reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

ja przez cala ciążę mam leukocyty i erytrocyty w moczu, i tylko raz gin przepisal antybiotyk , fakt może przez to ze zle zniosłam jego zazywanie juz drugi raz bym nie chciala, wole urosept i zuravit ( a ostatnie wyniki sie poprawiły). Zapytaj gina czy ten antybiotyk jest niezbedny

reklama
jak jest cos nie tak z wynikami badania moczu to warto je powtorzyc. jesli moje pozostawialy jakas watpliwosc to gin mi nic nie przepisywal tylko robilam nastepne i zawsze sie okazywalo ze juz jest ok i wszelkie nieprawidlowosci byly tylko chwilowe. nie wiem jak to sie dzieje ale zwykle do karty zamiast szczegolowych wynikow mam wpisane: 'bez zastrzezen' ;) i w ogole wszystko cacy a ja zdycham ;)

u mnie było tak, że w zeszły poniedziałek tj.22.02 miałam robione badanie i wyszły wyniki słabo- tak mi gin. przez tel. mówił i ja sama wczoraj powtórzyłam badanie i dziś mu pokażę te moje wyniki :-)

zerknelam wlasnie na kilka swoich wynikow i te Twoje sa jak najbardziej ok, wszystko w normie! jedyne do czego mozna sie przyczepic to te bakterie.

Wiolan, wspolczuje, trzymaj sie diety i bedzie o.k. Cukier musisz mierzyc tylko 4 razy dziennie? Ja musze 6 razy.

Oleska, gratuluje parki. Syn, to co innego, a corka to co innego, ja uwazam, ze fajnie jest miec to i to. A Jagoda i z bratem da sie rade bawic, nie martw sie. A tak na marginesie, jaka sliczna jest ta twoja Jagoda, super jej zdjecie w podpisie masz.

Agnieszka, zycze ci, aby byl to tylko falszywy alarm.

hej dziewczyny ja tez mam złe wyniki moczu ale kazała mi brać furagin moja gin i po 14 dniach wszystko wrociło do normy tylko ze moje sa złe po przbytym zapaleniu nerek i morfologie mama nie ciekawaa kolezance gratuluje synka my tez bedziemy miec synkapozdrawiam was wszystkie :)

Oleska i niespodziankę sprawiłaś:-) ale gratuluję syneczka.... chyba kewstia przestawienia się na inne myslenie.... zobaczysz że będzie wspaniale....
ja jutro mam usg więc jesli mój syneczke by okazał się córcia to strzelimy podmiankę z ubrankami:happy:

Aga naprawdę jedyne co chyba może niepokoic w wynikach moczu to bakterie.... jeśli będzie konieczny antybiotyk to nie panikuj... są tez te bezpieczne dla maluszka...

zerknelam wlasnie na kilka swoich wynikow i te Twoje sa jak najbardziej ok, wszystko w normie! jedyne do czego mozna sie przyczepic to te bakterie.

ufff to nie jest źle :-)
a bakterie to zawsze miałam, czasem liczne a czasem mniej liczne ;-)
dam znać, co gin powie po wizycie :-)

Aga ja niestety nie mam swoich wyników w domu to nie porównam,ale ja też zwykle mam bakterie w moczu.Z Majką to prawie całą ciążę brałam urosept 3 razy dziennie i obyło się bez antybiotyków.Powodzenia!Daj znać co powie gin.

reklama
Witam :)
U mnie od początku ciąży są bakterie w moczu,ale robię posiew i bakterie sie nie wyhodowują.Biorę furagin i urinal ze względu na leukocyty,ostatnio ich było ok 30 wpw :-(. Moja gin powiedziała,że bakterie mogą się "zalęgnąć" w moczu w laboratorium gdy długo tam stoi w pojemniku.Także lepiej zrobić posiew.

Do góry