reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

jak masz skierowanie na cesarke i zaczynasz rodzic wczesniej to po prostu jedziesz do szpitala i zgodnie z tym skierowaniem robia Ci cesarke. moja znajoma ostatnio tak miala, zaczela rodzic tydzien przed planowa cesarka. to jest nawet lepsze dla malucha jesli porod zaczyna sie naturalnie a konczy cesarka niz taka typowo planowana.

reklama
witajcie

i ja po wizycie ale bez USG na USG ide 8 kwietnia i juz licze dni:-)

otoz ja przez 3 tyg przytylam tylko 500 gram:-) bardzo sie ciesze ale wiem ze od tej pory tj 33 tydzien moja waga w 1 ciazy szla baaardzo do gory i w ciagu 6 tyg przytylam 6 kg!!! nie chce tego teraz,aby synek rosl sobie zdrowow a mi juz wystrczy tej nadwagi:-)

wyniki moje IDEALNE Hgb 15:-) lekarz w szoku jak zawsze he he

komi no to super wieści :-)
i pozazdrościć wagi.
P.S. też mam 8go wizytę, w szpitalu ktg, ale nie wiem, czy z usg, czy bez

Komi, gratuluje dobrych wynikow i udanej wizyty. Ja w pierwszej ciazy tez najwiecej utylam na koniec. I dziecko na koniec najwiecej uroslo. Na tym trzecim obowiazkowym usg dziecko mialo byc nieduze, glowka tez nieduza i wogole super latwy porod z tego powodu mialam miec, a na koniec to juz po wymiarze brzucha widzieli, ze bedzie taki 4 kilo, albo nawet ponad i proponowali, czy chce cesarke. A dzis jak polozna zmierzyla brzuch to az 3 cm przez tydzien urosl a wiec moze byc tak jak za pierwszym razem. Moze ja tak mam, ze moje dzieci tyja glownie na sam koniec, przez 2 ostatnie miesiace.

cześć koleżanki, też miałam dziś wizytę i chyba zacznie się wysyp klocków/klopsów czy jak kto woli klusek, młody waży 2400 g, lekarz już po brzuchu w drzwiach stwierdził, że chyba duży skok zaliczyliśmy, wymiary między 33 a 35 tc, czyli wszystko w normie

ja też po wizycie
Rozwarcie na pół palca, dziecko nisko, szyjka skrócona. Zakaz wyjazdu na święta no i leżec. Mam też zwiększoną dawkę magnezu.
Mam wytrwac jeszcze ze 2 tygodnie... Mam nadzieję, że się uda. Oczywiście ciśnienie 140/90, a po newsach, że to już tak blisko chyba ze 200:sorry2:

reklama
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt:)
Estargon leż grzecznie i zaciskaj jeszcze nóżki jak lekarz przykazał
A w ogole czemu jeszcze 2 tyg? juz w 38tyg to chyba w terminie...
Robi się gooooorąco.........

Do góry