martina969
Filipowa mama
dziewczyny gratuluje udanych wizyt
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny mam do was pytanie...mianowicie od kilku dni mam straszna "kolkę" w prawym boku i występuje na zmianę raz z przodu pod żebrem a raz z tylu pod łopatką:-( Dziś to jest to okropny ból ledwie wróciłam ze sklepu bo już mi normalnie ręka drętwiała. Czy wy też macie może taką dolegliwość?? Bo nie wiem co mam zrobić:-(
A jeśli chodzi o moją nawracającą się dolegliwość to już jest ok dostałam globulki i po 3 dniach stosowania jest OK i oby już tak zostało do porodu...
Lenka całe szczęscie, że mały się już odwinął z pępowinyJa wczoraj też byłam na wizytowni. Pobrał mi posiew z szyjki więc nie będę napierać na szybsze rozwiązanie dopóki nie będę miała wyniku. Poza tym zrobiłam tydzień temu posiew moczu i wyszły bakterie coli - muszę przeleczyć antybiotykiem.
Mały wymiary ma idealne z tygodniem i nawet dniem ciąży - ma 2800 i jak sprawdzałam na siatce centylowej to siedzi idealnie na 50centylu, więc w 40 tygodniu powiniem dobić do 3600. Ale do 40 tc to my czekać nie chcemy.. ;-) No i najważniejsze - odwinął się z pępowiny!!!!! - to musiało być jakieś 2 tyg temu - był wtedy mniejszy i więcej wojował w brzuchu - teraz już jest mniejsze prawdopodobieństwo że się okręci bo jest trochę za duży na takie wariacje żeby się opętlać - tak twierdzi lekarz. Więc jestem już spokojna.
Cześć dziewczyny! Ja dzisiaj byłam na wizycie i niestety kładą mnie w czwartek do szpitala Gince nie podobają się moje opuchnięte nogi i stwierdziła, ze mam zatrucie ciążowe tylko nie jest pewna na ile zagraża ono dziecku Muszą mi porobić badania i poobserwować. Jestem załamana Kompletnie nie wiem czego mam się spodziewać. Mam nadzieję tylko, że mnie nie pokroją i szybko wypuszczą, bo ja mam jeszcze parę ważnych spraw do załatwienia zanim dzidzi przyjdzie na ten świat Ubłagałam ja żeby mi od czwartku dała skierowanie Całą ciążę znosiłam aż za dobrze a teraz, żeby mnie do szpitala kłaść ??
A i szyjka mi się skraca i brzuch się obniżył.
Pozostałym gratuluję udanych wizyt !
Cześć.
Dzisiaj miałam wizytę i czekam za wynikiem z posiewu.Szyjka sie skróciła i ginka mówi,że do 10 maja moze już urodzę,a termin mam na 15 :-) W sumie chciałabym żeby wczesniej się dzidzia urodziła,bo ból krocza czasem jest nie do wytrzymania też tak macie?? Boli okropnie.Ostatnio prawie popłakałam się z bólu przy wstawaniu z łóżka.W pierwszej ciąży nic mnie bolało.Ale każda ciąża inna jak to mówią.;-)