reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
Dziewczynki, super że wizyty się udały.:)
nataliak, W-O-W!!! ale waga, a tu jeszcze parę tygodni zostało. Moja ważyła 3400 przy narodzinach, więc leniuszek pewnie dobije do czwórki :))))

awru-super ze wizyta udana,waga sliczna a synek juz niech sie nie przekreca:-)

nataliak-wow:szok:ale waga kurcze no no coreczka sobie dobrze podjada:-)

mnie od tygodnia puchną nogi, z dnia na dzień coraz bardziej, ręce od czasu do czasu, pozostały mi tylko adidasy, w które się jeszcze wcisnę :baffled:

taaa... tylko jak ja urodze takiego pulpeta?:p

no, no gratulejszyn :)))

Na pocieszenie Ci powiem, że moja mama urodziła mnie (pierwsze dziecko) z wagą 3950 z pomocą jedynie studenta medycyny (bo reszta stwierdziła, że pierworódka na pewno jeszcze nie urodzi i sobie poszli ;) Uwinęła się szybciutko bez uszczerbku na swoim zdrowiu (bez popękania). A była taką chudzieńką, słabiutka dziewczyną wtedy.

Tylko, że ona brzuszek miała mikroskopijny bo utyła tylko 6kg (nikt nie wiedział jak to możliwe...)

Dziewczyny ciesze sie udanych wizyt
nataliak spora już masz córeczkę,na pewno do bije do 4 kg.A co do porodów z duza waga dzieciaczków.To jak gada lam z chrzęsną moja to mówiła ze kobiety rodziły z waga dziecka prawie do 5 kg
No i o 2 czeka mnie dzisiaj wizyta

Awru, Nataliak super że na wizytach wszystko ok...

Nataliak a ja myslałam że mój z wagą 2500g jest duży.... a między nami chyba tylko sa 2 dni róznicy... dobrze karmisz leniuszka....

reklama
po dzisiejszej wizycie pragnę pochwalić się, że mój maluch jest nadal Jonaszem - widzieliśmy wszystko co trzeba żeby stwierdzić to na 100% uff :-)
waży 2100 a termin porodu przesunął się raptem o 3 dni do przodu czyli wszystko w normie.. główka w dole, dupencja w okolicach pępka, nóżki w prawym boku.. mam nadzieję, że się już nie przekręci ;-)
czyli leży odwrotnie jak mój, w kształcie C :-) bo mój nóżki ma po lewej stronie :-) teraz fajnie jest wiedzieć, co? wiesz przynajmniej co ci wypycha he he
my tez po wizycie. . a waga... 2950g!:)

Nataliak :szok: czym Ty ta małą Lenkę karmisz? :-D chyba rekord maluszków :-)
do tej pory Antoś- Alutki był największy he he
Ty chyba nalezysz do tych szczuplaczków, oj namęczysz się, żeby ją wypchnąć :baffled:

Do góry