reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
hcv miałam robione na początku ciąży, ale nic mi lekarz nie mówił, żeby powtarzac. Zastanawiam sie czy jeszcze nie zrobic toxo, bo w I trymestrze miałam ujemne, ale teraz to i tak chyba nie ma sensu...

A ja zaczęłam się znowu zastanawiać nad szpitalem:( Byłam już pewna że rodzę w Żeromskim, bo miałam tam mieć znajomą położną, ale okazało się że jest ona w ciąży i to niestety zagrożonej i musi leżeć:(
Więc nawet zastanawiam się również nad Rydgierem, bo mam bardzo blisko.
Estragon a byłaś tam w odwiedzinach?? Jeśli tak to jak wrażenie i jak jest tam z ZZO?? hmmm.... mam mętlik

no własnie nie byłam, bo na razie mam zakaz wychodzenia (chociaż nie wiem czy dziś nie wyskoczę na mlutkie zakupki), ale 14 mam wizytę u gina i mam iśc na ktg po 14.04, wiec może uda mi się coś zobaczyc. Byłam tam na początku ciąży z plamieniami, ale nie leżałam.
Ja się zdecydowałam na ten szpital, bo o nim słyszłam najmniej negatywnych opinii (właściwie żadnej), mój dr mi też go polecał. Oddział jest podobno wyremontowany (sale 1-2 osobowe z łazienkami), jest możliwośc porodu w wodzie, są bardzo za porodami rodzinnymi- nie płacisz za nic. Z zzo podobno nie ma problemu i z tych paru opinii, ktore słyszałam/czytałam sami nawet proponują jak widzą, że kobieta się bardzo męczy. Na ich stronie jest informacja, że mają tam neonatologię (poza tym jest to duży szpital, więc tymbadziej bezpieczny aniżeli sam gin-położniczy). Pielęgniarki są podobno bardzo miłe i pomocne. Nie ma takiej masówy jak np w Ujastku czy właśnie Żeromskim.
Katagorka też tam bedzie rodziła i chodzi tam na wizyty, wiec pewnie ma informacje z pierwszej ręki:).

dziewczyny ja moge polecić ten szpital:) ja tam będe rodzić moją mała napewno!!! a co wam powiem jest tam swietny ordynator pan DR MARSZAŁ dusza człowiek:) dla mnie zawsze miał dobre słowo i usmiech:) naprawde ze znieczuleniem tez nie ma problemu... i własnie jest tam sala do produ rodzinnego tylko chyba trzeba wczesniej sie decydowac na taki porod z tego co kojarze:) ja ide do mojej ginki w przyszłym tyg albo 14 albo 15 właśnie to juz wszystko dokladnie sie dowiem :) ja bede miec cc - wiec na 99% po porodzie sale jednoosobową:) no chyba że były by wszystkie zajete .. to wtedy 2jeczke:)

reklama
Do góry