reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Synek w 36 i 4 dni wazy 2700. Mialam ostatnio troche problemow, bo ktg w szpitalu w czwartek wyszlo zle, serce bilo zbyt szybko, pobrali mi krew zrobili usg, na usg niby wszystko normalnie, serce sie uspokoilo i dowiedzialam sie aktualna wage dziecka. Przez to wszystko od 10 do 14 bylam w szpitalu. I kazali mi stawic sie na ktg na drugi dzien, czyli dzisiaj z rana. Ktg tym razem wyszlo normalnie. Z badan krwi, wszystko wyszlo normalnie, a jednego badania dzis rano jeszcze nie mieli. Po poludniu dzis telefon, ze to badanie, ktorego brakowalo wyszlo zle i jest podejrzenie o zle przeplywy krwi miedzy matka, a plodem, wskaznik zawyzony chociaz nieznacznie, i kazali stawic sie od razu w tej chwili na usg. Usg nie wykazalo objawow anemii u plodu. Na usg przeplywy wyszly tez normalne jak na ten wiek ciazy, ale kazali stawic sie na ponowne pobranie krwi i ponowne usg w poniedzialek. Takze duzo problemow i przede wszystkim duzo stresu.

reklama
Malina, świetnie że juz w domu, z pewnością lepiej wypoczniesz. Gratuluję asertywności :) bo w stosunku do lekarzy to nie każdy tak potrafi ;) A chyba tylko dzięki temu, że w samą porę zachowałaś trzeźwość umysłu (mimo tego całego zamieszania i nerwów) to wypuścili Cię do domu. Brawo kobieto! I to jest zachowanie prawdziwej matki - egzamin na macierzyństwo zdany ;P

DZIEWCZYNKI!!!!1 czy któras z Was ma tez alergie? juz kilka osób, w tym lekarz, polecały mi żeby łykac przez ostatni miesiąc ciazy Dicoflor60.....zeby zabezpieczyc Dzidzie przed alergia po mamusi :) no i rzeczywiscie na ulotce tak piszą.....najpierw mama a póznie przez miesiąc Dzidzia-tylko taki dla niemowlat......nie jest moze najtanszy ale moze warto spróbowac ( dicoflor60 20 szt 30 zł)......kuzyneczka tez własnie brała zapobiegawczo...,. poczytajcie, mo,że Wam sie przyda to info :)

Agate: to chwile zgrozy przeżyłaś.. nie zazdroszczę.. ale teraz małemu posprawdzają wszystko i na pewno do końca będzie już dobrze.. musi być...

Malina: niezła jesteś... barwo za asertywność.. ale jak tu nie być asertywnym widząc i słysząc co ty...

Aga: a ja myślałam, ze już nie wrócisz od tego lekarza... że jednak cosik sie "przyspieszy"

wszystkim innym gratuluję udanych wizyt...

Malina - ale rewelacje, nieźle ... dobrze że zdecydowałaś sie na powrót do domu, ja bym na Twoim miejscu zrobiła dokładnie tak samo. Sama świadomość słuchania czyichs jeków już mnie przeraża :( brrrrrr

Agate - a właśnie mysłałam co tam u Ciebie i czemu sie nie odzywasz..

Trzymam kciuki, zeby wszystko było pomyślnie. Moja mała wazy tyle samo przynajmniej na 37t1d - tez 2700 g i raczej mowią ze malutka (to taka waga na 34-35 tydz) ale przepływy mam dobre - przynajmniej tak pokazało usg.

Najwazniejsze zeby monitorowali Ci tentno maluszka.

