reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

No to i ja jestem już po wizycie:-(
Na szczęście jestem w domu, ale wiadomości mam mieszane...
Lekarz powiedział że szyjka się skróciła 1,5cm rozwarcie 3cm główka dziecka niziutko...poród lada dzień:szok:
Jeśli dotrwam do next wizyty...co jest mało prawdopodobne będę miała usg...ale na chwilę obecna to mam siedzieć w domu i odpoczywać jak skurcze będą co 10 min to mam śmigać do szpitala:szok::-(
Nie wiem czy dziś usnę:no:
Julita zaciskaj mocno nogi a zobaczysz wszystko będzie dobrze jak nie masz skurczy to dobrze najważniejsze abyś wytrzymała jeszcze kilka dni do 37 tygodnia.\
Komi nie nakręcaj się niepotrzebnie mój mały też nie rośnie równomiernie ale lekarz powiedział ze tak często jest i dziecko do porodu nabiera wagi.

reklama
No to i ja jestem już po wizycie:-(
Na szczęście jestem w domu, ale wiadomości mam mieszane...
Lekarz powiedział że szyjka się skróciła 1,5cm rozwarcie 3cm główka dziecka niziutko...poród lada dzień:szok:
Jeśli dotrwam do next wizyty...co jest mało prawdopodobne będę miała usg...ale na chwilę obecna to mam siedzieć w domu i odpoczywać jak skurcze będą co 10 min to mam śmigać do szpitala:szok::-(
Nie wiem czy dziś usnę:no:

trzymaj się Julita.. ale rozwarcie to faktycznie masz już duże :szok:
a skurcze jakieś czujesz??
trzymaj się o dawaj znać na bieżąco co u WAS

no to dobrze krewetka ze mała miała tylko leniuszka po świętach:))
Komi maluch napewno jeszcze urośnie zobaczysz:) do porodu jeszcze ma troszke czasu...
julita1212 zaciskaj mocno jeszcze nóżki...dasz rade jeszcze tylko pare dni... trzymam mocno kciuki!!!

trzymaj się Julita.. ale rozwarcie to faktycznie masz już duże :szok:
a skurcze jakieś czujesz??
trzymaj się o dawaj znać na bieżąco co u WAS
Też jestem zszokowana bo po cichu liczyłam że urodze 1-4 maja a tu mi mówi że może to na dniach nastąpić:szok:
Ale zamierzam leżeć plackiem może utrzymam do następnej wizyty...
Skurcze mam bardzo nieregularne...ale już są

Julita woow, czyżbyś była nastepna? Trzymam kciuki, żebyś dotrwała jednak do tego 1 maja.

Krewetka świetnie, że wszystko się dobrze skończyło. Co do badania na paciorkowca, to jest wymagane w każdym szpitalu, mnie ostatnio dr pobrał na wizycie, też się czeka tydzień na wynik- koszt 30 zł. Jak nie masz tego badania, to zapobiegawczo podają Ci po porodzie antybiotyk.

Aga, Komi jak ja Wam zazdroszcze, że macie takie kruszynki... Jak ja urodzę mojego wielkoludka???
A w ogóle od wczoraj wydaje mi się, że pewnie jeszcze się "przeterminuję" i koło 7 maja wystrzelę:///

Julita - trzymaj się dzielnie dziewczyno i pościskaj nóżki jeszcze z tydzień - no bo rozwarcie masz niemałe bo 3 cm... Trzymam za Was kciuki
Komi - a co lekarz powiedział na te wymiary? Pamiętaj, że u wiekszości z nas parametry róznych czesci ciała maluszków wskazują na rożne tc i nie można tego tak brac do siebie, bo jak wiesz trolerancja jest na +/- 2 tyg a nawet więcej

Ja zpomniałam tez wspomnieć, ze moja Tośka na wczorajszym usg ważyła już 2800 g!!!!!!!!!! no i tez zapowiada mi się w takim razie wielkolud - choć lekarz twierdzi, ze i tak nie pociągnę do 40tc a dzidzia nie powinna urosnąc wiecej niż do 3300/3500 g. w ciągu nastepnych 3 tygodni Choć nie wiem, czy mu wierzyć - skoro przepowiadał mi poród lada chwila a tu kuuuuupa z tego...

