reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

wlasnie stwierdzilam ze chyba jakiejs diety mi trzeba i zaczne sie zywic marchewkami na co malz ubral sie i poszedl do sklepu po swiezutkie paczki na sniadanie ;) widocznie duzo spokoju i odpoczywania tez dziecku dobrze robi ;)
zobaczymy jaka bedzie waga za 3tygodnie, licze na to ze lekarz sie zlituje i pomysli o cesarce bo dziecko juz teraz dobija wymiarami do sredniaczkow przy porodzie. moje geny!;P
ale musze przyznac ze to bardzo uspokaja. wiem ze jesli juz teraz by sie chciala urodzic to wszystko byloby ok. nawet tzw oddychanie fizjologiczne plodu lekarz zaobserwowal co oznacza ze rowniez z ukladem oddechowym nie byloby problemu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dzięki dziewczyny ;-)

czyli leży odwrotnie jak mój, w kształcie C :-) bo mój nóżki ma po lewej stronie :-) teraz fajnie jest wiedzieć, co? wiesz przynajmniej co ci wypycha he he
do tej pory tylko się domyślałam, że leży tak a nie inaczej a teraz wiem to już na 100%.. mąż za to dowiedział się, że całując brzuch najczęściej trafia na pupcię hehe

Awru, nataliak gratuluję udanych wizyt:tak:

Nataliak woooow, no to rzeczywiście mega ogromna córunia:szok:. Ja bym na Twoim miejscu sprawdziła jeszcze raz cukier, ale 75 tym razem. Ja dlatego między innymi powtarzałam, że mój młody taki duży. Pewnie mam obsesję:sorry2:

A ja mam wizytę dziś o 19. Mąż oczywiście zapomniał i pewnie nie przyjedzie:-(. Ciekawe czy będę miała usg...:dry:

Nataliak woooow, no to rzeczywiście mega ogromna córunia:szok:. Ja bym na Twoim miejscu sprawdziła jeszcze raz cukier, ale 75 tym razem. Ja dlatego między innymi powtarzałam, że mój młody taki duży. Pewnie mam obsesję:sorry2:

test obciazenia mialam wlasnie z 75g glukozy w 25tc i wyszedl idealnie: 77-96-82. wczesniej mialam 2razy sprawdzany poziom na czczo a od czasu testu obciazenia raz na czczo i raz glukometrem jak zaslablam i wszystkie wyniki sa ok.
juz pisalam ze ja jak sie urodzilam to wazylam 3900g i bylo to prawie 2tygodnie przed terminem wiec widocznie leniuszek idzie w moje slady :) potem grubiutka wcale nie bylam, teraz tez nie jestem, moi rodzice sa szczupli, od strony malza to samo. w czasie ciazy przytylam do tej pory ok 13-14kg (gin powiedzial ze w ciagu doby waga moze pokazac nawet 2kg roznicy) ale kompletnie nie zwracalam uwagi na to co i ile jem. teoretycznie biorac pod uwage wzrost i wage sprzed ciazy moge przytyc 12-18kg wiec tu tez sie mieszcze w normach. zadnych innych objawow brak.

dzięki dziewczyny ;-)

do tej pory tylko się domyślałam, że leży tak a nie inaczej a teraz wiem to już na 100%.. mąż za to dowiedział się, że całując brzuch najczęściej trafia na pupcię hehe
To tak jak mój, hehehe:-D Teraz każe sobie najpierw pokazywać gdzie główka jest:-D

Nataliak - gratuluję. Piękna waga... Choc takiego klocka "na pierwsze dziecko" wcale nie życzę Ci wypychac... tak do 3600 g :)
no, ale jak Bóg da...

Moja koleżanka ze szkolnej ławki - sama urodziła sie w 28 tyg ciazy - jako 1 kg dziecko - i lekaże nie dawali jej wtedy (32 lata temu) szans na przeżycie...

Nie dosyć ze dorodna, zdrowa, super mądra to jeszcze swoje dzieci (dwie córy) rodziła naturalnie - jedna 4,6 kg a druga 4,4 kg - słaba nie jest :)

reklama
A ja już po wizycie i wszystko dobrze,tylko waga za duza 2 kg przez 2 tygodnie trzeba mniej słodyczy chyba jeść.Ale jak tu nie jeść jak one są takie pyszne.Za 2 tygodnie będę miała chyba usg to się okaże czy się odwróciło.I się pytałam czy jak się nie odwróci to wtedy cesarka w jakim tygodniu będzie ustawiana.To powiedziała ze normalnie w 40 tygodniu wg daty OM.Ale jestem ciekawa bo ja w poprzednie ciąży przed terminem zaczęłam rodzic a a jak będzie tak samo to co?
Dziewczyny powodzenia na wizytach!

Do góry