Do rozwiazania juz coraz bliżej - najwyzej trzeba będzie podkarmić na cycuchu...

wszystkiego dobrego

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki, wreszcie doczytałam co się działo jak mnie nie było:-)
Aga - no waga chyba ok :-) jesteś drobna kobietko, to synek też nie będzie gigant, a z nakazu seksu toi tylko się cieszyć:-)
Magda102 - powodzonka w poniedziałek no i życzę byś wróciła już z Elenką :-)
Klariss1 - nieźle - cały czas nie wiecie kto w brzuszku mieszka, mnie by skręcałoi z ciekawości, ale w sumie to też fajnie - mieć niespodziewanke przy porodzie
Tiger - czyli obstawiasz, że będzie trzecia indukcja???? No oby nie była potrzebna
Julienx - rozbawiłaś mnie z tym czesaniem Krysi :-) hihihi
Chrupcia - trzymam kciuki za twoje wody, mam nadzieję, ze wszsytko ok
Alutka - piękna waga Antosia, w poniedziałek idziesz do szpitala na CC, czyli we wtorek cięcie? czy nawet poniedziałek? I powiedz no jak to u Ciebie się potoczyło, ze będzie cc już po 38 tc? Bo cholercia nie wiem, czemu u mnie twierdzą, ze za wcześnie

wczoraj jeszcze nie dopisałam czego się wywiedziałam , po ostatnim usg. Otóż jak już trafiłam do tej "rzeźni" zrobili mi od razu usg. No i się zmartwiłam, bo Tosia waży 2800, wymiary wg usg ma średnio 10-12 dni młodsze od terminu OM,
baaradzo mnie to zmartwiło, bo 2 tyg temu, gdy robiono mi usg, opóźnienie wynosiło 5 dni a teraz się powieksz, waga też wydaje mi się była niewiele mniejsza.... choć nie mam na to dokumentu, bo na wypisie z usg nie ma nic o wadze
No więc powiedziałam o tym, ze to bardzo dziwne, i usg powtórzył drugi lekarz.. potwiedziło sie to co wybadał pierwszy. Czyli że Tosia malutka i drobna. Uspakajali, że to moze być wynik różnych sprzętów usg, że poprzednie (robione też w tym szpitalu ale na innym oddzaile) mogło mieć inne "ustawienia"/... a poza tym takie "obsuwy" do 2 tygodni to nadal "norma" i nie jest to traktowane jako anomalia
Sprawdzili przepływy - i wszystko ok, czyli zapewnili, ze Mała ma się dobrze, no ale ja się martwię, w sumie uspakali mnie, że taka waga to nic niepokojącego, że sama nie jestem duża, wieć dzidzia też nie będzie...
wiec chyba lepiej, by Mała jednak posiedziała sobie w brzuszku do terminu to moze dobije do 3000 g

malina z tymi pomiarami, to się tak nie stresuj waga podawana to plus/minus 10%
kumpela rodziła i w niedzielę na usg waga małego 3000, zaraz po tym urodziła 3650..

jej, Agate, ale nerwówka:szok: Nic Cię w tej ciąży nie omija, ciągle jakieś problemy biedulo:-( Najgorszy ten stres, ale to dobrze że Cię tak badają na bieżąco:tak: Oby już wszystko było dobrze!

Malina,
to pewnie dlatego Tobie gadają że za wcześnie, bo dzidzi małe:tak: Nie przejmuj się, Krewetki kruszynka też nieduża i ma się dobrze:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Nikita, jeszcze nie skonczyli tych badan w poniedzialek jeszcze raz mam isc na badanie krwi, ten wynik co byl zly, ktory mial swiadczyc o zlych przeplywach i jeszcze raz usg beda robic, chociaz wg. wczorajszego usg przeplywy byly w normie. No lepiej niech tak badaja po kilka razy niz mieliby cos przegapic. A czemu to serce tak szybko bilo to oni do tej pory mimo tych badan krwi i usg nie wiedza. A ta ciaza to fakt, ze problemow nie brakuje, pierwsza mialam bezproblemowa, a druga taka jak widac. Kazda ciaza jest inna. Dobrze, ze ta juz dobiega konca. Teraz to mam tylko nadzieje, ze porod bedzie normalny, bez problemow no i przede wszystkim dziecko zdrowe.
Julienx, ta waga to taka nie za wielka mysle, ze przez ta diete cukrzycowa, od kiedy jestem na diecie to nie przytylam ani 1 kg, a dziecko jednak rosnie, tyle, ze z moich zapasow, temu ja chudne, a i dziecko za wiele przy takim jedzeniu mamy nie przybiera.

Do góry