reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
Ja znam dobry sposob na zatwardzenia, jest nim zjedzienie przed spaniem jednego lub 2 kiwi. Owoce te maja dobre dzialanie przeczyszczajace. Wtedy z rana nie ma problemow z wyproznieniem, nawet przy zatwardzeniach spowodowanych lykaniem zelaza w ciazy.
POTWIERDZAM:) Kiwi jest super na te sprawy:tak: Ja miałam meeega problemy w 1 trymestrze z zaparciami:-( od kiedy jem regularnie kiwi (przynajmniej 3-4 dziennie) nie wiem co to zaparcia!!! No i przez całą zimę nie przeziębiłam się ani razu...kiwi jest lepsze jak cytryna:tak:

ja niestety przesypiam moment łapania skurczu i budzę się dopiero jak już strasznie boli..
dziś już 2 dzień nie biorę tabletek i jest super, dziś ani razu nie twardniał brzuch :-)

krewetka gratuluję wizyty. a wagą się nie przejmuj, jeszcze urośnie, lub będzie malutka, jeśli urodzi się z wagą 2900 to też będzie dobrze :-)

Ja mam jutro wizyte z USG jak zawsze...:-):-)Ciekawe ile mały waży...?? 3 tygodnie temu ważył 1700g...to tylko 100g mniej niż Twoje krewetka a byłam w 30 tygodniu:szok:
Mam nadzieje że że nie urodzi się jako 5 kg dziecko:-D

reklama
Ja mam jutro wizyte z USG jak zawsze...:-):-)Ciekawe ile mały waży...?? 3 tygodnie temu ważył 1700g...to tylko 100g mniej niż Twoje krewetka a byłam w 30 tygodniu:szok:
Mam nadzieje że że nie urodzi się jako 5 kg dziecko:-D

Moj w podobnym terminie 31 tygodniu plus 1 dzien warzyl 1770, czyli podobnie jak twoj w podobnym terminie i jest to jak najbardziej prawidlowa i srednia waga na tym etapie ciazy.

Aga dokladnie, mi to samo ginekolog na 3 tym obowiazkowym duzym usg powiedzial, ze na podstawie wagi z tego usg, nie okresla sie teminu ciazy, termin juza mam ustalony na podstawie om i pierwszego usg, u mnie oba te terminy sa bardzo podobne, roznica 2 dni. I tego terminu juz to usg nie zmieni. A z 3-go usg to tylko wynika ile dziecko wazy, czy jest grube, czy chude.

Do góry