reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
ja dziś pierwszy raz spałam z nózkami wyżej:))) na takiej wielkiej poduszce.. i powiem że jest lżej mi tzn mała tak chyba nie pcha głowki na szyjkę i mniej boli w tym kroczu... ojj trzeba jakos dotrzymac

mnie oczywiscie nic nie boli ale od grudnia spie z kojcem z motherhood. nie wiem czy to jego zasluga ale najczesciej przesypiam cale noce (z przerwami na siku oczywiscie) i jest mi calkiem wygodnie.

kurcze dziewczyny podziwim was że wytrzymujecie spanie bez tej poduchy ciążowej. Ja to kupiłam sobie już w 7tc takie wielkie bydle i od 2 miesięcy to już wogóle bez niej się nigdzie nie ruszam, nie mówiąc o spaniu. Mam ją jak leżę na kanapię i oglądam tv, jak jedziemy do teściów na kilka dni to oczywiście wielki tobół z nami i ciągam go za sobą po całym domu :tak: bo do siedzenia też jest super - podtrzymuje kręgosłup.

nie no, oczywiście, że mam poduchę motherhooda. Ale oprócz niej mam jeszcze 3 zwykłe poduszki "w systemie" ;) a jak spię na kanapie to z 5...

ja to zwinełam sobie pled w taka tube i to służy mi jako podpora pod plecy i wkładam ja miedzy nogi. ale czasami tez musze podłożyć sobie dodatkowo podusie

Evelle trzymam kciuki,będzie dobrze:-)
Mnie jakoś krocze bardzo nie boli,trochę,da się wytrzymać.A to może dlatego że bejbiak jest w połozeniu posladkowym:-(

Dziewczyny wnioskuje że ta poducha z motherhood jest przydatna?
Ja jej nie mam ale moja siostra chce sobie kupić i się zastanawia?Czyli warto ją kupić?

Ja się kiedyś zastanawiałam nad zakupem,ale zrezygnowałam,bo myślałam,że byłoby nam trochę ciasno w łóżku,ale naczytałam się wielu pozytywnych opinii,więc Agulam myślę,że mimo wszystko warto.

Dziś po wizycie.Nie dała mi skierowania ani na wyniki ani na usg.Wkurzyłam się trochę,bo pewnie w szpitalu będą buczeć,czemu nie mam aktualnych.A poza tym szyjka miękka,tylko muszę poczekać,żeby się maluch troszeczkę obniżył i powinno się zacząć.Ale to może być i za dwa dni i za dwa tygodnie...
Waga +17 ,ale od jakiegoś czasu już stoi w miejscu na szczęście.Nie wiem Dziewczyny,jak żeście to zrobiły,że niektóre mają do 10 kg przyrostu.Ja się starałam i d..pa.

reklama
na czas ciazy dobrze jest sie zopatrzyc w kojec z motherhood Kojec Motherhood - poduszka dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl ale skoro jestesmy juz na finiszu to polecalabym fasolke Fasolka Motherhood - poduszka do karmienia | Motherhood.pl ktora przyda sie do karmienia. kojec tez moze byc pomocny w karmieniu jednak jest duzo wiekszy i trzeba sie troche poowijac ;)
tanszym odpowiednikiem jest cebuszka CEBA ale nie jestem w stanie powiedziec jak jest z jej jakoscia, pamietam ze ktoras z dziewczyn pisala niedawno ze ja kupila to moze sie wypowie :)

Do góry