reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Wow estragon, giganta masz w tym brzuszku. Super, ale leż jak kazał lekarz. A jak masz I stopień dojrzałości łożyska, to bardzo dobrze, bo to najlepsza dojrzałośc. Gorzej jakby była II lub III, to znaczy, że łożysko się już starzeje i nie pełni już tak super ekstra swoich funkcji jak na poziomie I :)

reklama
ja już po wizycie
szyjka zamknięta- 3 cm, ale brzuszek twardy i mam nazkaz bezwzględnego leżenia + magnez. Muszę wytrwac jeszcze ze 3 tygodnie.
Młody ułożony główkowo- napiera już na kanał.
I waży- UWAGA- 2400:szok::szok::szok:
Jeśli dotrwałabym do tego 1maja, to będzie 5 kg dziecko:baffled::szok:
Łożysko ma już I stopień dojrzałości.
A ja 19 kg na plusie:dry:

no no estragon waga twego maluszka zadziwia,ale ja mysle ze nie bedzie wazylo az 5kg :-) a twoja waga 19 kg na plusie to nic zlego,ja mialam 4\24 kg i wcale zle nie wygladalam

ja teraz mam USG takie szczegolowe 8 kwietnia i bede wtedy w 33 tygdzien i 6 dzien i tez juz nie moge sie doczekac jaka wtedy bedzie waga mego Damianka

ps.mysle ze jednak rozsypiszesz sie wczesniej niz 1 maja

ja już po wizycie
szyjka zamknięta- 3 cm, ale brzuszek twardy i mam nazkaz bezwzględnego leżenia + magnez. Muszę wytrwac jeszcze ze 3 tygodnie.
Młody ułożony główkowo- napiera już na kanał.
I waży- UWAGA- 2400:szok::szok::szok:
Jeśli dotrwałabym do tego 1maja, to będzie 5 kg dziecko:baffled::szok:
Łożysko ma już I stopień dojrzałości.
A ja 19 kg na plusie:dry:
estragon ale masz wielkiego synka, ja cie kręcę.
no to teraz skoro każe leżeć to leż i odpoczywaj.
P.S. masz wytrwać chociaż do połowy kwietnia.
a swoją drogą, czy teraz nasze dzieci najwięcej rosną, czy już przeszły ten etap??

Gorzej jakby była II lub III, to znaczy, że łożysko się już starzeje i nie pełni już tak super ekstra swoich funkcji jak na poziomie I :)

Oleśka, obiecuję Ci ugryzę Cię jak cię dorwę!!! ;)
Ja mam teraz II stopień, lekarz nic nie powiedział nawet nie zwróciłam uwagi. Ale po przeczytaniu Twojego posta zanim znalazłam w necie info, że to jeszcze nic złego to już miałam mokro w majtach!!!!

estragon ale masz wielkiego synka, ja cie kręcę.
no to teraz skoro każe leżeć to leż i odpoczywaj.
P.S. masz wytrwać chociaż do połowy kwietnia.
a swoją drogą, czy teraz nasze dzieci najwięcej rosną, czy już przeszły ten etap??

W 7 miesiącu dziecko waży około 1,5 kg i ma już 40 cm długości. Teraz nastąpi bardzo szybki jego wzrost, któremu będzie towarzyszyć kopanie, przeciąganie się i przemieszczanie z boku na bok.

W 8 miesiącu dziecko waży około 2 kg i ma około 40 cm długości. Jego oczy będą otwarte i będzie zaczynać przesuwać się w dół ku miednicy. Właśnie 8 miesiącu matka przybędzie najwięcej na wadze.

W 9 miesiącu dziecko waży około 3 kg i ma około 50 cm długości. W ciągu ostatniego miesiąca przybierze na wadze około 1 kg. Będzie przemieszczać się główką w dół ku miednicy.

Estragon no no Kawał chłopa z niego:-). a jeżeli chodzi o te stopnie dojrzałości łożyska to nie ma się czym martwić bo dziewczyny mają już III stopień ,a rodzą po terminie. Wiadomo każdy organizm jest inny.

aha,

estragon - gratulacje! Chłop jak dąb ale cóż dzieciaczki nam rosną :)

Oleśka - oczywiście jak juz będę gryźć to uczynię to z miłością ;-)

Wow, Estragon, ale chłopisko :szok: Nic dziwnego że nie bardzo odróżniałaś gdzie ma głowę a gdzie nogi, taki kawał dzieka to już ciasno zwinięty siedzi, nie ma miejsca szaleć:tak: To teraz leż jak najwięcej, a my trzymamy kciuki za zdrówko Twoje i maluszka, znaczy wielkoluda:-)

reklama
Do góry