reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

hmmm ja różnie robiłam, ale morgologię z 5-6 razy, mocz częściej, bo ciągle cos było..
a dziś już ostatni raz morfo, mocz i posiew - paciorkowiec

reklama
Tak,a mi na pytanie o posiew gin. powiedziała,że "teraz się już nie robi,tym bardziej,że wszystko u Pani w porządku".I coś tam wspominała,że jak cytologię na początku ciąży miałam w normie,to nie trzeba teraz robić :confused2:

mi lekarz powiedział, że w 36 t.c się robi, zależy od szpitala w niektórych to jest obowiązek...
i ja wolałam zrobić :-)

No to i ja jestem już po wizycie:-(
Na szczęście jestem w domu, ale wiadomości mam mieszane...
Lekarz powiedział że szyjka się skróciła 1,5cm rozwarcie 3cm główka dziecka niziutko...poród lada dzień:szok:
Jeśli dotrwam do next wizyty...co jest mało prawdopodobne będę miała usg...ale na chwilę obecna to mam siedzieć w domu i odpoczywać jak skurcze będą co 10 min to mam śmigać do szpitala:szok::-(
Nie wiem czy dziś usnę:no:

julita, o w mordeczkę :szok:
zaciskaj jeszcze mocno nogi ;-) A tak na poważnie, czy lekarz powiedział, że to już bezpiecznie dla bobasa?
Moze uda Ci się jeszcze z tydzień, dwa, co?? Trzymam kciuki, a Ty nogi, dobra :happy: ?

A czujesz coś? Jakieś skurczybyki?

Wszystkim pozostałym gratuluję udanych wizyt.

A co posiewu, to miałam pobrany materiał już na poprzedniej wizycie, czyli w 34 tc. Nie znam jeszcze wyników, bo nie odebrałam.
Mam tez zlecony WR, bo pod koniec ciąży też się robi

Martina gratuluję udanej wizyty:-)

Evelinka, morfologię i mocz robię co miesiąc, o posiewie doktorek nic nie wspominał.

Kurde, Julita, to Ty się częściej odzywaj na forum teraz, tak co 3 godziny "jestem w domu" "jest ok" ok?, Nie martw się, pomyśl że niedługo już przytulisz swoje maleństwo:-)

Malina, mój mi tak zrobił że odwrócił się na baczność dzień przed wizytą, gin się zmartwił że głowa w górze, a po wyjściu z gabinetu odwrócił się spowrotem łobuziak mały:-D

aga-juz ci wczoraj pisalam ze mniejsze dziecko lepiej rodzic:-)

krewetka-corcia ma chyba dni leniuchowania,bardzo dobrze ze pojechalas i zrobili ci KTG

julita-no to zaciskaj nogi kochana:-) ale juz zaraz bezpieczny okres wiec trzymamy kciuki za ciebie:-)

julinex-10 dni to w sumie baaardzo malo,dasz rade,:-)

a teraz ja:-)

jestem po wczorajszym USG i tak

maly tez malo wazy tzn 2250,ale jest widocznie duzy bo np wymiar glowki wskazuje 36t , obwod brzuszka 32t ,dl kosci udowej 36t i wyszlo z USG ze termin porodu na 6 maja he he w co nie wierze jakos

tak martwie sie troszke ze brzuszek jest mniejszy od wszystkich innych parametrwo o 4 tyg:-(

lekarz kazal przyjsc na kolejne USG za 3 tyg czyli ide 29 kwietnia

Ostatnia edycja:
mam wielka nadzieje ze nie jest to Hipotrofia płodu

Hipotrofia to zahamowanie wewnątrzmacicznego wzrostu płodu. Wyróżnia się hipotrofię symetryczną- Zahamowanie wzrostu dotyczy proporcjonalnie wszystkich wymiarów ciała. ( tzn. cały płód stale rośnie wolniej, obwód główki i długość płodu są proporcjonalnie mniejsze w porównaniu do masy ciała). Tak prosto mówiąc oznacza to, że dziecko jest jakby za małe na dany tydzień ciąży- np. ciąża trwa już 34 tygodnie, a płód ma wielkość jakby ciąża trwała np.32 tygodnie dopiero.

Lekarz mowil ze dopuszcza sie taka granice wlasnie +- 2 tyg no zobaczymy 29 kwiertnia na kolejnym USG

reklama
Do góry