reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Jestem po wizytcie u mojego gin prowadzącego...

Jest bardzo zadowolony. Nastepne usg (ostatnie) i wizyte mam 8 kwietnia ... jesli wszystko bedzie ok - to doktor zdejmie mi szew, ale leki rozkurczowe (cordafen) odstawi dopiero na 2-3 tyg przed porodem

reklama
no ja właśnie jak dostaję skierowanie na usg to trzeba czekać miesciąc czasu:-( Ale naszczęście moja lekarka daje mi skierowanie na tyle wcześnie żeby było ono robione we właściwym czasie:-)

Bo to jest tak troszkę dziwnie w tej przychodni, że w gabinecie lekarza nie ma usg tzn. w tym pomieszczeniu, w którym przyjmuje pacjentki. Jednak w przychodni jest sprzęt do usg (tylko w innym pomieszczeniu) i lekarz wypisuje skierowanie, z tym skierowaniem idę do recepcji i tam wyznaczają termin badania. Tak więc dziś miałam wizytę u ginekologa, usg mam 15 marca, a następną wizytę u gina mam na 6 kwietnia (w między czasie muszę porobić badania krwi i moczu, ale to na szczęście jest na miejscu w przychodni). Dla mnie to troszkę pogmatwane, bo skoro jest sprzęt, to czemu lekarz nie może od razu zrobić usg, no chyba, że potrzebują do tego "fachowca" specjalizującego się tylko w robieniem usg i uważają że ginekolog się na tym nie zna. No ale najważniejsze, że termin jest krótki, bo u poprzedniego ginekologa jak dostałam skierowanie na usg, to musiałam czekać miesiąc na badanie, więc teraz nie mam co narzekać, to tylko 6 dni.

to podobnie jak w mojej przychodni nfz. fatalnie sie czulam a tu ciagle trzeba bylo tam jezdzic bo nie mozna wszystkiego za jednym razem zalatwic. mieli usg dla wszystkich i od wszystkiego, do tego kiepski stary sprzet (np lekarz zle zmierzyl przeziernosc karkowa bo nie mogl powiekszyc obrazu) i kilka takich jakby boksow z zaslonkami. ja mialam dopochwowe usg ciazy a w tym czasie za scianka jakis dziadek usg jamy brzusznej. odpuscilam ale na szczescie mialam liczne alternatywy.

ja już po wizycie
szyjka zamknięta- 3 cm, ale brzuszek twardy i mam nazkaz bezwzględnego leżenia + magnez. Muszę wytrwac jeszcze ze 3 tygodnie.
Młody ułożony główkowo- napiera już na kanał.
I waży- UWAGA- 2400:szok::szok::szok:
Jeśli dotrwałabym do tego 1maja, to będzie 5 kg dziecko:baffled::szok:
Łożysko ma już I stopień dojrzałości.
A ja 19 kg na plusie:dry:

ja już po wizycie
szyjka zamknięta- 3 cm, ale brzuszek twardy i mam nazkaz bezwzględnego leżenia + magnez. Muszę wytrwac jeszcze ze 3 tygodnie.

Gratuluję udanej wizyty:-) Mały super rośnie, jak na drożdżach:-)
Kochana w takim razie duuuużo odpoczywaj, na pewno wytrwasz, a my razem z Tobą:tak:

ja już po wizycie

No to bobasek zdrowo rośnie :D 2400 no, no niezła waga :) Super :D

łoo estragon gratulacje sporego syneczka :tak: coś mi się widzi że bliżej masz niż dalej do rozsypki . Odpoczywaj jak najwięcej i wszystko przez net zamawiaj - nigdzie nie lataj kobietko - będzie dobrze :-)

reklama
estragon 5 kg mówisz:szok:? Toż to kawal chłopa będzie;-)
Ale przynajmniej widać że rośnie zdrowo :tak:. Teraz się tylko oszczędzaj żeby posiedział jeszcze w środku kilka tygodni:tak:

Do góry