reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Powiedzcie mi czy do tej pory robicie z badań jedynie podstawowe ....morfologie i mocz? czy np musiałyscie robic hbs czy wr itp itd .............. pod koniec ciazy wiem że trzeba je mieć ale oczywiście mój lekarz cisza, dzis go zapytam......pewnie znowu powie ze nie trzeba a przy porodzie na jakims zakażnym wyladuje bo badań nie bedzie,,,,,wkurzam sie bo robiłam wczoraj i mogłam zrobić hbs i wr

ja też robione miałam na ostatniej wizycie hbs i wr, które pani doktor powiedziała że są konieczne do porodu

reklama
ja też robione miałam na ostatniej wizycie hbs i wr, które pani doktor powiedziała że są konieczne do porodu
no i bede musiała jeszcze raz sie kłuć i pewnie mi to drożej wyjdzie .......jestem zła jak osa, jeszcze lekarz przez tel mówi mi dziś, że ma masakre w gabinecie i czy nie przyszłabym w czwartek hehehe dobre, a dodam że chodze dalej co miesiąc i L4 mi sie skończyło

kurcze widzisz a mi nic nie mowili o tych ruchach, że takie ważne... zwłaszcza w cukrzycy... a może cosik wspominali?? a ja durnowata nie zrozumiałam?? ech.. ale i tak moja mała nie daje o sobie zapomnieć... zwłaszcza sobie upodobała po prawej stronie wypychanie pupci... a to już bolesne, bo ja na tyle skóry nie mam....
Ja wczoraj u diabetologa byłam.. niby fajne wyniki, poza weekendem, gdzie czułam się fatalnie i dużo leżałam.. to i cukry cały czas powyżej normy....

Katagorka: musi być dobrze...!!!!

Wiolan nie monitoruja cie? Ja dostalam od gina skierowanie na monitoring robiony przez polozna srodowiskowa, ktora przychodzi do mnie do domu, bo wolalam to niz cotygodniowe latanie do szpitala juz miesiac temu. A od tego tygodnia prowadzacy zarzadzil dodatkowo cotygodniowe wizyty w szpitalu z monitoringiem i usg, zeby kontrolowac zywotnosc i wage dziecka. Tutaj to jest normalne postepowanie w przypadku cukrzycy ciazowej kazda kobieta z cukrzyca tak ma, bez wzgledu na wyniki cukru, czy dobre sa czy zle i czy jest insulina, czy wystarczy tylko dieta. Tutaj oni w tym szpitalu sa bardzo ostrozni, ale lepsze to niz by sie cos mialo dziecku stac, a tak jak pilnuja to moze w czas zareaguja jakby sie cos dzialo. Przy cukrzycy ciazowej najwieksze niebezpieczenstwo jest wlasnie w koncowce ciazy no i przy porodzie moga byc rozne komplikacje. Chcialam cie jeszcze poinformowac, ze tutaj za to wszystko placi kasa chorych i byc moze w Niemczech jest podobnie. A jezeli nie to pewnie zwroci ci za to ubezpieczenie prywatne. Zorientuj sie, czy cos takiego ci przysluguje i jak lekarz cie nie wysyla to sama sie o to upomnij. Bo moim zdaniem to wazne.

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!!
Ja już po wizycie.No i jestem happy mała się obróciła.NO I TERAZ STRACH PRZED PORODEM NATURALNYM.Ciśnienie mi podskoczyło bo od razu weszłam do gabinetu i dlatego.Szyjka prawidłowa.I tylko kg do przodu przez 2 tygodnie

reklama
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!!
Ja już po wizycie.No i jestem happy mała się obróciła.NO I TERAZ STRACH PRZED PORODEM NATURALNYM.Ciśnienie mi podskoczyło bo od razu weszłam do gabinetu i dlatego.Szyjka prawidłowa.I tylko kg do przodu przez 2 tygodnie

no to super że mała się odwróciła:-) gratuluję udanej wizyty:)

Do góry