reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Estragon, ty masz cukrzyce ciazowa? Czy te normalna? Bo przy ciazowej nic nie swedzi. Ja pragnienie mam troche zwiekszone, ale tak normalnie jak to przy ciazy.

Asieek, a raczej synek, to lekarz ci mowil, czy to tak tylko z twojego przeczucia?

Ostatnia edycja:
reklama
no ciążową, bo wcześniej przecież nie miałam. Co do swędzenia, to niestety swędzi, swędzi... Ja już mam około miesiąca to swędzenie, ale myślałam, że może dlatego, że rosnę, a dziś jak byłam zrobic to obciążenie, to od razu zrobiłam na cholestazę, bo się tego obawiałam, na szczęście wszystko oki.
Ja piję dużo- około 10 szklanek herbaty dziennie+ oczywiście woda albo sok jakiś.

Estragon, teraz doczytalam w maju twoj post. Ja tak nic nie przypominalam wlasnie, zebys wczesniej miala cukrzyce. Moze temu ci swedzi, ze nie bylas na diecie? U mnie bylo bardzo wczesnie wykryte jeszcze przed swietami Bozego Narodzenia. I od razu bylam na diecie, to i moze nie mialo kiedy swedziec. Ja pije jedna kawe zbozowa, albo jedna herbate rano oczywiscie bez cukru. A potem caly dzien wode, nie licze ile, jak sie chce to pije. Troche wiecej niz przed ciaza, ale nie jakos bardzo duzo. Pij wode lepiej gasi pragnienie niz slodkie soki, czy herbata i kawa jak sa slodzone.

mam wynki moczu i dobra widomosc ze nie jest to zatrucie, nie ma białka w moczu, pozatym waga "spadła" dzis o 2,5kg (mam widocznie spierdzieloną wagę, że wczoraj pokazała mi az tyle na +, choc wazylam sie nie raz) i cisnienie tez sie ustabilizowało.
zla wiadomosc ze mam leukocyty w osadzie moczu 15-20 wpw i to swiadczy o zapaleniu, tyle zdazylam uslyszec od swojego lekarza przez tel (nie mogl rozmawiac) i ze przepisze mi cos na to, maz ma podjechac po recepte... takze pozniej bede wiedziec co dostałam.

dostałam monural, to silny antybiotyk (jedna saszetka tylko sie pije) ale podobno bardzo skuteczny. ma wytepic wstretne bakterie i dzidzi nie szkodzi, a nieleczona infekcja na pewno.

ja tez bardzo duzo pije i dzis jak sie naczytałam o tej cholerostazie to mnie całe ciało zaczeło swedziecpoczekam do poniedziałku i zrobie probe watrobowa mysle ze to przez to czytanie bo nigdy nic mnie nie swedziało tylko terz po tym poczytaniu

Mnie też ciało zaczęło swędzieć... juz kilka dni...

ale ja.. w przeciwienstwie do Was ... w pierwszej ciązy... przechodziłam cholestaze... :(

wiec czeka mnie badanie

reklama
przestańcie, bo zaraz wszystkie zaczniemy się zrapać!
ja wczoraj nie wzięłam żadnej tabletki Asparginu- a powinnam 3 w ciązu dnia.
i czułam się całkiem dobrze, brzuch może ze2 razy stwardniał, ale tylko na chwilkę, żadnego sukurczyka, super..
za to dziś rano w obie łydki mnie skurcz złapał, myślałam, że umrę z bólu..
małż wymasował, ale czuję się, jakbym całą noc roweram jeździła..
dziś też jeszcze nie wzięłam tabletki.. zobaczymy co będzie się później działo :-)

Do góry