reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Do dziewczyn, które nie mają gr krwi- na wynik czeka się około tygodnia, na hbs też czeka się dłużej.[/QUOTE]

dobrze wiedzieć......idę za tydzień , myslę że zdarze hehe.........

reklama
aldonta to na pewno chodzi o ten drugi posiew bo wiekszosc szpitali go w tej chwili wymaga przy przyjeciu do porodu. moze skontaktuj sie jeszcze z lekarzem zeby sie upewnic o co mu chodzilo.

justme5 juz wczesniej zdziwilo mnie jak napisalas ze pobieranie wymazu bylo nieprzyjemne bo ja kompletnie nic nie poczulam.

aldonta to na pewno chodzi o ten drugi posiew bo wiekszosc szpitali go w tej chwili wymaga przy przyjeciu do porodu. moze skontaktuj sie jeszcze z lekarzem zeby sie upewnic o co mu chodzilo.

justme5 juz wczesniej zdziwilo mnie jak napisalas ze pobieranie wymazu bylo nieprzyjemne bo ja kompletnie nic nie poczulam.

zadzwoniłam.....jest ok.....przy tym ogólnm wkazja wszyskie bakterie

a wogóle to powiedział mi że po co mi to......wiecja mu wykład, a on na o,,,,że no jak chce ale nie trzeba......ale że moja infekcja przeziebieniowa gdzies am jeszcze na gardle siedzi to stwierdził że ok........płace za to sobie sama więc zdziwiona błam że nie trzeba.....hmmm....

niektorzy lekarz to jednak sa dziwni... co im szkodzi kierowac pacjentki na badania? ostatnio czytuje bloga dziewczyny ktora spodziewa sie dziecka i zyje w ciaglym stresie bo poprzednie stracila wlasnie przez lekarza... byla w ciazy blizniaczej, lekarz w ciagu pol roku zlecil jej tylko raz badanie krwi i moczu a poza tym twierdzil ze bliznieta sa dwujajowe. okazalo sie ze dziewczyna miala toksoplazmoze i jakies jeszcze inne bakterie czy cos a blizniaki byly jednojajowe i mialy jedno lozysko, stracila ciaze w 23tygodniu...

Ja po wczorajszej wizycie u ginki jestem zadowolona :) Mocz i morfologia - super, HbsAg - ujemny i pobrała mi wymaz z pochwy do badania w kierunku gbs :) Szyjka zamknięta, dzidziuś jeszcze nie napiera na nią :p Miałam również krótkie usg jak zawsze w celu zobaczenia serduszka, bije idealnie no i przy okazji widziałam jak mała opija się wodami płodowymi, zresztą chwilę po tym jak wyszłam z gabinetu dostała czkawki wariatka ;)
Estragon ja na wynik Hbs czekałam 4 dni (z czego w międzyczasie był weekend, a nie wiem czy wtedy pracuje laboratorium w szpitalu) a nie ponad tydzień, może to zależy od laboratorium ile mają pracy.
JustMe5 ja nic nie poczułam kiedy ginka pobierała wymaz, także to pewnie zależy od wyczucia i delikatności lekarza :)

A ja byłam przy tym badaniu lekko zdziwiona- nie wnikłam wcześniej skąd pobiera się ten wymaz, tzn byłam pewna, że tak jak wszystko inne- z pochwy. No i może moje odczucia wiążą się z mega zaskoczeniem. Pewnie wyglądałam jak kot moich rodziców jak mu kiedyś weterynarz założył czopek- oczy na pół pyszczka;-)

reklama
Do góry