reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
30 kwiecień, to jeszcze daleko..
dziewczyny pisały, że po odejściu czopa/czopu? może się zdarzyć, że nie pójdziesz od razu rodzić, Agate chyba pisała, że dopiero po 2 tygodniach urodziła :-)
a jakieś skurczyki masz?
a może się za dużo naczytałaś i się sama nakręcasz?
albo to po prostu już :-)

Skurczy żadnych nie mam, a o tym czopie przeczytałam dopiero jak z WC wyszłam- nawet nie wiedziałam że coś takiego jest:zawstydzona/y: Zaniepokoiła mnie inność wydzieliny, nie miałam takiej przez całą ciąże- wyglądała jak wydzielina w czasie dni płodnych, tylko że było jej dużo więcej i miała inny kolor. No nic, na razie nic się nie dzieje, więc będę cierpliwie czekać na kolejne sygnały.

Skurczy żadnych nie mam, a o tym czopie przeczytałam dopiero jak z WC wyszłam- nawet nie wiedziałam że coś takiego jest:zawstydzona/y: Zaniepokoiła mnie inność wydzieliny, nie miałam takiej przez całą ciąże- wyglądała jak wydzielina w czasie dni płodnych, tylko że było jej dużo więcej i miała inny kolor. No nic, na razie nic się nie dzieje, więc będę cierpliwie czekać na kolejne sygnały.
to pewnie czop u mnie byl podobny i dwa tyg po tym odejsciu urodzilam,takze spokojnie:-)

Ja nie chcę panikowac, ale chyba odszedł mi czop śluzowy. Wydaje mi sie że to on, bo podczas podcierania się po siku, zobaczyłam na papierze gestą, galaretowatą wydzieline (sporą ilość) przejrzystą, lekko żółtawą. Nigdy takiej nie miałam- wcześniej była biała wydzielina konsystencji mąki z wodą. O rany, poczytałam o jeszcze innych objawach zbliżającego się porodu- i teraz pędzi mnie do kibleka :zawstydzona/y:

taka tez mialam ale dawno w sumie temu ale mysle że to nie to tym razem......przy 1 synu odszedł mi z kreseczkami czerwonkawymi i zaraz po tym 1 skurczybyk.....6 godz 20 min i mój Mat był na swiecie :)

Dziewczyny mam do was pytanie...mianowicie od kilku dni mam straszna "kolkę" w prawym boku i występuje na zmianę raz z przodu pod żebrem a raz z tylu pod łopatką:-( Dziś to jest to okropny ból :szok: ledwie wróciłam ze sklepu bo już mi normalnie ręka drętwiała:wściekła/y:. Czy wy też macie może taką dolegliwość?? Bo nie wiem co mam zrobić:-(

A jeśli chodzi o moją nawracającą się dolegliwość to już jest ok dostałam globulki i po 3 dniach stosowania jest OK i oby już tak zostało do porodu...

Dziewczyny mam do was pytanie...mianowicie od kilku dni mam straszna "kolkę" w prawym boku i występuje na zmianę raz z przodu pod żebrem a raz z tylu pod łopatką:-( Dziś to jest to okropny ból :szok: ledwie wróciłam ze sklepu bo już mi normalnie ręka drętwiała:wściekła/y:. Czy wy też macie może taką dolegliwość?? Bo nie wiem co mam zrobić:-(

A jeśli chodzi o moją nawracającą się dolegliwość to już jest ok dostałam globulki i po 3 dniach stosowania jest OK i oby już tak zostało do porodu...
Julita nie wiem co to ale ja bym zadzwoniła do gina

Julita ja mam taka kolke nawet jak pochodzę 200m... tyle że u mnie w dole brzucha i też albo z jednej albo z drugiej strony, gdy usiądę to przechodzi w 5 min ale przez to czuję się jakbym miała 80 lat.....
ja mam gina w piątek to wtedy zapytam...

Dziewczyny mam do was pytanie...mianowicie od kilku dni mam straszna "kolkę" w prawym boku i występuje na zmianę raz z przodu pod żebrem a raz z tylu pod łopatką:-( Dziś to jest to okropny ból :szok: ledwie wróciłam ze sklepu bo już mi normalnie ręka drętwiała:wściekła/y:. Czy wy też macie może taką dolegliwość?? Bo nie wiem co mam zrobić:-(...

julita1212 - niestety mam ten sam dokładnie ból - okropny..

Niestety niewiele da sie z nim zrobić. Twoja dzidzia uciska nogami na ktorys z organów - prawdopodobnie wątrobę..
Mi pomaga czasem - ale nie zawsze zmiana pozycji, lub wstanie - wtedy mała troche schodzi w dół i odciąga nogi z tego miejsca...

ale bol jest maskakryczny... wiem przez co przechodzisz, aż pod prawą łopatką bardzo boli i promieniuje...

reklama
julita1212 - niestety mam ten sam dokładnie ból - okropny..

Niestety niewiele da sie z nim zrobić. Twoja dzidzia uciska nogami na ktorys z organów - prawdopodobnie wątrobę..
Mi pomaga czasem - ale nie zawsze zmiana pozycji, lub wstanie - wtedy mała troche schodzi w dół i odciąga nogi z tego miejsca...

ale bol jest maskakryczny... wiem przez co przechodzisz, aż pod prawą łopatką bardzo boli i promieniuje...
Mnie też czasami pomaga zmiana pozycji...ale tak jak dziś to juz nawet jak się położe to nie pomaga:wściekła/y: też tak myśle że mała musi uciskać na jakiś nerw i to jest powód...
Mam nadzieję tylko że po kąpieli może ciut mniej będzie bolało!!!

Do góry