo ja teraz ostatnio tez mam bardzo dużo gęstego śluzu ale bez zabarwienia. Miałam tak przez 3 dni.

reklama
Ja wczoraj byłam u lekarza, i mam 3 cm rowarcia, malutka waży ok 3,900-4000, wszystko trzyma sie na główce która mocno napiera ale skurczy brak, wyniki spoko, mam jutro i w piątek ktg jak nic tam nie będzie niepokoić to czekamy do terminu. Pocieszył mnie tylko, że jak już sie skurcze pojawią to będzie w miarę szybka akcja porodowa bo już mamy rozwarcie, więc czekam ale jestem już zmęczona i boję się w majowy wekend się zacznie
uuu 3 cm rozwarcia- no to szykuj się po mału :-)
Mi zrobili wreszcie USG. Wód nadal graniczna ilość ale to znaczy, że nie ubywa :)
Przepływy OK (tylko nie wiadomo jak mózgowa bo główka tradycyjnie nie do zbadania, schowana za moją kością)

Waga - baaaaardzo "na oko" 2800-3000 ale może być i mniej i więcej (brak porządnego odczytu wielkości główki)

Doktorek obiecał, że pewnie w połowie tyg ,mnie wypuszczą ;)))
chrupcia no to super,:-) u mnie też już cięzko było zmierzyć główkę, bo siedzi w kanale rodnym;-)
U mnie w szpitalu czekaja tylko 6 dni po dacie porodu i jak nic sie nie dzieje przez 6 dni to po 6 dniach sztucznie wywoluja porod. Ale sa tu szpitale, gdzie czekaja 2 tygodnie. Zalezy od polityki szpitala w tej sprawie.

w tym szpitalu, gdzie ja rodzę po 10 dniach wywołują:tak:
czyli jak widać, co szpital, to inna polityka

co do czopa, to ja pamiętam jak byłam w 1 ciąży nastawiona na ten czop... (w końcu teściowa położna to mnie uczuliła)... ja mi zaczęły wody płodowe odchodzić, to prawie się pokłóciłam z nią, że to nie może być oznaką porodu, bo mi czop nie odszedł:szok:.... tak bardzo na niego czekałam.... nie zawsze on pierwszy jak widać zwiastuje poród....:rofl2:

co do czopa, to ja pamiętam jak byłam w 1 ciąży nastawiona na ten czop... (w końcu teściowa położna to mnie uczuliła)... ja mi zaczęły wody płodowe odchodzić, to prawie się pokłóciłam z nią, że to nie może być oznaką porodu, bo mi czop nie odszedł:szok:.... tak bardzo na niego czekałam.... nie zawsze on pierwszy jak widać zwiastuje poród....:rofl2:

:-D:-D dobrze, że mówisz, bo ja też czekam na czop:-D:-D

Ja z rozwarciem na 3 palce, jak to poloznik okreslil, bo trafilam na faceta poloznika, no to chyba 3 cm lub moze troche wiecej i wypadnietym czopem, ktory wypadl od tego rozwarcia, a rozwarcie bylo bo bylo troche skurczy dosc bolesnych, czekalam z tym wszystkim na porod 10 dni. To w sumie nieduzo, ale nie nastapil porod na dniach jak mi poloznik wrozyl, ze gora 3 dni i pani urodzi.

A wody to z kolei mi wcale nie odeszly, przed ta druga faza porodu, tym parciem, mi je przebili, zeby przyspieszyc akcje porodowa. Roznie to bywa, rozne te objawy, nawet u tej samej osoby co porod to moze byc inaczej.

reklama
moja mama mi kilka dni temu opowiadała, że jej się wody sączyły,a ona myślała, że mocz popuszcza :-)
i jaka była zdziwiona w szpitalu, jak jej lekarz powiedział, że już prawie nie ma wód :-)

Do góry