reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

reklama
Oleśka gratuluję wreszcie poznania płci. Przyznam się, że też czekałam z niecierpliwością na newsa od Ciebie;-).

Teraz musisz się oswoic z tą wiadomością, ale zobaczysz, że będziesz przeszczęśliwa, ze to jednak synek. A tak na marginesie (z moich doświadczeń i subiektywnych obserwacji wynika, że chłopcy są fajniejsi:-p:tak:;-)).

Ale szokera mam, normalnie nie mogę wyjść z szoku...:szok::szok:
Wiem, że się za dzień dwa przyzwyczaję do tej myśli, ale na razie to jest jakaś abstrakcja:tak:
Malina, z Afiliacją gadałam przez tel bo dzwoniła żeby się dowiedzieć co i jak, też miała niezłe zdziwko:-D

JUTRO W TAKIM RAZIE OTWIERAM KRAMIK Z UBRANKAMI DLA WASZYCH DZIEWCZYNEK...:-D:tak:

Chrupcia dobre, dobre to było:)
Jedno z czego się cieszę to waga, za miesiąć pół kilo na plusie i juz nie ma wykrzyknika koło tabeli wagowej:)

Dziewczyny jakie Wy przyjmujecie preparaty żelaza????
IWI ja biore Ascofer
Oleśka gratuluje SYNKA!!!!!

Oleśka przede wszystkim gratulacje!! ciesz się, że wiesz już teraz.. przy porodzie to by była dopiero niespodzianka :-D niejedna z nas była nastawiona na inną płeć a wyszło jak wyszło także Ty też się oswoisz z tą myślą i będziesz kochać młodego jak swoje własne :-D

Jakoś przeżyłam dzisiejszą wizytę u dentysty...oczywiście nie obyło się bez bólu ale mam ćwiczyć wytrzymałość na ból tak więc nie będę narzekała!!!
następna wizyta dopiero 14 kwietnia:)

Oleśka gratuluję poznania płci, a tym bardziej syna. Zobaczysz chłopcy są cudowni, ja swojego w życiu bym nie zamieniła na córkę - jest kochanym dzieckiem, fakt czasem komuś w mordę strzeli i muszę się nasłuchać, ale jest bardzo rodzinnym i troskliwym dzieciakiem ;)

Ja dziś na poczekalni jak zobaczyłam ten tabun bab to myślałam, że zemdleję.....
Qrw w dodatku pytam, kto teraz wszedł bo ja jestem czwarta na godz. 18.00.... a tu co słyszę? Że się wchodzi jak się przyszło :szok::szok::szok: Ja dalej swoje, że to nie okulista i po to się rejestruję na daną godzinę żeby nie siedzieć pół dnia w tłumie bab w dodatku z grypą.... Qrw królowe pierd.... :angry::angry::angry:
Znajoma tam rejestruje, gadam z nią, ona do mnie, że no tak Panie zadecydowały... a ja na cały korytarz z mordą w stronę oczywiście jaśnie Pań, że ze mną nikt tego nie uzgadniał i skoro tak to ok ja sobie poczekam, ale wszystkie pozarażam. I wiecie co, żadna pierd... hrabianka nie pomyślała, że kobieta z wielkim brzuchem, załzawionymi oczami i zasmarkanym nosem może się źle czuć..... I siedizałam smarkając a co, niech zdychają od jutra france jedne na grypę.

No ale wizyta...
Córcia jest córcią i tak już zostanie, waży 1385g jak na 29t5d ok, położona główką w dół, prezentowała dziś swą ruchliwość, w dodatku bezczelnie się zakrywała :dry:
Słowa gina: szyjka trzyma i tak jak jest to można tak dalej ciągnąć.
Oczywiście kolejne paczki dowcipnej Luteiny do wykupienia, wizyta za 3 tygodnie, zobaczymy co dalej bo maćka za bardzo mi "staje" :-p
Z gabinetu wyszłam o 19.30, w domu byłam po 20.00 :crazy:

oooo Magda, rozumiem Twój wqrw:p)).
Ja dziś też robiłam badania (morf i hormony), ale tam, gdzie moja mama pracuje i jak zwykle weszłam bez kolejki:))), a na korytarzu ze 20 bab w ciąży:p, oczywiście patrzyły na mnie jakby miały mnie zaraz zeżrec, ale jakby się któraś odezwała, to mama by ją zje..a, że tu pracuje, więc chociaż jej się tyle należy:), zresztą ja też tam pracowałam, więc tymbardziej, wszyscy mnie znają itd...

Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok i w ogóle już taka duża.

Żeby to jeszcze były baby w ciąży.... ale wiesz co, były młode dupeczki i też takie po 40-tce, które tym bardziej powinny mieć poukładane w tych pustych łbach. Tylko w tym chorym kraju większość ludzi traktuje ciężarne jak trędowate, tylko jełopy chyba sami nie wiedzą, że ich matki też pod sercem nosiły takie ciężary...
Ale nic, za 3 tyg. jestem już zarejestrowana i jako pierwsza na 15.30. Jak ktoś mi się wjeb.... to nie ręczę za siebie ;-)

reklama
Oleśka, jeszcze raz gratulacje, w jakimś stopniu wiem co czujesz, bo ja byłam w 100% PEWNA, ze hoduję w brzuszku Zosię:-) A Ty babę już masz, więc idealnie!!!:-)

Do góry