reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

ja też po wizycie
Rozwarcie na pół palca, dziecko nisko, szyjka skrócona. Zakaz wyjazdu na święta no i leżec. Mam też zwiększoną dawkę magnezu.
Mam wytrwac jeszcze ze 2 tygodnie... Mam nadzieję, że się uda. Oczywiście ciśnienie 140/90, a po newsach, że to już tak blisko chyba ze 200:sorry2:
To uważaj na siebie,ja gdy miałam rozwarcie na pół palca,to juz leciała mi krew i wywoływali mi poród,z tym,ze byłam juz po terminie.Na pewno jestes bardzo podekscytowana ta wiadomością, kto by nie był:tak:
Dziewczyny duże macie dzieci,moja pierwsza córa urodzona po terminie ważyła 2580, ta druga jest ważne,żeby za dużo nie ważyła,wszystko okaże się 13.04.

reklama
Cześć dziewczyny, bardzo rzadko zaglądam z powodu braku czasu po prostu nie mogę wszystkiego ogarnąć. Ale pomijając ten fakt mam pytanie, czy robicie sobie badanie na paciorkowca?
Ostatnio przyjaciółka urodziła syncia i okazało się, że cała masa powikłań po porodzie spowodowana była ta właśnie bakterią (zapalenie płuc, a potem jeszcze opon). Nie wiedziała, że jest nosicielką. Normalnie jestem w szoku. Nie wiem co robić, mój gin nic nie wspominał o badaniu, a ciążę z córką też on prowadził i takiego badania mi nie zlecił (w sensie w pierwszej ciąży). Trochę panika mnie bierze jak z czymś takim się spotkałam.

ja też po wizycie
Rozwarcie na pół palca, dziecko nisko, szyjka skrócona. Zakaz wyjazdu na święta no i leżec. Mam też zwiększoną dawkę magnezu.
Mam wytrwac jeszcze ze 2 tygodnie... Mam nadzieję, że się uda. Oczywiście ciśnienie 140/90, a po newsach, że to już tak blisko chyba ze 200:sorry2:

Estragon - uuuu powiało grozą, życzę Ci zdrówka, a miałaś jakieś podejrzenia co do tego rozwarcia???
tzn zastanawiam się czy takie cos można samemu zaobserwować/ stwierdzić?
Ale w sumie zaczęłaś już 9. m-c - więc już bezpiecznie. Mój gin kazal wytrwac do końca 36 tyg a potem już będzie ok, tzn dzidzia już nie jest wcześniakiem

Dziewczyny, cieszę się z Wami z dobrych wieści!:-)
Estragon, chyba wbrew snom Nataliak, to Ty dołączysz jako następna do wątku poporodowego;-) Póki co trzymaj się "w kupie"!;-)

estragon-spokojnie wcale nie musi byc tak zle,znam przypadki gdzie znajome chodzily z 2 cm rozwarciem i rodzily po terminie:-)nie ma co sie martwic,twoja ciaza juz i tak jest bezpieczna

ja też po wizycie
estragon trzymaj się dasz radę przez te 2 tygodnie, tylko dbaj o siebie i faktycznie leż.
co do rozwarcia, to tak jak dziewczyny już pisały, z takim rozwarciem można nawet po terminie urodzić ;-)
na temat usg nic nie pisałaś, czyli nie miałaś?

Cześć dziewczyny, bardzo rzadko zaglądam z powodu braku czasu po prostu nie mogę wszystkiego ogarnąć. Ale pomijając ten fakt mam pytanie, czy robicie sobie badanie na paciorkowca?
Ostatnio przyjaciółka urodziła syncia i okazało się, że cała masa powikłań po porodzie spowodowana była ta właśnie bakterią (zapalenie płuc, a potem jeszcze opon). Nie wiedziała, że jest nosicielką. Normalnie jestem w szoku. Nie wiem co robić, mój gin nic nie wspominał o badaniu, a ciążę z córką też on prowadził i takiego badania mi nie zlecił (w sensie w pierwszej ciąży). Trochę panika mnie bierze jak z czymś takim się spotkałam.
wczoraj na ten temat pisałam, ja napewno sobie zrobię, w niektórych szpitalach to badanie jest obowiązkowe

My wczoraj tez bylismy na badaniach, Junior wazy ok. 2150g, dzwonek od poprzedniego badania nie zaniknal (ku uciesze tatusia ;-)), probowalismy zrobic zdjecie buzki w 3D ale z uporem maniaka zaslanial sie raczkami, wiec mamy twarzyczke w czesciach, albo oczka, albo nosek, albo usteczka, no ale i tak jest slicznotek :laugh2:

Poza tym wszystko w porzadku, serduszko, nerki, plucka, zoladek i cala reszta wnetrznosci lacznie w eleganckimi faldkami na mozdzku. Ciesze sie bardzo. :-)

Termin z USG znowu wyszedl na 18 maja (z OM 27 maja).

dziewczyny gratuluję udanych wizyt i dużych dzieciaczków:-)

Estragon, trzymaj się jeszcze w dwupaku, leż i się nie stresuj, wiem że u Ciebie to niełatwe, ale jakoś dasz radę :tak: Dzidziuś już duży, jakby co to nic mu nie będzie, więc spoko:-)

Bozuwi, mój zasłania buzię nogą:-D Gdzie są foty Twojego?? Wrzuć, niech sobie tam będzie kawałek buzi, kto jak kto, ale my wszystkie zobaczymy co potrzeba:-)

reklama
dziewczyny super ze wizyty sa udane , a dzieciatka rosna zdrowe i duże
Estrogon trzymaj się mocno i stosuj do zaleceń lekarza a bedzie wszystko w porządku, co do rozwarcia to moja koleżanka chodziła z rozwarciem na 2 palce 3 tygodnie,

Do góry