reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Bozuwi, mój zasłania buzię nogą:-D Gdzie są foty Twojego?? Wrzuć, niech sobie tam będzie kawałek buzi, kto jak kto, ale my wszystkie zobaczymy co potrzeba:-)

Takie foto mi sie udalo zrobic :-) Taki maly pulcherek :-D

Załączniki

• Image2..jpg
    Image2..jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt....

Estragon może jednak będziesz kolejna na wątku porodowym... chociaż ja chodziła 3 tygodnie z rozwarciem na 2cm i za każdym razem gin mówił że juz sie nie zobaczymy... w końcu po terminie poród miałam wywoływany...
tak więc dwa tygodnie myslę że dacie radę....

Bozuwi śliczna fotka:-)

nie martwie się tak bardzo, że wcześnie, tylko stresuję samym porodem, bo mi to uświadomiło, że to już:szok:. Dlatego zaczęłam pakowac torbę, ale nie wiem czy się zmieszczę w jednej:baffled:.

Co do rozwarcia, to w ogóle nie czuję, że się pojawiło, czasem mam tylko wrażenie jakby dziecko było bardzo nisko i miało zaraz wypaśc.

Usg z pomiarami faktycznie nie miałam, dr sprawdził tylko ilośc wód płodowych, ale te są w normie.

Wampi norma po 2 godzinach po obciążeniu 75 g jest na 100% do 120, więc pewnie czeka Cię dietka. Jak najszybciej skonsultuj wynik z lekarzem, żeby dzidziusia już nie obciążac za wysokimi cukrami. Na czczo praktycznie zawsze wyniki są dobre. Ja jeszcze na czczo nie miałam złego cukru.
Normy dla ciężarnych:
na czczo 60-90 mg%
1 godz po posiłku 60-120 mg%
To normy po zmierzeniu glukometrem.
Z żyły 2 godz po obciążeniu do 120 mg%

bozuwi fotka cuuuudna:tak:

Gratuluje udanych wizyt......:-)
Ja wczoraj byłam w bielsku umówić się na poród.....I mam przyjechać 4 maja, a jeśli coś się zacznie dziać wcześniej to oczywiście odrazu.....Mam wziąć rzeczy tylko dla siebie 2 koszuli szlafrok, kosmetyki i kapcie, resztę dostanę...
Wojtuś znowu urósł, w ciągu tygodnia 200g :-) I już ma 2300g...duuży chłopak:-)

reklama
ja też po wizycie
Rozwarcie na pół palca, dziecko nisko, szyjka skrócona. Zakaz wyjazdu na święta no i leżec. Mam też zwiększoną dawkę magnezu.
Mam wytrwac jeszcze ze 2 tygodnie... Mam nadzieję, że się uda. Oczywiście ciśnienie 140/90, a po newsach, że to już tak blisko chyba ze 200:sorry2:

Estragon bedzie wszystko oki zobaczysz!!!! Ja mocno trzymam kciuki!!! a Malenstwo jest duże wiec jakby co to da sobie radę!!!Ja też zaciskam nogi bo jeszcze musze wytzrymać mysle minimum 5 tyg:)

Do góry