reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
Julita zaciskaj nogi i jak najwięcej wypoczywaj ;-) No i wytrzymaj jeszcze z 2 tygodnie.

lekarz kazal przyjsc na kolejne USG za 3 tyg czyli ide 29 kwietnia
Też idę na wizytę (ostatnią :szok:) 29 kwietnia ;-). Potem tylko do szpitala na KTG

Krewetka przy paciorkowcu jest tak jak napisała Estragon: dla kobiety nie jest groźny, tylko dla dziecka jak się rodzi (potem może mieć sepsę), dlatego po urodzeniu dzidziuś dostaje antybiotyk, żeby było ok.

A moja ginka ze względu na cc nie kazała robic wymazu, wogóle mało badań robiłam w ciązy... na początku WR i takie tam inne obowiązkowe ale teraz pod koniec tylko mocz i morfologię....
ale fakt że cytologię mam nową i usg piersi tez zrobione na początku ciąży...

Julita trzymaj się dzielnie, oby mała jeszcze te 2 tygodnie wytrwała
asieek dzieki, wlasnie tam dzwonilam, ale w piatki nie robią a ja w sobotę wyjeżdżam z KRK wiec zrobię jutro w Diagnostyce

jeszcze muszę zapytac o układ krzepnięcia, bo podobno jest wymagany do znieczulenia
Jak ja dzwoniłam to mi powiedziała babka, że codziennie robią..
Krewetka a w ogóle jakie badania robisz? mi lekarz zlecil mocz, morfologie, hbs i ten wymaz
Malina ojj też by mi łezki poleciały, ale najważniejsze że tam jesteś pod fachową opieką.
Trzymajcie się dzielnie i oby jak najszybciej Was wypuścili
Komi u mnie też brzuszek był na osttanim usg do tyłu, ale staram się wierzyć w to że po prostu chudzinka będzie

asieek ja mam do przyjęcia miec:
mocz, morfologia, hbs, grupa krwi, paciorkowiec, opis z usg
dodatkowo:
zaświadczenie od endokrynologa w sprawie tarczycy i zaświadczenie od diabetologa w sprawie cukrzycy i do zzo- elektrolity i krzepliwośc

Malina - trzymaj się, pamiętaj że wszystko dla Waszego zdrówka:-)
Komi - nie martw się, te pomiary są orientacyjne i mogą nawet dużo różnić się od tych rzeczywistych
Julita - zaciskaj mocno nóżki, trzymamy za Ciebie kciuki
Krewetka - dobrze że wszystko ok, mała po prostu lubi czasem poleniuchować:-)

asieek ja mam do przyjęcia miec:
mocz, morfologia, hbs, grupa krwi, paciorkowiec, opis z usg
dodatkowo:
zaświadczenie od endokrynologa w sprawie tarczycy i zaświadczenie od diabetologa w sprawie cukrzycy i do zzo- elektrolity i krzepliwośc
Estragon a gdzie Ty rodzisz? bo przyznaje już sie pogubiłam:eek:

reklama
Do góry