reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
po wizycie u gina jakaś taka rozbita jestem.. niby wszystko oki (z wyjątkiem leukocytów w moczu), lekarz stwierdził, że po 1 maja mogę już spokojnie rodzić a termin mam przecież dopiero na 20!! powiedział żeby po 1 maja odpuścić już sobie nospę i nic sztucznie nie hamować!
obrzęków na nogach też nie widział mimo, że mam popękane naczynka na kostkach.. fakt, mam szczupłe nogi ale teraz są naprawdę nabrzmiałe w porównaniu do ich normalnego stanu..
główka bardzo nisko osadzona ładnie wpasowuje się w kanał rodny ale zapomniałam zapytać o wagę bejbiaka qurde!
za to młody dał popis wygibasów podczas usg :-D więc go podglądaliśmy online hehe

Ostatnia edycja:
awru mój podobnie mówi jak Twój.
chodzi o to, że uważa już ciążę za donoszoną i nie ma sensu, żeby brać jakiekolwiek leki.

awru mój podobnie mówi jak Twój.
chodzi o to, że uważa już ciążę za donoszoną i nie ma sensu, żeby brać jakiekolwiek leki.

aga, awru - Moje koleżanki po odstawieniu leków, zdjęciu pessara etc. w 37 tyg. normalnie donosiły ciążę (już 3 przypadki w tym roku :))) co oznacza, że co ma być to będzie, natura sobie sama i tak reguluje :)))

mi gin wczoraj powiedzial ze nie tyle juz moge rodzic co JUZ POWINNAM! szkoda tylko ze leniuszek nie podziela tego zdania. dlatego spotykamy sie dzien przed terminem i bedziemy podejmowac decyzje co dalej. z pewnoscia nie bedziemy czekac do 5dni po terminie na wywolanie bo w tym okresie dziecko bedzie najwiecej przybieralo na wadze a on stwierdzil ze tego w moim przypadku lepiej uniknac jesli w terminie bedzie duza. niby to jeszcze tylko 2tygodnie ale limit cierpliwosci juz mi sie chyba wyczerpal ;)

wklejam w odpowiednim watku:-)
a wiec tak juz jestem po wizycie
lekarz zrobil macanko i powiedzial ze glowka jest bardzo nisko i szyjki jest bardzo malutko,powiedzial abym z tydzien jeszcze pochodzila he he,ale znajac zycie i tak donosze do treminu:biggrin2: ,na plusie w sumie juz 12 kg

ja dziewczyny zaciskac musze jeszcze mocno nogi bo mała musi tam jeszcze 2 tyg minimum posiedzieć... tylko jak to zrobic
Katagorka ja też miałam leżeć i nawet się udało, teraz już nawet mogłabym sie rozpakowywać jakby co tylko coś czuje ze maluch mnie zrobi w balona i najpierw miałam leżeć a teraz jemu się nie będzie chciało wyłazić..

Ja wczoraj też byłam na wizytowni. Pobrał mi posiew z szyjki więc nie będę napierać na szybsze rozwiązanie dopóki nie będę miała wyniku. Poza tym zrobiłam tydzień temu posiew moczu i wyszły bakterie coli - muszę przeleczyć antybiotykiem.
Mały wymiary ma idealne z tygodniem i nawet dniem ciąży - ma 2800 i jak sprawdzałam na siatce centylowej to siedzi idealnie na 50centylu, więc w 40 tygodniu powiniem dobić do 3600. Ale do 40 tc to my czekać nie chcemy.. ;-) No i najważniejsze - odwinął się z pępowiny!!!!! - to musiało być jakieś 2 tyg temu - był wtedy mniejszy i więcej wojował w brzuchu - teraz już jest mniejsze prawdopodobieństwo że się okręci bo jest trochę za duży na takie wariacje żeby się opętlać - tak twierdzi lekarz. Więc jestem już spokojna.

reklama
staram sie staram się leże cały czas!!!
dla malutkiej wszystko!
chociaż połozna powiedziała mi że nawet jakby sie czasem wszystko zrobiło to dzieciatko samo wie kiedy ma przyjśc na swiat.. a przynajmniej zdrowa jest i ładniutko sie rozwija wazne ze tez przekroczyła 2 kg teraz to juz napewno z 2500g ma wiec nie było by żadnej tragedi jakby sie urodziła ale ja tam wole zeby jeszcze poczekala

Do góry