reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
Martika super! mała grzeczna, pewnie mamusia ładnie prosiła córeczkę żeby się odwróciła? a poród sn? oswoisz się z tą myślą - będzie dobrze, damy rade!!

Dziękuje dziewczyny!otóż przy pierwszym porodzie miałam cesarkę bo było brak skurczy i rozwarcia.I nawet dawali mi ta okscytocyne i nic nie ruszyło.Na to wygląda ze moja szyjka jest twarda jak skala,i ginka mówiła ze teraz tez tak może być.Ale wolałabym normalni urodzić.Bo przy dwójce dzieci po cieci cesarskim to będzie ciężko.Ahh..zobaczymy.A z małą nie gadałam

matrkia prosze jaka grzeczna córusia a co do porodu sn rzeczywiście lepiej taki przy 2 dzieciątek i sadze ze masz jeszcze troche czasu na odblokowanie się psychiczne, szczerze mówiąc ja też niezłe pękam

Dziewczyny nie pekajcie, porod to nic strasznego. Wiecej macie strachu, niz potem tego wszystkiego jest. A o bolu szybko sie zapomina. Pierwszy porod lub pierwszy naturalny, to normalne, ze sie boicie, przy kolejnych ten strach bedzie juz duzo mniejszy. Jak weszlo to teraz trzeba zeby wyszlo innego wyjscia nie ma niestety. Kobiety rodza i nie umieraja od tego, niektore duza ilosc dzieci. Gdyby to bylo takie straszne to by po pierwszym dziecku u kazdej bylo stop. Da sie przezyc. Chociaz do przyjemnych to napewno nie nalezy, ale o tym to kazda z nas wiedziala przed zajsciem w ciaze.

Wampi, zycze, aby sie dziecko odwrocilo, no chyba, ze wolisz cesarke. Bo sa kobiety co wolalyby. A z plcia to dalej ci na 100% nie potwierdzili? Nie mialas wiecej usg?

Ostatnia edycja:
To zycze, aby zrobiono ci usg, no chyba, ze wolisz niespodzianke przy porodzie skoro to juz i tak niedlugo. W kazdym badz razie, jak bedzie to niespodzianka, to zycze, aby byla to dobra niespodzianka.

Powiedzcie mi czy do tej pory robicie z badań jedynie podstawowe ....morfologie i mocz? czy np musiałyscie robic hbs czy wr itp itd .............. pod koniec ciazy wiem że trzeba je mieć ale oczywiście mój lekarz cisza, dzis go zapytam......pewnie znowu powie ze nie trzeba a przy porodzie na jakims zakażnym wyladuje bo badań nie bedzie,,,,,wkurzam sie bo robiłam wczoraj i mogłam zrobić hbs i wr
Aldonta ja robiłam ostatnio oprócz moczu i morfologii hbs i gbs

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!!
Ja już po wizycie.No i jestem happy mała się obróciła.NO I TERAZ STRACH PRZED PORODEM NATURALNYM.Ciśnienie mi podskoczyło bo od razu weszłam do gabinetu i dlatego.Szyjka prawidłowa.I tylko kg do przodu przez 2 tygodnie
Martika super wieści
Wampi oby Twoj maluszek też się obrócił

reklama
Aldonta ja robiłam ostatnio oprócz moczu i morfologii hbs i gbs

gbs?????????????a co to........ no tak ja muszę tez jeszcze cosik dorobić, wreszcie coś powiedział no i grupe krwi bo papierka znależć nie mogę a jutro zanoszę wymaz na paciorkowca hehehe dostałam do ręki .......samoobsługa.....no i wreszcie cytologie mi zrobił gin....
wtgmerał mnie dzis że hey!!!

a mała waży juz 2860 :/

ostatnio znajoma urodziła przez cc i mała miała 4 kg i 56 cm podobno az ma podbródek taka kluska

Ostatnia edycja:
Do góry