reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
nataliak - to właśnie nie do końca jest tak, ze ono się starzeje i gorzej funkcjonuje. Po prostu się zmienia.
Przed porodem powinno osiągnąć III stopień ale z tego co laski piszą na forach rodzą i z II a nawet I stopniem - w terminie, przed i po więc nic nam to nie podpowiada...

no wlasnie ten trzeci stopien to kiedys interpretowano jako 'stare' i zle funkcjonujace lozysko a teraz sie troche poglady zmienily. w kazdym razie kwestia lozyska to jedna z kilku schiz ciazowych ktore mozna sobie wkrecac z nudow ;P

koleżanka ma problem, jeden lekarz mowi ze to chłopiec, drugi ze dziewczynka i ona zgłupiała.
mam tu foto, a wy co widzicie? bo kurde jak dla mnie to chłop płec..jpg

o kurczak, czyli z tym łożyskiem wszystko Ok, a mnie się wydawało, że własnie jest odwrotnie:)
Nataliak już dostałam karteczkę do szpitala z usg w razie porodu. Kolejną wizytę mam 30 marca, ale na wszelki wypadek dr mi już dał:sorry2:
Jeeejuu, mam wyrzuty, że nie dośc, że siebie utuczyłam, to jeszcze dziecko:dry:
Skąd takie wielkie dziecko?? Ja raczej z małych i drobnych (przed ciążą:zawstydzona/y:), mój mąż to już w ogóle chudzinka.
Acha, no i na bakterie dostałam antybiotyk- Nolicin+Nystatynę, na anemię mam znowu zacząc brac witaminy, a jak wyniki się nie poprawią, to wtedy żelazo dostanę.

ja mam wizyte 29marca i bedzie usg, juz pewnie ostatnie. ciekawe czy leniuszek dalej taka duza bedzie, tez nie wiem czym ja utuczylam bo oboje z malzem po urodzeniu wazylismy okolo 3500g wiec norma a ona ma byc niby wieksza. no i jestesmy szczupli, wzrostu raczej sredniego. ale moze sie okazac ze sie to jeszcze do porodu jakos wyrowna. dziwnie bedzie wrocic z wizyty juz ze skierowaniem do szpitala do porodu...
generalnie byloby milo gdyby dziecko zmiescilo mi sie jednak w rozmiar 56 ;P

reklama
estragon kochana - ale on wcale nie jest cięzki... tu PRZECIĘTNA waga dzieciaczków: zobacz jak szybko teraz się tuczą nasze dzieciaki :)

9-10 tydzień - 5 g
11-12 tydzień - 12 g
13-14 tydzień - 25 g
15-16 tydzień - 80 g
17-18 tydzień - 150 g
19-20 tydzień - 260 g
21-22 tydzień - 350 g
23-24 tydzień - 540 g
25-26 tydzień - 900 g
27-28 tydzień - 1100 g
29-30 tydzień - 1360 g
31-32 tydzień - 1800 g