Ja znów się dzis poryczałam, bo byłam juz gotowa do wyjścia ze szpitala, popakowałam się nawet a poinformowali mnie przed godziną na badaniu, że nic z moich planów nie wyjdzie bo.... wykryli mi infekcję dróg moczowych i zamierzaja aplikować antybiotykk domięsniowo. Do poniedziałku - zastrzyle a potem doustnie. Jesli nie zacznie się nic dodatkowego dziać to właśnie w poniedziałek mnie wypiszą. Boziiiiiiuuuuuuuuu, za jakie grzechy ten szpital???????

Julita - trzymaj się dzielnie dziewczyno i pościskaj nóżki jeszcze z tydzień - no bo rozwarcie masz niemałe bo 3 cm... Trzymam za Was kciuki
Komi - a co lekarz powiedział na te wymiary? Pamiętaj, że u wiekszości z nas parametry róznych czesci ciała maluszków wskazują na rożne tc i nie można tego tak brac do siebie, bo jak wiesz trolerancja jest na +/- 2 tyg a nawet więcej

Ja znów się dzis poryczałam, bo byłam juz gotowa do wyjścia ze szpitala, popakowałam się nawet a poinformowali mnie przed godziną na badaniu, że nic z moich planów nie wyjdzie bo.... wykryli mi infekcję dróg moczowych i zamierzaja aplikować antybiotykk domięsniowo. Do poniedziałku - zastrzyle a potem doustnie. Jesli nie zacznie się nic dodatkowego dziać to właśnie w poniedziałek mnie wypiszą. Boziiiiiiuuuuuuuuu, za jakie grzechy ten szpital???????

Oj wyobrażam sobie jak się musiałaś czuć jak ci to oznajmili...ale wytrzymamy dziewczyny wszystkie dolegliwości dla naszych pociech!!!

Ja zpomniałam tez wspomnieć, ze moja Tośka na wczorajszym usg ważyła już 2800 g!!!!!!!!!! no i tez zapowiada mi się w takim razie wielkolud - choć lekarz twierdzi, ze i tak nie pociągnę do 40tc a dzidzia nie powinna urosnąc wiecej niż do 3300/3500 g. w ciągu nastepnych 3 tygodni Choć nie wiem, czy mu wierzyć - skoro przepowiadał mi poród lada chwila a tu kuuuuupa z tego...

malina-pamietaj ze jestes tam bezpieczna i wszystko co robia to dla dobra twego i coreczki,takze spokojnie lez sobie i sie nie denerwuj

a co do wymiarow z mego USG to wlasnie lekarz mowil ze wymiary wlasnie moga sie roznic i ze nie kazdy rodzi due dzieci,i zalecil kolejne USg za 3 tyg,wiec sie juz tak nie martwie,Krystianek urodzil sie 3500 moze drugie bedzie chudsze,oby zdrowe:-)

reklama
dziewczyny ależ burzliwie na wizytach

Malina no to faktycznie cię zaskoczyli... czyli weekaend w szpitalu, ale najważniejsze że Tośka ma sie dobrze i waga juz fajna...

Julita no kochana z takim rozwarciem to juz nie zarty... ale odpoczywaj, może ze 2 tygodnie dasz radę a jak nie to i tak juz bezpieczniejszy teraz czas...

Komi ty juz sobie nic nie wkręcaj... poprostu maluszek jest drobniutki... mój na ostatniej wizycie miał główke mniejszą od reszty o 2 tygodnie co wcześniej mu sie nie zdażało... ale nie myslę o tym bo bym zwariowała...

Do góry