reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Agate lekarz powiedział, że wygląda na chłopaka ale tak łobuziaczek nóżki zacisnął że margines błędu trzeba załóżyć i może być jeszcze niespodzianka;-)

reklama
Corina, fajnie że wszystko ok:-) Antybiotyk na pewno pomoże!

Estragon, a może dołóż jeszcze jakiś inny krem na to swędzenie? Bo to wkurzające też na pewno. Mi pomaga miejscowo nivea soft, stosuję go jak mnie coś zaswędzi niezależnie od dwukrotnego smarowania czymś innym na rozstępy.

Jak tak czytam o tych Waszych cukrach to chyba sobie zrobie jeszcze to obciążenie 70g, bo mi się też masakrrycznie chce pić, bez przerwy bym coś popijała, a niestety uwielbiam mocną herbatę i słodzone soki:-(

Asieek, u mnie na tym ostatnim usg 2d, nie mogl wogole plci potwierdzic, bo dziecko jest juz w pozycji glowa w dol z nozkami podgietymi na brzuszku, a tam gdzie sa organy plciowe sa skrzyzowane 2 stopy, tak, ze wszystko jest zakryte i nic nie widac. Taki sprytny jest, ale u mnie to pewne juz dawno, ze to chlopak. Z poprzednich usg.

przestańcie, bo zaraz wszystkie zaczniemy się zrapać!
ja wczoraj nie wzięłam żadnej tabletki Asparginu- a powinnam 3 w ciązu dnia.
i czułam się całkiem dobrze, brzuch może ze2 razy stwardniał, ale tylko na chwilkę, żadnego sukurczyka, super..
za to dziś rano w obie łydki mnie skurcz złapał, myślałam, że umrę z bólu..
małż wymasował, ale czuję się, jakbym całą noc roweram jeździła..
dziś też jeszcze nie wzięłam tabletki.. zobaczymy co będzie się później działo :-)

Jak Was złapie skurcz łydki to najlepiej wziąć stopę do góry, obrazowo chodzi mi o przyciągnięcie palców do piszczela. Gwarantuję, że skurcz od razu puści :)

Ja znam dobry sposob na zatwardzenia, jest nim zjedzienie przed spaniem jednego lub 2 kiwi. Owoce te maja dobre dzialanie przeczyszczajace. Wtedy z rana nie ma problemow z wyproznieniem, nawet przy zatwardzeniach spowodowanych lykaniem zelaza w ciazy.

Agate ja wieczorkiem też jem cytrusy ale dla odmiany pomarańcze... i od tej pory nie miałam ani razu problemów.... czyli pewnie działa...

Ja dzisiaj w nocy miałam skurcze co 20 minut ale na szczęście o 3 przeszły bo juz miałam budzic M i jechac do szpitala... do tej chwili spokój więc chyba taki jednorazowy wybryk....

Ja nauczyłam się przed złapaniem skurczu wyczuwać ten moment i energicznie zadzierać paluchy do góry. U mnie działa w 100%. Nawet jak mnie w nocy chce złapać to ja go zaskakuje i zaciągam palce. Tak mi to weszło w krew, że budzę się w odpowiednim momentem. Zmusiłam się do tego bo jak mnie kiedyś złapał to płakałam z bólu i 3 dni kulałam na jedną nogę.

udało mi sie dzisiaj załapac na USG, co prawda zdjęć nie mam ale mała zdrowa, główką w dół, waży 1800g ( troszke mało jak na wiek - roznica ok 2 tyg do tyłu)

reklama
Krewetka - gratuluję udanej wizyty. Najważniejsze ze dzidzia zdrowa, a wage jeszcze nadrobi ma 6 tygodni...

Do góry