reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

ja przez cala ciążę mam leukocyty i erytrocyty w moczu, i tylko raz gin przepisal antybiotyk , fakt może przez to ze zle zniosłam jego zazywanie juz drugi raz bym nie chciala, wole urosept i zuravit ( a ostatnie wyniki sie poprawiły). Zapytaj gina czy ten antybiotyk jest niezbedny

reklama
jak jest cos nie tak z wynikami badania moczu to warto je powtorzyc. jesli moje pozostawialy jakas watpliwosc to gin mi nic nie przepisywal tylko robilam nastepne i zawsze sie okazywalo ze juz jest ok i wszelkie nieprawidlowosci byly tylko chwilowe. nie wiem jak to sie dzieje ale zwykle do karty zamiast szczegolowych wynikow mam wpisane: 'bez zastrzezen' ;) i w ogole wszystko cacy a ja zdycham ;)

u mnie było tak, że w zeszły poniedziałek tj.22.02 miałam robione badanie i wyszły wyniki słabo- tak mi gin. przez tel. mówił i ja sama wczoraj powtórzyłam badanie i dziś mu pokażę te moje wyniki :-)

zerknelam wlasnie na kilka swoich wynikow i te Twoje sa jak najbardziej ok, wszystko w normie! jedyne do czego mozna sie przyczepic to te bakterie.

Wiolan, wspolczuje, trzymaj sie diety i bedzie o.k. Cukier musisz mierzyc tylko 4 razy dziennie? Ja musze 6 razy.

Oleska, gratuluje parki. Syn, to co innego, a corka to co innego, ja uwazam, ze fajnie jest miec to i to. A Jagoda i z bratem da sie rade bawic, nie martw sie. A tak na marginesie, jaka sliczna jest ta twoja Jagoda, super jej zdjecie w podpisie masz.

Agnieszka, zycze ci, aby byl to tylko falszywy alarm.

hej dziewczyny ja tez mam złe wyniki moczu ale kazała mi brać furagin moja gin i po 14 dniach wszystko wrociło do normy tylko ze moje sa złe po przbytym zapaleniu nerek i morfologie mama nie ciekawaa kolezance gratuluje synka my tez bedziemy miec synkapozdrawiam was wszystkie :)

Oleska i niespodziankę sprawiłaś:-) ale gratuluję syneczka.... chyba kewstia przestawienia się na inne myslenie.... zobaczysz że będzie wspaniale....
ja jutro mam usg więc jesli mój syneczke by okazał się córcia to strzelimy podmiankę z ubrankami:happy:

Aga naprawdę jedyne co chyba może niepokoic w wynikach moczu to bakterie.... jeśli będzie konieczny antybiotyk to nie panikuj... są tez te bezpieczne dla maluszka...

zerknelam wlasnie na kilka swoich wynikow i te Twoje sa jak najbardziej ok, wszystko w normie! jedyne do czego mozna sie przyczepic to te bakterie.

ufff to nie jest źle :-)
a bakterie to zawsze miałam, czasem liczne a czasem mniej liczne ;-)
dam znać, co gin powie po wizycie :-)

Aga ja niestety nie mam swoich wyników w domu to nie porównam,ale ja też zwykle mam bakterie w moczu.Z Majką to prawie całą ciążę brałam urosept 3 razy dziennie i obyło się bez antybiotyków.Powodzenia!Daj znać co powie gin.

reklama
Witam :)
U mnie od początku ciąży są bakterie w moczu,ale robię posiew i bakterie sie nie wyhodowują.Biorę furagin i urinal ze względu na leukocyty,ostatnio ich było ok 30 wpw :-(. Moja gin powiedziała,że bakterie mogą się "zalęgnąć" w moczu w laboratorium gdy długo tam stoi w pojemniku.Także lepiej zrobić posiew.

Do góry