reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Aż żem się normalnie pofatygowała i wstała;-) żeby sprawdzić bo mam świeżutkie wyniki:-) Ło rany Tiger u mnie 321:szok:
Dzięki Ci wielkie dobra Kobieto za Twą fatygę:tak:
Ty mieścisz się ładnie w normie.

evelinka, wierzyć, wierzyć, bo ja to też czytalam, a nawet mój gin mi to mówił, bo od dłuzszego czasu mam poniżej normy, ale teraz zbliżają się do tych magicznych 100 właśnie

Alutka, tak wiem, wiem :tak: dzięki. Patrz co napisałam evelince w tym poście :happy:
A Ty normę przekroczyłaś o całe 2 ;-)

afiliacja, moja Mała też ma dużą główkę. Pisałam nawet już o tym i podawałam wymiary. Sam lekarz skomentował to słowami "ale sagan". I podobnie do Ciebie różnica jest jakieś 3 tyg na plus.
Bedziemy zatem niestety razem jakoś się męczyć :tak: Ale głowa do góry, kości czaszki maluszka nachodzą na siebie podczas porodu i jakoś to wytrzymamy :happy:

reklama
Ja mam płytki 244, zakres za to 150 - 400:eek: Co to kurna, różne laboratoria różne ilości krwi badają czy kie licho:sorry:

I też się pofatygowałam wstać po to... Na środku pokoju stoi skorupa komody bo moja chłopina w połowie robotę zostawił, omija się toto ostrożnie i powoli... A jak się dotelepałam do półki z wynikami to mi z rąk wypadły i wleciały między stojące na podłodze małe elementy tej komody:confused2: I Qr... nie było widać między które! Połowę przestawiłam zanim się dokopałam do papierów :sorry:

Malina "złagodzenie wyroku - doooobre:-D Afiliacja gratki:-)

Nikita, O rety :zawstydzona/y: Słyszysz to podgryzanie za oknem? To własnie sumienie mnie gryzie, bo zaczęłam temat. hlip, hlip...;-)
A zakres referencyjny (normy) masz takie jak ja.

U mojego na odwtrot glowa mlodsza-mniejsza niz reszta, ale i u pierwszego tak bylo. Co do plytek, to ja mam tylko 57, a norma na badaniu jest od 100 do 400. I nikt tu na to nic nie mowi.

U mojego na odwtrot glowa mlodsza-mniejsza niz reszta, ale i u pierwszego tak bylo. Co do plytek, to ja mam tylko 57, a norma na badaniu jest od 100 do 400. I nikt tu na to nic nie mowi.

czyli też pewnie do przyjęcia, bo u Ciebie norma od 100, u nas od 150, czyli proporcja w niedoborze jakas jest zachowana.
Hmmm, nie wiem, czy jasno napisałam?

Tiger ja nie wiem, skoro tyle osob to widzialo moj gin, moja polozna srodowiskowa i 2 polozne w szpitalu i na to nic, to chyba nic to takiego, a wiec i ja sie tym nie przejmuje.

Ja po wizycie i jestem przeszczęśliwa!!! :) nie muszę już leżeć plackiem w łóżku. Mogę się "snuć po mieszkaniu i nie przemęczać", czyli wykonywac proste czynności tj. robienie sobie jedzonka, herbatki, składanie prania (ale na siedząco). Cieszę się ogromnie, bo już szału dostawałam w tym łóżku...

Mała waży 2700 g i ma.... dużą głowę.... :/ to po tacie chyba, bo jak był mały to też miał sporą... ;) eh... tylko jak ja ją z siebie wypchnę? :/
Z wymiarów USG jest większa średnio o tydzień, tylko ta nieszczęsna głowa większa o 3 tyg.!!! Ja chyba umrę z bólu przy tym porodzie ;)
cieszę się, że nie musisz juz plackiem leżeć:-)
i jakie to ucucie móc robićsobie sama kanapkę? ;-)
a co do główki to moj mały ma o tydzień mniejszą niż termin, za to brzuszek ma bardzo mały, ponad 2 tygodnie- tak, tak, to po mamusi hehe
Czy to możliwe by mieć stan permanentnego skurczu macicy przez pół godziny??? Bo ja tak mam!!!!!!!!!???????
O co kaman????
:sorry:też dziś rano miałam coś takiego, ale z 15 minut i też nie wiem o co chodzi :sorry:

reklama
Madziamadzia na moim badaniu norma troche inna niz u was 100-400. A ciebie chyba nikt nie pobije w ilosci plytek. A mnie w ich braku...

Do góry