reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :)
Justme maluszek ma już fajną wagę i też wątpię żeby przekroczył magiczne 3500:-)
Agnieszka super że dieta działa, przynajmniej wiesz że te wszystkie wyrzeczenia nie idą na marne:-)
Agate trzymam kciuki żeby wszystko było ok i żebyś nie musiała iść do szpitala przed porodem:-)

reklama
dziewczyny fajnie ze wizyty udane
Justme raczej nie sadze ze Franio prze niecałe 3 tygodnie tyle nabierze, i tak szybko sie nie szykuj na ta porodówke.
Agate uważaj na siebie i nigdzie się nie wybieraj za wczasu a i najważniejsze ze z Małym jest ok.
Agnieszka to dobrze ze cukier jest w ryzach, dieta mimo wyrzeczeń działa gratki z tego tytułu, a sadze ze nie zostaniesz w szpitalu i będziesz sie bawiła na urodzinach córci.

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt -
JustMe - twój maluch nawet lżejszy od mojej Tosi, która w 36tc4d ważyła 2800.. u mnie lekarz nie przewidywał wagi większej niż 3300/3500 - wiec pewno u Ciebie podobnie, no chyba, że Franko dostanie turbodowładowania i przypakuje niesamowicie
Agnieszka - super, że cukier ok, martwiące są jednak te Twoje silne skurcze, no oby to były tylko skurcze BH
Nikita - dobrze, ze masz tę wizytę dziś, to skonsultujesz ostatnie skurczybyczki
madziamadzia - nie stresuj sie ciśnieniem, tak jak pisała Nikita, gorzej by było gdyby to drugie było wysokie, skoro lekarz mówi, że ok, to no stressss

Maly, po wczorajszym szpitalu chyba wystraszyl sie, ze beda go hospitalizowac i jeszcze za wczesnie wyciagna, ze dzisiaj od rana caly czas sie rusza. A wiec monitoring tym razem wyszedl bardzo dobrze. A to pilnowanie w ostatnich miesiacach, czeste monitoringi, to temu, ze dzieci matek z cukrzyca maja czestsze obumieranie okoloporodowe plodu, czyli wlasnie w ostatnich miesiacach ciazy, niz tych bez. Temu mi wczoraj mowili, ze sa "wrazliwsze" i trzeba wlasnie te ruchy kontrolowac.

Gratuluje udanych wizyt. Ja niestety pomimo proszków i leżenia dalej mam brzuch obolały, skurcze i twardnienie ale niezbyt silne, więc na razie nie panikuję. Dzieciątko daje znać o sobie więc jestem spokojniejsza. Trzymajcie się, damy radę :tak:

Magda, ja już się zafiksowałam, że kto jak kto, ale dr wie na pewno, więc mnie nie stresuj, bardzo Cię proszę;-) Jak powiedziałam dr-owi, że wolałabym nie rodzić dziecka większego niż 3500, to popatrzył na mnie jak na wyrodną matkę. Tylko że to nie on będzie tego klocka wypychał...:-p
Taaa doktory wiedzą najlepiej....
Ok już nikogo stresować nie będę:-)
A z tą wagą to tak jest, wszystkie giny i ginki uważają, że najlepiej urodzić dziecko ok 3400g - qrfen nawet mój.... bo niby taka waga to okaz zdrowia. Ja swojemu powiedziałam, że najlepiej do 3200 bo to już wiem jak przepchać (Kamil ważył 3220g) choć za 3kg bym się nie obraziła.... Jak popatrzył? też jak na wyrodną matkę hihihi:laugh2::laugh2::laugh2:

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt:)
Agate uważaj na siebie, super że dziś monitoring dobrze wypadl:)
Agnieszka super że cukier ok
Za wszystkie laseczki wybierające się na przegląd trzymam kciuki

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze.:-)
Mi ostatnio czas od wizyty do wizyty strasznie się dluuuuży.Byłam w czwartek a wydaję mi się jakby z m-ąc temu.

Do góry